4 redenen waarom u trefwoordclusters zou moeten implementeren in uw SEO-strategie

4 redenen waarom u trefwoordclusters zou moeten implementeren in uw SEO-strategie
Alex Williams
Alex Williams
Freelance Writer at WilliamsTechCopy

De praktijk van het focussen en optimaliseren van uw website rond een paar kernzoekwoorden is snel verouderd. Google en andere zoekmachines worden elke dag beter in het begrijpen van menselijke taal en zoekintentie. Google legt nu bijvoorbeeld meer nadruk op natuurlijke taalverwerking (NLP) en richt alle inspanningen op een dieper begrip van hoe on-page content met elkaar samenhangt. Het is dus niet langer voldoende om content te optimaliseren voor één zoekwoord.

Naarmate Google's (NLP) mogelijkheden zich blijven ontwikkelen, moet onze on-page SEO-strategie ook verbeteren om deze vooruitgang in search te weerspiegelen. Daarom is de SEO-industrie zich meer gaan richten op trefwoordclustering om on-page optimalisaties te verbeteren en gelijke tred te houden met de technologische vooruitgang van Google.

Maar wat is trefwoordclustering en hoe blaast het leven in zowel nieuwe als bestaande inhoud op uw site? Dit artikel legt uit wat trefwoordclusters zijn en hoe het structureren van uw website rond deze trefwoorden u kan helpen organisch verkeer van zoekmachines te genereren en uw bedrijf te laten groeien.

Wat zijn Trefwoord Clusters?

Simpel gezegd, trefwoord clusters/topics (ook bekend als trefwoord groeperingen) zijn een groep van vergelijkbare zoekopdrachten en trefwoorden die zoekopdrachten vertegenwoordigen met een vergelijkbare consumenten intentie. Deze termen of zinnen hebben vergelijkbare of bijna vergelijkbare betekenissen en bedoelingen.

Bijvoorbeeld, "beveiligingscamera", "beveiligingscamera voor thuis" en "beveiligingscamerasysteem" zijn niets anders dan vergelijkbare trefwoorden met vergelijkbare intentie die worden gebruikt door Google-zoekers die een beveiligingscamera willen kopen.

Serpstat Keyword Clustering

U kunt trefwoordclusters zien als meerdere sleutels aan één sleutelhanger, waarbij de sleutelhanger uw inhoud is en de trefwoorden/zinnen uw sleutels zijn.

Gebruikers zoeken zelden met dezelfde termen naar producten, diensten of antwoorden op hun vragen. Dus, ervan uitgaande dat uw merk zich bezighoudt met beveiligingscamera's, zal alleen ranking voor het eerste trefwoord uw marktaandeel voor de andere trefwoorden in het cluster beperken.

Google rangschikt uw webpagina's meestal toch al voor meerdere zoekwoorden. Het gebruik van een trefwoordclustermodel is een geweldige manier om er strategisch voor te zorgen dat Google uw pagina's rangschikt voor de meest relevante trefwoorden in de branche en de termen die uw doelgroep het meest gebruikt bij het zoeken.

4 Voordelen van Trefwoordclustering

Om de voordelen van trefwoord clustering te maximaliseren, moet u zich eerst realiseren dat het veel tijd en middelen kost, en het is geen aanpak die van de ene op de andere dag succesvol is voor uw marketing strategie. Om succesvol te zijn, moet je gedetailleerd zoekwoordenonderzoek doen, veel inhoud publiceren en meer investeren in je SEO-inspanningen.

Het is ook cruciaal om een ervaren marketingteam te hebben en hoogwaardige projectmanagement- en samenwerkingssoftware te gebruiken om uw SEO-campagnes uit te voeren. Naast samenwerkingstools moet de software ook functies hebben zoals zoekwoordonderzoek en aanbevelingen voor het clusteren van zoekwoorden, zodat u een uitgebreide zoekwoordstrategie kunt ontwikkelen.

Dit gezegd hebbende, zijn hier enkele van de belangrijkste voordelen van trefwoord clustering:

Hoger organisch verkeer

Voorbij zijn de dagen dat on-page SEO technieken bestonden uit het optimaliseren van elke landingspagina van uw website voor een enkel focus trefwoord. Vandaag de dag zal het optimaliseren voor een enkel trefwoord het potentieel van uw website om organisch verkeer te genereren beperken.

Met trefwoordclustering kunt u zich richten op meerdere gerelateerde long-tail en short-tail trefwoorden in plaats van slechts één, waardoor het aantal verschijningen in de resultaten van de zoekmachinepagina (SERP) toeneemt. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachine uw pagina's als relevanter ziet, waardoor uw website hoger scoort.

Bovendien kun je zo je contentplanning opvoeren. Het dwingt je namelijk om betere manieren te bedenken om je website te structureren rond je trefwoordenclusters en hun relevantie voor je publiek. Op de lange termijn maakt dit het gemakkelijker om de minder competitieve, hoog-conversie zoekwoorden te identificeren waarop u zich kunt richten om de autoriteit van uw site te versterken en meer verkeer aan te trekken.

Het is moeilijker om momentum te winnen met een zeer concurrerend trefwoord, vooral als je net begint. Het is beter om je om te beginnen te richten op het maken van inhoud op deelonderwerpen die nauw verwant zijn aan je hoofdonderwerp - hiermee zul je minder concurrentie ondervinden - om te helpen je site te vestigen in de zoekmachine.

Een andere manier om organisch verkeer naar je website te verbeteren is door je klanten aan te moedigen om beoordelingen over hun ervaringen achter te laten op je Google bedrijfsprofiel. Google beoordelingen spelen een grote rol in lokale SEO, het opbouwen van vertrouwen bij klanten en het helpen om meer bezoekers aan te trekken en meer verkeer naar je bedrijf te leiden. Aangezien meer dan 70% van de klanten alleen een recensie zou achterlaten als het rechtstreeks wordt gevraagd, moet je proactief zijn om kopers tot actie aan te zetten.

Snellere rankingverbeteringen in de SERPS

In 2007 classificeerde Google minstens 25% van alle zoekopdrachten die in zijn zoekvak werden ingevoerd als 'nieuw' en nog nooit eerder gezien. Dit aantal is vervolgens afgenomen en vanaf 2013 tot op heden wordt 15% van alle zoekopdrachten die worden ingevoerd in het zoekvak van de zoekmachine door Google beschouwd als 'nieuw' en nog nooit eerder gezien.

Het gebruik van trefwoordclusters diversifieert uw zoekpotentieel en maakt het voor de zoekmachine gemakkelijker om uw inhoud te begrijpen en deze weer te geven op SERP's voor alle potentiële nieuwe trefwoorden.

Laten we nog eens kijken naar het voorbeeld van de beveiligingscamera's. Als je alleen optimaliseert voor het trefwoord "beveiligingscamera's", verlies je de kans om geld te verdienen voor de trefwoorden "beveiligingscamera voor thuis" en "beveiligingscamerasysteem".

Similar search intent for “security camera system” and “security camera for home” on SERPs

Meer mogelijkheden voor interne links

Uw website is als een groot herenhuis, met kamers en ruimtes die onderling met elkaar verbonden zijn. En net als bij een huis zijn het interne ontwerp en de architectuur van uw website erg belangrijk. Interne links zijn als deuropeningen van de ene pagina naar de andere.

Google houdt ervan als er genoeg deuropeningen zijn en als de deuropeningen logisch en gemakkelijk te volgen zijn. Dit komt omdat zowel lezers als zoekmachinecrawlers uw inhoud gemakkelijker kunnen vinden.

Het algoritme van Google wordt voortdurend verbeterd om zoekers de meest relevante resultaten te bieden. Tot deze aanpassingen behoren het bestraffen van overmatig irrelevante interne verbindingen en het interpreteren van conversatieverzoeken als gedachten in plaats van letterlijke trefwoorden.

Een pijlerpagina is een uitgebreide resourcepagina met een diepgaande dekking van een primair onderwerp en links naar informatie van hoge kwaliteit die is ontwikkeld voor ondersteunende subonderwerpen. Dit maakt het eenvoudiger voor consumenten om de relevante en juiste inhoud te vinden die ze nodig hebben en vereenvoudigt het proces voor webcrawlers om thema's op uw website te begrijpen en met elkaar in verband te brengen.

Het gebruik van trefwoordclusters creëert grenzeloze mogelijkheden voor intern linken. En dit komt met onbeperkte voordelen, waaronder

 • Verbetert website indexatie.
 • Crawlers van zoekmachines volgen links om uw websitepagina's te vinden en te indexeren. Interne links helpen de crawlers om uw inhoud gemakkelijk te vinden, te categoriseren en te indexeren.
 • Helpt bij websitenavigatie. 
 • Goede interne links helpen verse en deep crawl bots gemakkelijk door uw website te navigeren, waardoor u aan hun goede kant komt te staan en u beloningen kunt winnen.
 • Verhoogt het backlink verdienpotentieel van pagina's met diepe inhoud.
 • Het ontwikkelen van een goed doordachte strategie voor interne links kan het verdienpotentieel van uw pagina en uw inhoud voor link juice verhogen. Dit wordt bereikt door expliciete klikroutes en indexatie op uw website die de crawlprioriteit van uw site verhoogt via een verbeterde linkdistributie.
 • Verhoogt de autoriteit en rankingkracht voor alle pagina's op uw website.
 • Het algoritme van zoekmachines gebruikt een methode die veel ingewikkelder is dan link juice flow om de waarde van uw inhoud te bepalen. Intern linken is een van de belangrijkste dingen die de bots helpt om uw inhoud waardevol te vinden. Als je website goed gestructureerd en geïndexeerd is, kun je een hoge SERP-ranking bereiken zonder alleen op link juice te vertrouwen.
 • Interne links met goed gekozen ankerteksten verbeteren de linkwaarde. 
 • Omdat interne links een reeks HTML-code zijn die de ene webpagina met de andere verbindt, zijn ze waardevoller dan navigatie- of afbeeldingsteksten. Het toevoegen van een trefwoord aan de anchor-tekst kan de waarde nog verder verhogen.
 • Biedt websitebezoekers meer waarde.
 • Het gebruik van trefwoordclusters is niet alleen een belangrijke SEO-techniek, maar biedt ook veel waarde aan websitebezoekers. Wanneer de meeste bezoekers een bepaald onderwerp onderzoeken, gaan ze vaak op zoek naar meer pagina's met aanvullende informatie. Gebruikers die uw materiaal waarderen, zullen meer tijd besteden aan het lezen van uw andere stukken.
The benefits of internal linking

Expertise en autoriteit opbouwen in je niche

Om actuele autoriteit te bereiken, moet een stuk inhoud de mening of gedachte van het publiek kunnen beïnvloeden, wat alleen lukt als de inhoud overtuigende argumenten en sterke bewijzen bevat.

Om actuele autoriteit te bereiken, moet een site enige autoriteit hebben over een groep ideeën of een niche in plaats van werkelijke invloed te hebben over een enkel idee of gebied. Volgens dit relatief nieuwe begrip worden websites met waardevol en relevant materiaal hoger gerangschikt in de zoekresultaten van Google dan websites met irrelevante inhoud.

Stel bijvoorbeeld dat je een pagina over roze Barbiepoppen hebt op een website die alles bespreekt wat met Barbiepoppen te maken heeft. Tegelijkertijd heeft een ander merk een vergelijkbare pagina voor roze Barbiepoppen, maar de pagina staat op een website over schoonheidsproducten.

Ervan uitgaande dat je Barbie-poppen op de markt brengt en geen roze producten, heeft jouw website een hogere actuele autoriteit.

Dat komt omdat, hoewel de site over schoonheidsproducten misschien een geweldige pagina over roze Barbiepoppen heeft, er niets is dat de zoekmachine of de lezers een signaal geeft dat ze veel kennis over deze poppen hebben. Aan de andere kant heeft uw website actuele autoriteit op het gebied van Barbiepoppen en kan het gemakkelijk een one-stop shop zijn voor alles wat met poppen te maken heeft, of de lezer nu meer wil weten over roze of oranje Barbiepoppen.

Kortom, trefwoordclusters kunnen u helpen inhoud van hoge kwaliteit te genereren over uw specifieke onderwerp. Dus wanneer lezers zoeken naar informatie of naar relevante sites om naar te linken, ben jij waar ze naartoe gaan.

Verbeterde rankings voor long-tail en short-tail trefwoorden

Standalone trefwoord marketing strategieën behoren tot het verleden. Het gebruik van trefwoord clusters met een goede mix van long-tail en short-tail trefwoorden verhoogt uw kansen om te scoren voor trefwoorden die moeilijk alleen te beheren zijn.

Met het verstrijken van de tijd worden long-tail zoekwoordtechnieken bijvoorbeeld steeds crucialer voor SEO. Dit is het gevolg van Google's nadruk op gebruikerservaring en intentie, de opkomst van conversational search en de komst van toepassingen zoals voice search.

Met clusters kunt u ranken voor verschillende long-tail en short-tail zoekwoorden in plaats van u afzonderlijk te richten op een paar zoekopdrachten, waardoor de conversies en inkomsten voor uw bedrijf toenemen.

Hier is bijvoorbeeld een bedrijf dat zich waarschijnlijk op meerdere zoekwoorden richt met dit stuk content. Het staat op de eerste plaats voor zowel de zoektermen "inhoudsopgave" als "wat is een inhoudsopgave".

Ranks first for both “content brief” and “what is a content brief” keyphrases.

Dit is hoe je je kansen kunt vergroten om hoger te scoren voor zowel long-tail als short-tail zoekwoorden:

 • Richt je niet razor-focus op een paar hoofdzoekwoorden. Neem in plaats daarvan altijd een goede mix van long-tail en short-tail zoekwoorden op in alle stukken inhoud.
 • Zorg ervoor dat je het waarom of de gebruikersintentie van elk specifiek trefwoord volledig begrijpt, zodat je je inhoud daarop kunt afstemmen.
 • Google controleert nog steeds of het zoekwoord dat is ingevoerd in het zoekvak goed is verspreid in de inhoud. Zorg ervoor dat uw zoekwoorden zijn opgenomen in uw koppen, H1-tag, meta-beschrijving en zelfs in de alt-teksten van afbeeldingen.
 • Zorg voor een goede architectuur van interne links tussen je pijlerpagina's en clusterpagina's.

Hoe u trefwoord- en onderwerpclusters kunt maken

Het ontwikkelen van een trefwoordcluster vereist uitgebreid trefwoordonderzoek en een strategische benadering van de gekozen trefwoorden. U moet uw doelgroep begrijpen en de typen zoekzinnen die zij gebruiken om te zoeken naar vergelijkbare antwoorden, diensten of producten.

Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het uitvoeren van trefwoordclustering en het succesvol opbouwen van een contentstrategie rond de clusters:

Stap 1: Maak een trefwoordenlijst

Voordat u kunt beginnen met het targeten van trefwoorden, moet u eerst trefwoordonderzoek doen - veel onderzoek.

Denk om te beginnen aan het belangrijkste trefwoord waarop u wilt dat uw site scoort. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je bedrijf een e-commercemerk is dat hardloopschoenen voor dames verkoopt. Een voorbeeld van het belangrijkste trefwoord waarvoor je een rangschikking kunt maken, is "hardloopschoenen voor vrouwen".

Zodra je het belangrijkste trefwoord hebt geïdentificeerd, identificeer je alle mogelijke subtopics, long-tail zinnen, pijleronderwerpen, synoniemen en variaties rond dit trefwoord.

Overweeg ook om te kijken voor welke zoekwoorden uw concurrenten scoren om te zien welke het populairst zijn in uw branche. Het idee is om te ontdekken welke termen waardevoller zijn en het hoogste conversiepotentieel hebben.

Om je op weg te helpen, zijn hier vragen die je jezelf moet stellen als je zoekwoorden onderzoekt:

 • Wat verkoop ik?
 • Welke problemen moet mijn doelgroep oplossen?
 • Waarom zouden potentiële klanten mijn website verkiezen boven andere soortgelijke websites?
 • Op welke demografische klanten richt ik me?
 • Als ik een gloednieuwe klant was, welke termen zou ik dan invoeren en zoeken op Google om mijn producten of diensten te vinden?
 • Heb ik bestaande inhoud die antwoord geeft op de meest gestelde vragen van mijn potentiële klanten?

Als je eenmaal een snelle lijst hebt van de belangrijkste trefwoorden waarop je je wilt richten, kun je een trefwoordhulpmiddel gebruiken om meer potentiële trefwoorden te identificeren.

Stap 2: Gebruik een trefwoord onderzoek tool om uw zoekwoorden te analyseren

Gebruik vervolgens een betrouwbaar trefwoord onderzoeksgereedschap om uit te zoeken welke van de trefwoorden die je hebt opgesomd waardevol zijn en het potentieel hebben om verkeer naar je website te brengen.

Serpstat Keyword Research Tools

Er zijn veel manieren om je onderzoeksresultaten vast te leggen. Afhankelijk van je hulpmiddel voor trefwoordonderzoek, is de eenvoudigste manier om de gegevens te downloaden als een spreadsheet.

Hier is een voorbeeld:

Example

Als je het goed doet, kan een uitgebreid zoekwoordenonderzoek je een lijst geven van honderden of zelfs duizenden zoekwoorden die de potentie hebben om meer verkeer naar je website te brengen. Deze gegevens helpen u te identificeren welke zoekwoorden uw doelgroep het meest gebruikt bij het zoeken naar producten en diensten zoals de uwe, zodat u deze kunt prioriteren als "kern" zoekwoorden in uw clusters.

Stap 3: Identificeer thema's en themagroepen

Zodra uw trefwoordenlijst klaar is, zult u snel vergelijkbare thema's en patronen opmerken. Misschien bent u zelfs al begonnen met het opmerken van verschillende overeenkomsten tijdens uw onderzoek. Deze patronen zullen u helpen om trefwoordclusters te vormen.

Hier zijn enkele criteria die je kunt gebruiken om je trefwoordenlijst te segmenteren in clusters.

 • Relevantie. 
 • Probeer woorden en zinnen te groeperen die nauw verwant zijn en dezelfde zoekintentie hebben. Dit maakt het makkelijker voor Google om toegang te krijgen tot je pagina's en snel inzicht te krijgen in de inhoud.
 • Zoekvolume en CPC. 
 • Uw belangrijkste zoekwoorden moeten een behoorlijk zoekvolume hebben, wat bewijst dat mensen daadwerkelijk naar deze zoekwoorden zoeken. Long-tail zinnen hebben misschien minder zoekopdrachten omdat ze erg specifiek zijn, maar zorg ervoor dat ze goede kosten-per-klik statistieken hebben.
 • Organische moeilijkheid. 
 • Verschillende rankingfactoren spelen een rol als het gaat om organische moeilijkheid. Meestal hangt het opnemen van zoekwoorden met een hogere organische moeilijkheidsgraad af van de autoriteit van je site en de vestiging van je website. Het combineren van zoekwoorden met een lage en een hoge moeilijkheidsgraad kan de rankings op korte termijn verbeteren.
 • Marketing trechter. 
 • Het is ook mogelijk om zoekwoorden te groeperen op basis van waar de klant zich bevindt in je marketing funnel. Bijvoorbeeld, de bovenkant en het midden van de funnel kunnen clusters van zoekwoorden voor bewustwording en lead-nurturing hebben (het beste voor ebooks en blogs), en de onderkant van de funnel kan clusters van zoekwoorden voor conversie hebben.

Stap 4: Organiseer je trefwoorden in groepen

Zodra je de overeenkomsten hebt gevonden, organiseer je de zoekwoorden in groepen van ongeveer 3-5 - meer dan dit kan lastig zijn om te optimaliseren. Je kunt vertrouwen op een gerenommeerde SEO tool om dit proces uit te voeren.

Zorg ervoor dat elk cluster een kernzoekwoord en verschillende aanvullende zoekwoorden heeft. U kunt bijvoorbeeld een zoekwoord met een lagere moeilijkheidsgraad en een hoog zoekvolume opnemen met een paar long-tail, low-search zoekwoorden.

Keywords Into Groups

In zo'n geval is het belangrijkste zoekwoord misschien iets competitiever om voor te ranken, maar je hebt het gekoppeld aan zoekwoorden met een lager zoekvolume en een iets hoger conversiepotentieel.

Onthoud ook dat niet alle zoekwoorden op je lijst in een cluster moeten belanden. Kies alleen de zoekwoorden met hoge CPC's, een aanzienlijk zoekvolume en relevante zoekintentie en gebruik alleen deze om je zoekwoordclusters te maken.

Wil je tijd besparen door automatisch trefwoorden te verzamelen en te clusteren met de Serpstat tools?

Klik op de knop hieronder, meld je aan en krijg een gratis proefversie van 7 dagen!

Ontvang uw Serpstat proefversie

Stap 5: Maak of optimaliseer pijlerpagina's met de trefwoordclusters

Nu u uw trefwoordclusters hebt, zullen ze werken als de routekaart naar uw sterk geoptimaliseerde pagina's. Gebruik de clusters om de inhoud op uw website te creëren, optimaliseren en organiseren.

Gewoonlijk vertegenwoordigt elk trefwoordcluster één kernonderwerp, of wat bekend staat als een pijlerpagina. Je moet voor elk trefwoordencluster een landingspagina hebben om goed te kunnen optimaliseren. U kunt ook een hulpmiddel voor inhoudoptimalisatie gebruiken om uw inhoud beter te optimaliseren.

Idealiter analyseer je de trefwoorden die elk cluster vormen om te zien welke informatie je moet delen en hoe je de pijnpunten van je publiek kunt verlichten.

Nadat u uw eerste webpagina's hebt gemaakt, moet u uw inhoud uitbreiden om uw inspanningen voor het clusteren van trefwoorden te versterken. Je moet niet alleen kijken naar het materiaal dat je vandaag publiceert; in plaats daarvan moet je je concentreren op het ontwikkelen van een duurzame contentstrategie die de SEO van je website op de lange termijn ondersteunt.

Geef prioriteit aan de volgende gebieden om de positie op de pijlerpagina's te verbeteren:

 • Actuele diepte:

  Schrijf long-form content met voldoende diepgang.

 • Informatiestructuur:

  Zorg ervoor dat uw inhoud goed in elkaar zit en structuur en flow heeft.

 • Ervaring van de pagina:

  Richt je op het schrijven voor mensen voordat je schrijft voor de zoekmachine. Neem on-page nuggets op zoals afbeeldingen, video's en jump links om de gebruikerservaring van de pagina te verbeteren.

Stap 6: Versterk trefwoordclusters met behulp van bloginhoud

Het bouwen van blog inhoud rond uw pijler pagina's helpt bij het versterken van uw trefwoord clusters, waardoor de ranking en inhoud autoriteit van de pijler pagina's toeneemt. Elke blogpost kan zich richten op een van de ondersteunende trefwoorden - subonderwerpen of trefwoorden die gerelateerd zijn aan het kern trefwoord. Dit helpt u om automatisch onderwerpclusters te vormen voor uw website.

De interne linkstrategie tussen deze pagina's speelt echter ook een grote rol om ze goed te laten scoren in Google. Normaal gesproken moeten de subonderwerppagina's teruglinken naar de pagina's met het kernzoekwoord om de kans te vergroten dat ze hoger scoren voor deze zoekwoorden.

Door onderwerpclusters op uw website te bouwen, kunt u meer interne links toevoegen, waardoor gebruikers meer tijd op uw pagina's doorbrengen. Het helpt Google-crawlers ook om snel te bepalen welke pagina's het belangrijkst zijn.

Een inhoudscontrole om uw bestaande bloginhoud te optimaliseren

De waarheid is dat het gemakkelijker is om bestaande inhoud opnieuw te gebruiken en meer verkeer aan te trekken dan om te ranken voor nieuwe inhoud.

Dus om sneller te scoren voor de trefwoordclusters, moet je:

 • Voer een content audit uit en identificeer bestaande stukken content die kunnen worden opgefrist om meer verticals te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld clusterartikelen vinden die goed zouden kunnen werken als ze worden gekoppeld aan bepaalde pijlerpagina's.
The relationship between pillar content and cluster content through hyperlinks
 • Identificeer ook stukken inhoud die meer diepgang nodig hebben of subonderwerpen in een bestaand artikel die beter kunnen worden behandeld op een op zichzelf staande pagina. Het actueel houden van inhoud en het verwijderen van onjuiste of misleidende informatie is een onderdeel van goed digitaal burgerschap dat helpt om waarde te bieden aan je publiek. Je kunt je Google Search Console (GSC) controleren om inzicht te krijgen in de onderwerpen waar je publiek het meest naar zoekt en het potentieel ervan te maximaliseren.

Uw trefwoordclusters controleren in GSC Insights

Zodra u klaar bent met het clusteren van trefwoorden en geoptimaliseerde inhoud rond deze clusters hebt gepubliceerd, is het ook belangrijk om de trefwoorden te volgen om te zien hoe ze ranken.

Hier zijn de belangrijkste dingen die je moet volgen om erachter te komen of je nieuwe SEO strategie werkt:

 • Het aantal zoekwoorden dat scoort. 

  Als het totale aantal zoekwoorden waarvoor uw pagina rankt, toeneemt, geeft dit aan dat Google de inhoud van de pagina echt begrijpt en de relevantie ervan herkent voor zoekopdrachten op verschillende zoekwoorden.

 • Indrukken.

  Als Google uw SERP-resultaat begint te promoten bij een toenemend aantal zoekers, geeft dit aan dat hun crawlers uw pagina relevant vinden. Zelfs als uw pagina niet op de eerste pagina staat, betekenen impressies dat Google uw pagina's relevant vindt voor de trefwoordquery.

Ondersteunt keyword clustering echt uw SEO strategie?

Trefwoord clusteren is misschien een lang spel, maar het is het allemaal waard op de lange termijn. Het maakt deel uit van een geavanceerde SEO-strategie die u een voorsprong kan geven op de twee belangrijkste superkrachten van Google (natuurlijke taalverwerking en indexering), zodat u sommige verticals kunt winnen.

Als u uw website baseert op trefwoordclusters, vertelt u Google dat uw site een autoriteit is in uw niche en een enorme breedte en diepte van inhoud bevat. Trefwoordclustering is dus niet alleen gunstig voor uw huidige SEO-strategie, maar het is ook de toekomst van SEO in het algemeen. Als je deze techniek nu gebruikt, zal je website een voorsprong hebben en voor de lange termijn goed scoren.

Conclusie: Clusteren of niet clusteren?

Zoals u kunt zien, komt er veel kijken bij het maken van een winnende SEO-strategie. Google ontwikkelt zich voortdurend, dus u moet zich ook blijven ontwikkelen om relevant te blijven. Trefwoordclustering is een van de grootste uitvindingen van Google waarmee u uw inhoud kunt creëren, optimaliseren en organiseren door uw taal te diversifiëren om hoger en sneller te ranken.

Trefwoordclusters zorgen ervoor dat je inhoud er diepgaander uitziet en laten je publiek en de zoekmachine zien dat je je niche begrijpt. Bovendien helpt diepgaande inhoud om alle mogelijke gebruikersintenties te dekken en uw publiek te helpen alle antwoorden die ze zoeken van één bron te krijgen, wat de autoriteit van uw site opbouwt.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm