4 razlogi, zakaj bi morali v svojo strategijo SEO vključiti grozde ključnih besed

4 razlogi, zakaj bi morali v svojo strategijo SEO vključiti grozde ključnih besed
Alex Williams
Alex Williams
Freelance Writer at WilliamsTechCopy

Praksa osredotočanja in optimizacije spletnega mesta na nekaj ključnih ključnih besed hitro postaja zastarela. Google in drugi iskalniki so vsak dan bolj spretni pri razumevanju človeškega jezika in namenov iskanja. Google na primer zdaj daje večji poudarek obdelavi naravnega jezika (NLP) in vsa prizadevanja usmerja v globlje razumevanje medsebojne povezanosti vsebine na strani. Posledično ni več dovolj, da vsebino optimizirate za eno samo ključno besedo.

Ker Googlove zmožnosti (NLP) še naprej napredujejo, se mora izboljšati tudi naša strategija SEO na strani, da bo odražala ta napredek v iskanju. Zato se je panoga SEO preusmerila na združevanje ključnih besed, da bi izboljšala optimizacijo na strani in sledila Googlovemu tehnološkemu napredku.

Toda kaj je združevanje ključnih besed in kako vdihne življenje novi in obstoječi vsebini na vašem spletnem mestu? V tem članku bo pojasnjeno, kaj so grozdi ključnih besed in kako vam lahko strukturiranje spletnega mesta na podlagi teh grozdov pomaga povečati organski promet iz iskalnikov in rast vašega podjetja.

Kaj so grozdi ključnih besed?

Preprosto povedano, grozdi/teme ključnih besed (znani tudi kot skupine ključnih besed) so skupina podobnih poizvedb in ključnih besed, ki predstavljajo iskanja s podobnim namenom potrošnikov. Ti izrazi ali besedne zveze imajo podoben ali skoraj podoben pomen in namen.

Na primer, "varnostna kamera", "varnostna kamera za dom" in "sistem varnostnih kamer" niso nič drugega kot podobne ključne fraze s podobnim namenom, ki jih uporabljajo iskalci v Googlu, ki želijo kupiti varnostno kamero.

Serpstat Keyword Clustering

Skupke ključnih besed si lahko predstavljate kot več ključev na enem obesku za ključe, pri čemer je obesek za ključe vaša vsebina, ključne besede/fraze pa so vaši ključi.

Uporabniki redko iščejo izdelke, storitve ali odgovore na svoja vprašanja z istimi izrazi. Če se torej vaša blagovna znamka ukvarja z varnostnimi kamerami, bo uvrstitev samo na prvo ključno besedo omejila vaš tržni delež za druge ključne besede v skupku.

Google vaše spletne strani običajno vseeno uvršča za več ključnih besed. Uporaba modela grozda ključnih besed je odličen način za strateško zagotavljanje, da Google uvršča vaše strani za najpomembnejše ključne besede v panogi in izraze, ki jih vaše ciljno občinstvo najpogosteje uporablja pri iskanju.

4 prednosti združevanja ključnih besed

Če želite čim bolj izkoristiti prednosti združevanja ključnih besed v grozde, se morate najprej zavedati, da to zahteva veliko časa in sredstev ter da to ni pristop za uspeh vaše trženjske strategije čez noč. Če želite biti uspešni, boste morali opraviti podrobno raziskavo ključnih besed, objaviti na tone vsebin in več vlagati v prizadevanja za SEO.

Prav tako je ključnega pomena, da imate izkušeno marketinško ekipo in da za vodenje svojih kampanj SEO uporabljate visokokakovostno programsko opremo za vodenje projektov in sodelovanje. Poleg orodij za sodelovanje mora biti programska oprema opremljena s funkcijami, kot so raziskovanje ključnih besed in priporočila za združevanje ključnih besed, da lahko razvijete celovito strategijo ključnih besed.

Glede na to so tu nekatere ključne prednosti združevanja ključnih besed:

Večji organski promet

Minili so časi, ko so tehnike on-page SEO vključevale optimizacijo vsake pristajalne strani vašega spletnega mesta za eno ključno besedo. Danes optimizacija za eno samo ključno besedo omejuje možnosti vašega spletnega mesta za ustvarjanje organskega prometa.

Z združevanjem ključnih besed se lahko namesto na eno usmerite na več sorodnih dolgih in kratkih ključnih besed, s čimer povečate število prikazov v rezultatih na straneh iskalnikov (SERP). Tako bo iskalnik vaše strani zaznal kot ustreznejše, kar bo pripomoglo k višji uvrstitvi vašega spletnega mesta.

Poleg tega vam omogoča, da še dodatno okrepite načrtovanje vsebine. To pa zato, ker vas prisili v razmišljanje o boljših načinih strukturiranja spletnega mesta na podlagi sklopov ključnih besed in njihove pomembnosti za vaše občinstvo. Na dolgi rok boste tako lažje prepoznali manj konkurenčne ključne besede z visoko konverzijo, na katere se lahko osredotočite, da bi okrepili avtoriteto svojega spletnega mesta in pritegnili več prometa.

Z visoko konkurenčno ključno besedo je težje pridobiti zagon, zlasti če šele začenjate. Bolje je, da se na začetku osredotočite na ustvarjanje vsebin o podtemah, ki so tesno povezane z vašo glavno temo - z njimi se boste soočili z manjšo konkurenco - in tako pomagali uveljaviti svoje spletno mesto v iskalniku.

Drugi način za izboljšanje organskega prometa na vašo spletno stran je spodbujanje strank, da v poslovnem profilu Google pustijo ocene o svojih izkušnjah. Googlove ocene imajo veliko vlogo pri lokalni optimizaciji SEO, saj gradijo zaupanje strank in pomagajo pritegniti več obiskovalcev ter povečati promet do vašega podjetja. Ker bi več kot 70 % strank pustilo mnenje le, če bi jih neposredno vprašali, morate biti proaktivni, da kupce spodbudite k ukrepanju.

Hitrejše izboljšanje uvrstitve v SERPS

Leta 2007 je Google vsaj 25 % vseh iskanj, vnesenih v njegovo iskalno polje, uvrstil med "nova" in še nikoli videna. To število se je posledično zmanjšalo in od leta 2013 do danes 15 % vseh poizvedb, vnesenih v iskalno polje iskalnika, Google uvršča med "nove" in še nikoli videne.

Z uporabo skupkov ključnih besed diverzificirate iskalni potencial, iskalnik pa lažje razume vašo vsebino in jo prikaže na straneh SERP za vse potencialne nove ključne besede.

Ponovno si oglejmo primer varnostnih kamer. Če optimizirate samo za ključno besedo "varnostne kamere", izgubite možnost, da bi izkoristili ključni besedi "varnostna kamera za dom" in "sistem varnostnih kamer".

Similar search intent for “security camera system” and “security camera for home” on SERPs

Več priložnosti za notranje povezave

Vaša spletna stran je kot velik dvorec, v katerem so sobe in prostori med seboj povezani. Tako kot hiša sta tudi notranja zasnova in arhitektura vašega spletnega mesta zelo pomembna. Notranje povezave so kot vrata z ene strani na drugo.

Googlu je všeč, če je teh povezav dovolj in če so logične ter jim je enostavno slediti. Tako bralci kot iskalniki namreč lažje najdejo vašo vsebino.

Googlov algoritem se nenehno izboljšuje, da bi iskalcem zagotovil najustreznejše rezultate. Med temi spremembami sta kaznovanje pretirano nepomembnih notranjih povezav in razlaganje pogovornih zahtev kot misli in ne dobesednih ključnih besed.

Stebrna stran je obsežna stran z viri, ki zagotavlja poglobljeno pokritost primarne teme in povezave do visokokakovostnih informacij, razvitih za podporne podteme. Tako potrošniki lažje najdejo ustrezno in pravilno vsebino, ki jo potrebujejo, spletni pajki pa poenostavijo postopek razumevanja in povezovanja tem na vašem spletnem mestu.

Uporaba skupkov ključnih besed ustvarja neomejene možnosti za notranje povezovanje. To pa prinaša neomejene prednosti, ki vključujejo:

 • Izboljšanje indeksiranja spletnega mesta.
 • Brskalniki iskalnikov sledijo povezavam, da bi našli in indeksirali strani vašega spletnega mesta. Notranje povezave pomagajo pajkom, da lažje najdejo, razvrstijo in indeksirajo vašo vsebino.
 • Pomaga pri navigaciji po spletnem mestu. 
 • Ustrezne notranje povezave pomagajo svežim in globinskim iskalnim robotom pri enostavni navigaciji po vašem spletnem mestu, kar vas lahko spravi na njihovo stran in vam prinese nekaj nagrad.
 • Poveča potencial strani z globoko vsebino za pridobivanje povratnih povezav.
 • Razvoj dobro premišljene strategije notranjih povezav lahko poveča potencial strani in vsebine za pridobivanje povezav. To dosežemo z zagotavljanjem izrecnih poti za klikanje in indeksiranje na spletnem mestu, ki z izboljšano porazdelitvijo povezav dvignejo prednostno mesto za prečesavanje vašega spletnega mesta.
 • Poveča avtoriteto in moč uvrščanja za vse strani na vašem spletnem mestu.
 • Algoritem iskalnika za določanje vrednosti vaše vsebine uporablja metodo, ki je bistveno bolj zapletena od pretoka soka povezav. Notranje povezovanje je ena od ključnih stvari, ki botom pomaga, da vašo vsebino štejejo za vredno. Če je vaše spletno mesto dobro strukturirano in indeksirano, lahko dosežete visoko uvrstitev v SERP, ne da bi se zanašali samo na sok povezav.
 • Notranje povezave z dobro izbranimi sidrnimi besedili izboljšajo vrednost povezav.
 • Ker so notranje povezave niz kode HTML, ki povezuje eno spletno stran z drugo, so dragocenejše od navigacijskih ali slikovnih besedil. Če v sidrno besedilo dodate ključno besedo, lahko vrednost še povečate.
 • Obiskovalcem spletnega mesta ponuja večjo vrednost.
 • Uporaba povezav s ključnimi besedami ni le pomembna tehnika SEO, temveč obiskovalcem spletnega mesta zagotavlja tudi veliko vrednost. Ko večina obiskovalcev raziskuje določeno temo, pogosto poiščejo več strani z dopolnilnimi informacijami. Uporabniki, ki cenijo vaše gradivo, bodo porabili več časa za branje drugih vaših del.
The benefits of internal linking

Izgradnja strokovnega znanja in tematske avtoritete v vaši industrijski niši

Da bi vsebina dosegla tematsko avtoriteto, mora biti sposobna vplivati na mnenje ali razmišljanje občinstva, kar je mogoče doseči le, če vsebina deli prepričljive argumente in močne dokaze.

Da bi spletno mesto doseglo aktualno avtoriteto, mora imeti določeno avtoriteto nad skupino idej ali nišo, ne pa dejanskega vpliva na posamezno idejo ali področje. V skladu s tem razmeroma novim pojmom so spletna mesta z dragocenim in relevantnim gradivom v Googlovih rezultatih iskanja uvrščena višje kot tista z nerelevantno vsebino.

Recimo, da imate stran o rožnatih lutkah Barbie na spletnem mestu, ki obravnava vse, kar je povezano z lutkami Barbie. Hkrati ima druga blagovna znamka podobno stran za rožnate lutke Barbie, vendar je stran na spletnem mestu o kozmetičnih izdelkih.

Ob predpostavki, da tržite lutke Barbie in ne izdelkov rožnate barve, ima vaša spletna stran večjo tematsko avtoriteto.

To pa zato, ker čeprav ima spletno mesto z lepotnimi izdelki morda odlično stran o rožnatih lutkah Barbie, iskalniku ali bralcem z ničemer ne sporoča, da ima veliko znanja o teh lutkah. Po drugi strani pa ima vaše spletno mesto tematsko avtoriteto na področju lutk Barbie in bi zlahka postalo enotna točka za vse, kar se tiče lutk, ne glede na to, ali želi bralec izvedeti več o rožnatih ali oranžnih lutkah Barbie.

Skratka, skupki ključnih besed vam lahko pomagajo ustvariti visokokakovostno vsebino na določeno temo. Ko bodo bralci iskali informacije ali ustrezna spletna mesta, na katera se lahko povežejo, bodo prišli do vas.

Izboljšane uvrstitve za ključne besede z dolgim in kratkim repom

Samostojne strategije trženja ključnih besed spadajo v preteklost. Uporaba grozdov ključnih besed z dobro mešanico dolgih in kratkih ključnih besed poveča vaše možnosti za uvrstitev za ključne besede, ki jih je težko upravljati samostojno.

Sčasoma so na primer tehnike dolgih ključnih besed vedno bolj ključne za SEO. To je posledica Googlovega poudarka na uporabniški izkušnji in nameri, vzpona pogovornega iskanja in pojava aplikacij, kot je glasovno iskanje.

S pomočjo grozdov se lahko uvrstite za različne dolge in kratke ključne besede, namesto da bi ločeno ciljali na nekaj iskalnih poizvedb, kar posledično poveča konverzije in prihodke vašega podjetja.

Na primer, tukaj je podjetje, ki s to vsebino verjetno cilja na več ključnih besed. Na prvo mesto se uvršča tako za ključni besedi "kratka vsebina" kot tudi "kaj je kratka vsebina".

Ranks first for both “content brief” and “what is a content brief” keyphrases.

Tukaj je opisano, kako lahko povečate svoje možnosti za višje uvrstitve tako za ključne besede z dolgim kot s kratkim repom:

 • Ne osredotočajte se na nekaj glavnih ključnih besed. Namesto tega v vse dele vsebine vedno vključite dobro mešanico dolgih in kratkih ključnih besed.
 • Prepričajte se, da v celoti razumete, zakaj je posamezna ključna beseda uporabniku namenjena, da boste lahko vsebino prilagodili temu namenu.
 • Google še vedno preverja, ali je ključna beseda, vnesena v iskalno polje, dobro razporejena v vsebini. Prepričajte se, da so ključne besede vključene v naslove, oznako H1, meta opis in celo besedila slik.
 • Poskrbite za dobro arhitekturo notranjih povezav med stranmi stebrov in stranmi grozdov.

Kako ustvariti grozde s ključnimi besedami in temami

Razvoj grozda ključnih besed zahteva obsežno raziskavo ključnih besed in strateško usmerjenost k izbranim ključnim besedam. Razumeti morate svoje ciljno občinstvo in vrste iskalnih fraz, ki jih uporablja za iskanje podobnih odgovorov, storitev ali izdelkov.

Tukaj je vodnik po korakih za izvedbo združevanja ključnih besed v grozde in uspešno izgradnjo vsebinske strategije na podlagi teh grozdov:

1. korak: Naredite seznam ključnih besed

Preden lahko začnete ciljati ključne besede, morate najprej opraviti raziskavo ključnih besed - in to veliko.

Za začetek pomislite na glavno ključno besedo, za katero želite, da bi se vaše spletno mesto uvrstilo. Recimo, da je vaše podjetje blagovna znamka e-trgovine, ki prodaja ženske tekaške copate. Primer glavne ključne besede, na katero se lahko uvrstite, je "tekaški copati za ženske".

Ko določite glavno ključno besedo, določite vse možne podteme, dolge fraze, nosilne teme, sinonime in različice okoli te ključne besede.

Razmislite tudi o tem, da preverite, na katere ključne besede se uvrščajo vaši konkurenti, da ugotovite, katere so najbolj priljubljene v vaši panogi. Cilj je ugotoviti, kateri izrazi so bolj dragoceni in imajo največji potencial konverzije.

Za začetek vam ponujamo vprašanja, ki si jih morate zastaviti pri raziskovanju ključnih besed:

 • Kaj prodajam?
 • Katere težave mora rešiti moja ciljna skupina?
 • Zaradi česa bi potencialne stranke izbrale mojo spletno stran namesto drugih podobnih?
 • Na katere demografske skupine kupcev se osredotočam?
 • Če bi bil povsem nova stranka, katere izraze bi vnesel in iskal v Googlu, da bi našel svoje izdelke ali storitve?
 • Ali imam kakšno obstoječo vsebino, ki odgovarja na najpogostejša vprašanja mojih potencialnih strank?

Ko imate hiter seznam glavnih ključnih besed, na katere se želite osredotočiti, lahko z orodjem za ključne besede določite več potencialnih ključnih besed.

2. korak: Za analizo ključnih besed uporabite orodje za raziskovanje ključnih besed

Nato uporabite zanesljivo orodje za raziskovanje ključnih besed, da ugotovite, katere od ključnih besed, ki ste jih našteli, so dragocene in imajo potencial, da pripeljejo promet na vaše spletno mesto.

Serpstat Keyword Research Tools

Rezultate raziskave lahko zabeležite na več načinov. Odvisno od orodja za raziskovanje ključnih besed je najlažje podatke prenesti v obliki preglednice.

Tukaj je primer:

Example

Če je obsežna raziskava ključnih besed pravilno izvedena, lahko dobite seznam več sto ali celo tisoč ključnih besed, ki lahko na vašo spletno stran pripeljejo več prometa. Ti podatki vam bodo pomagali ugotoviti, katere ključne besede vaše ciljno občinstvo pogosteje uporablja pri iskanju izdelkov in storitev, kot so vaši, da jih boste lahko prednostno uvrstili med "ključne" ključne besede v svojih sklopih.

3. korak: Določite teme in tematske skupine

Ko bo vaš seznam ključnih besed pripravljen, boste hitro opazili podobne teme in vzorce. Pravzaprav ste različne podobnosti morda začeli opažati že med raziskovanjem. Ti vzorci so tisti, ki vam bodo pomagali oblikovati skupine ključnih besed.

Tukaj je nekaj meril, ki jih lahko uporabite za razdelitev seznama ključnih besed v grozde.

 • Ustreznost.
 • Prizadevajte si združiti besede in besedne zveze, ki so tesno povezane in imajo enak namen iskanja. Tako bo Google lažje dostopal do vaših strani in hitro pridobil vpogled v vsebino.
 • Obseg iskanja in cena CPC. 
 • Vaše ključne ključne besede morajo imeti spodoben obseg iskanja, kar dokazuje, da ljudje te ključne besede dejansko iščejo. Dolgorezne fraze imajo morda manj iskanj, saj so zelo specifične, vendar zagotovite, da imajo dobre kazalnike stroškov na klik.
 • Organska težavnost. 
 • Pri organski težavnosti so pomembni različni dejavniki razvrščanja. Običajno je vključitev ključnih besed z večjo organsko težavnostjo odvisna od avtoritete vašega spletnega mesta in njegove vzpostavitve. Kombinacija ključnih besed z nizko in visoko stopnjo konkurenčnosti lahko poveča kratkoročno uvrstitev.
 • Trženjski lijak. 
 • Ključne besede je mogoče združiti tudi glede na to, kje v vašem trženjskem lijaku se nahaja stranka. Na primer, na vrhu in sredini lijaka so lahko skupine ključnih besed za ozaveščanje in vzgojo vodij (najbolje za e-knjige in bloge), na dnu lijaka pa so lahko skupine ključnih besed za konverzijo.

4. korak: organizirajte ključne besede v skupine

Ko ugotovite skupne značilnosti, ključne besede razvrstite v skupine po približno 3-5 besed - več kot to bi lahko bilo problematično optimizirati. Za izvedbo tega postopka se lahko zanesete na katero koli ugledno orodje SEO, npr.

Zagotovite, da ima vsaka skupina ključno besedo in več dopolnilnih ključnih besed. Vključite lahko na primer manj zahtevno ključno besedo z velikim obsegom iskanja z nekaj dolgimi ključnimi besedami z majhnim obsegom iskanja.

Keywords Into Groups

V takem primeru je morda osrednja ključna beseda nekoliko bolj konkurenčna za uvrstitev, vendar ste jo združili z manj zahtevnimi ključnimi besedami z nekoliko večjim potencialom konverzije.

Prav tako ne pozabite, da se vse ključne besede na vašem seznamu ne smejo znajti v skupini. Izberite le tiste z visokimi cenami CPC, velikim obsegom iskanja in ustreznim namenom iskanja ter samo te uporabite za oblikovanje grozdov ključnih besed.

Želite prihraniti čas s samodejnim zbiranjem in združevanjem ključnih besed v grozde z orodji Serpstat?

Kliknite spodnji gumb, se prijavite in si zagotovite 7-dnevni brezplačni preizkus!

Pridobite poskusno različico orodja Serpstat

5. korak: Ustvarite ali optimizirajte stebrne strani z grozdi ključnih besed

Zdaj, ko imate grozde ključnih besed, bodo ti delovali kot načrt za vaše visoko optimizirane strani. S pomočjo grozdov ustvarite, optimizirate in na splošno organizirate vsebino na svojem spletnem mestu.

Običajno vsak grozd ključnih besed predstavlja eno osrednjo temo ali t. i. stebrno stran. Za pravilno optimizacijo morate za vsak grozd ključnih besed imeti pristajalno stran. Za boljšo optimizacijo vsebine lahko uporabite tudi orodje za optimizacijo vsebine.

Najbolje je, da analizirate ključne besede, ki tvorijo vsak grozd, da ugotovite, katere informacije morate deliti in kako lahko pomagate olajšati bolečine svojega občinstva.

Po oblikovanju začetnih spletnih strani boste morali razširiti vsebino, da boste okrepili prizadevanja za združevanje ključnih besed v grozde. Ne smete upoštevati le gradiva, ki ga objavite danes, temveč se morate osredotočiti na razvoj trajnostne vsebinske strategije, ki podpira dolgoročno SEO vašega spletnega mesta.

Za povečanje uvrstitve strani s stebri vam bodo prednostno namenjena naslednja področja:

 • Tematska globina:

  Napišite dovolj poglobljeno vsebino dolge oblike.

 • Struktura informacij: Vsebujte več informacij:

  Zagotovite, da je vaša vsebina dobro zasnovana ter da ima strukturo in pretok.

 • Izkušnja strani:

  Osredotočite se na pisanje za ljudi, preden začnete pisati za iskalnik. Za izboljšanje uporabniške izkušnje strani vključite samoroke na strani, kot so slike, videoposnetki in skokovite povezave.

Korak 6: Krepitev grozdov ključnih besed z vsebino bloga

Oblikovanje vsebine blogov okoli strani s stebri pomaga okrepiti sklope ključnih besed ter tako poveča uvrstitev in avtoriteto vsebine strani s stebri. Vsaka blogovska objava se lahko osredotoča na eno od podpornih ključnih besed - podteme ali ključne besede, povezane z osrednjo ključno besedo. To vam bo pomagalo samodejno oblikovati tematske sklope za vašo spletno stran.

Vendar pa ima tudi strategija notranjih povezav med temi stranmi veliko vlogo pri njihovi dobri uvrstitvi v Googlu. Običajno se morajo strani s podtemami povezovati s stranmi stebrov z osrednjo ključno besedo, da se povečajo možnosti za višjo uvrstitev teh ključnih besed.

Oblikovanje tematskih sklopov na spletnem mestu vam omogoča dodajanje več notranjih povezav, kar povečuje čas, ki ga uporabniki preživijo na vaših straneh. Prav tako pomaga Googlovim pajkom, da hitro ugotovijo, katere strani so najpomembnejše.

Revizija vsebine za optimizacijo obstoječe vsebine bloga

Resnica je, da je lažje ponovno uporabiti obstoječo vsebino in pritegniti več prometa kot uvrstiti novo vsebino.

Da bi se hitreje uvrstili na skupke ključnih besed, morate torej:

 • Izvedite revizijo vsebine in prepoznajte obstoječe vsebine, ki jih lahko izboljšate, da pridobite več vertikal. Na primer, najdete lahko članke o grozdih, ki bi lahko dobro delovali, če bi jih povezali z določenimi stranmi s stebri.
The relationship between pillar content and cluster content through hyperlinks
 • Prav tako prepoznajte dele vsebine, ki potrebujejo bolj poglobljene informacije, ali podteme v obstoječem članku, ki bi jih lahko bolje pokrili na samostojni strani. Posodabljanje vsebine in odpravljanje napačnih ali zavajajočih informacij je del dobrega digitalnega državljanstva, ki pomaga zagotavljati vrednost za vaše občinstvo. V konzoli za iskanje Google (GSC) lahko preverite, katere teme vaše občinstvo najpogosteje išče, in čim bolj izkoristite njihov potencial.

Spremljanje grozdov ključnih besed v GSC Insights

Ko končate z oblikovanjem grozdov ključnih besed in objavite optimizirano vsebino okoli teh grozdov, je pomembno, da spremljate tudi ključne besede in vidite, kako se uvrščajo.

Tukaj so ključne stvari, ki jih morate spremljati, da ugotovite, ali vaša nova strategija SEO deluje:

 • Število ključnih besed, ki se uvrščajo. 

  Če se skupno število ključnih besed, na katere se uvršča vaša stran, poveča, to pomeni, da Google resnično razume vsebino strani in prepozna njeno ustreznost za različna iskanja ključnih besed.

 • Število prikazov.

  Če Google začne vaš rezultat SERP promovirati vedno večjemu številu iskalcev, to pomeni, da njegovi iskalniki menijo, da je vaša stran pomembna. Tudi če vaša stran ni uvrščena na prvo stran, prikazi pomenijo, da Google meni, da so vaše strani pomembne za poizvedbo ključne besede.

Ali združevanje ključnih besed res podpira vašo strategijo SEO?

Grozdenje ključnih besed je morda dolgotrajna igra, vendar je na dolgi rok vse to vredno. Je del napredne strategije SEO, ki vam lahko zagotovi prednost pred dvema glavnima Googlovima velesilama (obdelava naravnega jezika in indeksiranje), zato lahko zmagate v nekaterih vertikalah.

Ko svoje spletno mesto gradite na skupkih ključnih besed, Googlu sporočate, da je vaše spletno mesto avtoriteta v vaši niši ter da vsebuje zelo obsežno in poglobljeno vsebino. Zato združevanje v grozde ključnih besed ni koristno le za vašo trenutno strategijo SEO, temveč je tudi prihodnost SEO na splošno. Če boste to tehniko uporabili zdaj, bo vaše spletno mesto prednjačilo in se dolgoročno uvrstilo.

Zaključek: Ali združevati v grozde ali ne?

Kot lahko vidite, je v oblikovanje uspešne strategije SEO vključenih veliko stvari. Google se nenehno razvija in izpopolnjuje, zato se morate tudi vi nenehno razvijati, da ostanete pomembni. Grozdenje ključnih besed je eden največjih Googlovih izumov, ki vam omogoča ustvarjanje, optimizacijo in organizacijo vsebine z diverzifikacijo jezika za višjo in hitrejšo uvrstitev.

Zaradi grozdov ključnih besed je vaša vsebina videti bolj poglobljena ter občinstvu in iskalniku pokaže, da razumete svojo nišo. Poleg tega poglobljena vsebina pomaga pri pokrivanju vseh možnih namenov uporabnikov in pomaga vašemu občinstvu, da iz enega vira dobi vse odgovore, ki jih išče, kar gradi avtoriteto vašega spletnega mesta.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm