Wat is Google Zichtbaarheidsscore en hoe wordt het berekend in SEO?

Wat is Google Zichtbaarheidsscore en hoe wordt het berekend in SEO?
Elena K.
Elena K.
Chief Editor at Serpstat

We krijgen veel vragen over onze SEO Zichtbaarheidsscore en Google Zichtbaarheidsscore. Daarom beantwoorden we in dit bericht de meest gestelde vragen en behandelen we alles wat u moet weten over domeinen met zichtbaarheid. Lees verder om erachter te komen hoe we het berekenen en wat de "algoritme-update" markering betekent.

Wat is SEO zichtbaarheidsscore en waarvoor wordt het gebruikt?

Serpstat heeft een relatieve index ontwikkeld die zoekmachine zichtbaarheidsscore wordt genoemd - het aandeel van het verkeer dat een website ontvangt van zijn rankings. Simpel gezegd geeft zichtbaarheid aan hoe zichtbaar uw site is in relatie tot het volume van zoekopdrachten op trefwoorden. Hoe hoger de zichtbaarheid van een domein, hoe meer bezoekers het waarschijnlijk zal aantrekken.

"Wat is goede zichtbaarheid?" vraag je je misschien af. Er bestaat niet zoiets als een perfecte score. Het is sterk afhankelijk van de niche en de grootte van de website.

Serpstat Overview

De beste manier om deze metriek te gebruiken is om bij te houden hoe de zichtbaarheid van je website in de loop van de tijd verandert. Of om de zichtbaarheid van sites in dezelfde niche te vergelijken om te zien welke een hogere score heeft. Zichtbaarheid wordt meestal gebruikt als een algemene verhouding die de effectiviteit van het SEO-werk laat zien.

De positie op de ranglijst van zoekwoorden en het hoge zoekvolume worden gebruikt om de zichtbaarheidsscore te berekenen. Voor elke zoekmachine die in de campagne wordt gevolgd, wordt deze per zoekwoord berekend voor zoekwoorden die in de top 30 resultaten van zoekmachines staan.

We berekenen de Zichtbaarheid Score voor trefwoorden die in de Top 30 staan, dus als een trefwoord op positie 31 of 99 staat, krijgt het een Zichtbaarheid Score van 0. Als gevolg hiervan wordt de Zichtbaarheid waarde van een trefwoord bepaald door de positie; bijvoorbeeld, een trefwoord dat op nummer 1 staat zal een hogere waarde hebben dan een trefwoord dat op nummer 4 staat. Hoe hoger de dagelijkse score, hoe zichtbaarder de site is.

Wat betekent zichtbaarheid in SEO?

Het helpt je om in één oogopslag een exacte schatting te zien van de algehele zichtbaarheid van een verzameling zoekwoorden in Google.

Het wordt weergegeven als een percentage en het vertegenwoordigt uw impressieaandeel in organische resultaten: hoe vaak een gebruiker uw website zag op de resultatenpagina van het totale aantal zoekopdrachten voor de zoekwoorden.

U kunt de zichtbaarheid van afzonderlijke zoekwoorden en zoekwoordgroepen bijhouden naast de zichtbaarheid van de websitezoekresultaten. Dit betekent dat je kunt achterhalen welk percentage van de vertoningen bepaalde zoekwoorden ontvangen in de organische zoekresultaten. Je kunt de zichtbaarheid van trefwoorden volgen voor alle zoekmachines die je hebt toegevoegd aan het project op dezelfde manier waarop je de zichtbaarheid van websites kunt volgen.

Zoekzichtbaarheid zal zichtbaar zijn bovenaan elk tabblad van je Campagne rankings: Rankings, Motoren en Concurrentie, behalve bij Kansen. Het zal ook veranderen afhankelijk van waar je naar kijkt. Op het tabblad Motoren wordt de score voor Zoekzichtbaarheid bijvoorbeeld uitgesplitst op basis van de motoren die u volgt. Concurrentie doet hetzelfde, maar alleen voor u ten opzichte van uw concurrenten.

Hoe wordt de domeinzichtbaarheidsscore berekend?

Als het gaat om SEO, is de organische zichtbaarheid in de zoekmachineresultaten het belangrijkste onderdeel om uw online bedrijfsdoelen te bereiken. De levensvatbaarheid van uw bedrijf op lange termijn komt in gevaar als potentiële klanten u niet kunnen ontdekken op Google, hoe goed uw product ook is, hoe nuttig uw inhoud ook is of hoe geweldig uw klantenservice ook is.

SEO domein zichtbaarheid is een metriek die je vertelt welk percentage van alle mogelijke organische klikken.

0.Het vorige algoritme was gebaseerd op alle zoekwoorden in onze database, terwijl het huidige algoritme slechts rekening houdt met 1 miljoen geselecteerde zoekwoorden uit verschillende niches.
1.We verzamelen zoekwoorden waarop een domein voorkomt in de top-20 zoekresultaten;
2.Halen het zoekvolume voor elk trefwoord uit de top-20;
3.Tellen het SE-verkeer door het zoekvolume van elk trefwoord te vermenigvuldigen met de CTR op basis van de domeinpositie;
4.Bepaal de maximaal mogelijke SE traffic score door de zoekvolumes van alle zoekwoorden in de Serpstat database bij elkaar op te tellen;
5.Deel het SE-verkeer van het domein door de maximaal mogelijke score;
6.Vermenigvuldig met 100 om het behaalde resultaat om te zetten in procenten;
7.Vermenigvuldig met 1000 voor een betere weergave.

Dit is de formule:

Formula

Wat is het CTR-percentage van de formule?

Het doorklikpercentage (CTR) is de verhouding tussen klikken en vertoningen. Elke SERP positie heeft een unieke CTR: hoe hoger de positie, hoe beter de CTR.

In PPC wordt CTR het meest gebruikt. Het wordt soms ook gebruikt om in te schatten hoeveel verkeer kan worden verkregen via organisch zoeken.

De verhouding tussen de positie en de CTR wordt hieronder weergegeven.

The position's proportion to the CTRThe position's proportion to the CTR

Als u begrijpt dat SEO-verkeer doorkliks meet en de website zichtbaarheidsscore trefwoordrang meet, kunt u de veranderingen die u in deze twee cijfers ziet in de juiste context plaatsen en er conclusies uit trekken.

Wil je Serpstat gebruiken om je resultaten te verbeteren?

Activeer de proefversie en test het platform 7 dagen lang gratis!

Registreren

Wat dacht je van een voorbeeld?

Laten we een domein.com nemen en laten we zeggen dat er slechts 2 zoekwoorden zijn waarvoor het in de top-20 staat.

Laten we zeggen dat het totale zoekvolume van alle trefwoorden op de Serpstat-basis 100 000 000 is.

En dit is wat we krijgen:

Formula

FAQ

Er is geen eenduidige oplossing voor deze vraag omdat de methoden voor het berekenen van zichtbaarheidsscores variëren. Zelfs met enigszins gevarieerde algoritmen en regelmatige volatiliteit van SERP's is het moeilijk voor een site om hoger te scoren dan midden 40 op een van deze zichtbaarheidsschalen voor niet-merkzoekwoorden. Deze score kan worden gebruikt om je totale zichtbaarheid in zoekmachines bij te houden, de zichtbaarheid van je site te vergelijken met die van je concurrenten en je zichtbaarheid in meerdere zoekmachines en regio's te vergelijken.

Voer een site-audit uit. Een SEO site audit zal verborgen wegversperringen ontdekken tussen u en potentiële klanten die op zoek zijn naar uw product of dienst. Gebruik Long Tails Trefwoorden. Long-tail zoekwoorden geven u een betere kans om gevonden te worden in de zoekresultaten. Door u te richten op long-tail zoekwoorden, kunt u profiteren van minder concurrerende zoekruimtes en vergroot u de kans dat mensen die precies zoeken naar wat u hebt, u zullen vinden. Zorg voor een sitemap. Door een XML-sitemap te maken en deze te uploaden naar Google Search Console, kunnen zoekmachines zien welke pagina's ze moeten crawlen.

Read original article “What Is Google Visibility score And How Is It Calculated In SEO” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm