Hoe het advertentiebudget van je concurrent te meten en de transactiekosten te schatten

Hoe het advertentiebudget van je concurrent te meten en de transactiekosten te schatten
Igor Gorbenko
Igor Gorbenko
Digital Marketing Expert

Deze methode kan je alleen helpen om concurrenten in te schatten die dezelfde voorraad goederen hebben, en het geeft je alleen ruwe resultaten. Als dat zo is, denk je waarschijnlijk, wat voor nut heeft deze methode eigenlijk? Nou, ik neem aan dat je het niet erg vindt om zonder enige moeite wat gegevens te vinden over de inkomsten en uitgaven van je concurrenten.

Stap 1: Tel het verkeer

Het eerste wat je moet doen is een schatting maken van het Google Ads verkeer dat je concurrenten krijgen. Ik heb in dit geval een willekeurige website gebruikt, namelijk sunglasshut.com. Ik gebruik meestal Similar Web om het verkeer te controleren.

Estimate competitors traffic

Als we het hebben over een online winkel die voornamelijk brillen en accessoires verkoopt, moeten we natuurlijk rekening houden met seizoensgebondenheid. Het aantal bezoeken varieert en ik houd het hierbij voor dit experiment.

Stap 2: Tel het aantal verkopen en de transactiecoëfficiënt

Analyseer de websites van concurrenten en hun aantal verkopen. De meeste e-commercewebsites hebben opeenvolgende bestelnummers.

1.Plaats een bestelling #1. Als uw bestelnummer 003149 is, zou dat de 3149e verkoop op deze website zijn.
2.Plaats een week later bestelling #2. Stel dat het bestelnummer deze keer (003281) is.
3.Tel hoeveel bestellingen de website elke maand verwerkt. Simpele wiskunde is alles wat je nodig hebt: 3281-3149=132, dus 132 bestellingen per week, vermenigvuldig met 4 om de maandelijkse bestellingen te krijgen (132*4) ~528 bestellingen per maand.

Soms plaatsen mensen een bestelling en gaan niet over tot betaling of retourneren het artikel. Het aantal van deze gevallen hangt natuurlijk af van de winkel, maar het is zelden meer dan 10%. Ik neem 12 bestellingen per week (dat is ongeveer 9%) om rekening te houden met onbetaalde, geweigerde en geretourneerde bestellingen en, wat belangrijker is, om een ander rond getal te krijgen. Nu we weten dat de website 480 maandelijkse bestellingen heeft en een maandelijks verkeer van 3 M bezoeken in augustus.

Stap 3: Inkomen schatten

Dit is het onderdeel van je spionage Google-advertentiestrategie waar je ervaring om de hoek komt kijken. Als je je directe concurrent analyseert, zou je gemiddelde verkoop niet te veel moeten verschillen. Ik verkoop geen zonnebrillen, dus ik kan alleen maar aannemen dat de gemiddelde verkoop voor deze website $174 is. 480*174 = 83 520, dus onze concurrent verkoopt ≈$ 83.000 aan goederen per maand.

Wilt u meer weten over de tools van Serpstat voor concurrentieanalyse?

Stuur een verzoek voor een gratis persoonlijke demo van de service, en onze expert zal contact met u opnemen ;)

Vraag een demo aan

Stap 4: Schat het reclamebudget van de concurrent in %.

Tijd om het maandelijkse Google Ads-budget van deze website te achterhalen. Het zal even duren, maar er is niets aan.

Competitive PPC keywords

Read original article “How To Measure Your Competitor's Ads Budget And Estimate Transaction Costs” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm