Hoe een trefwoordenlijst voor een website te verzamelen

Hoe een trefwoordenlijst voor een website te verzamelen

Om een website succesvol te promoten en bovenaan de organische zoekresultaten te krijgen, moet je altijd goed zoekwoordenonderzoek doen en een uitgebreide lijst met zoekwoorden samenstellen die thematisch relevant zijn voor de branche, niche en het onderwerp van je website.

Dit is niet alleen handig voor het maken en optimaliseren van een website, maar ook voor het lanceren van advertentiecampagnes. Dat is ook de ultieme manier om je website bovenaan de zoekresultaten te krijgen.

Hoe zoekwoorden te verzamelen voor je website

U kunt het handmatig en automatisch doen. De laatste omvat gespecialiseerde trefwoord onderzoeksdiensten. We zullen het later over hen hebben.

Tijdens het trefwoord onderzoek, worden trefwoorden geselecteerd en verzameld op basis van de analyse van de goederen en diensten van uw website, evenals de concurrenten zoekwoorden. Er wordt ook veel aandacht besteed aan de statistieken van trefwoorden: zoekvolume, seizoensgebondenheid, enz.

Het onderliggende doel is om voor alle zoekopdrachten websitepagina's te maken die voldoen aan de behoeften van de doelgroep.

Het proces omvat altijd:

  • Het verzamelen van trefwoorden die de website-inhoud in detail beschrijven, rekening houdend met het onderwerp en het doel ervan.
  • Clusteren van verzamelde trefwoorden naar betekenis in secties en subsecties.
  • Optimalisatie van alle websitepagina's voor groepen van verzamelde trefwoorden.

Tijdens het zoekwoordenonderzoek voor een e-commerce website moeten zoekopdrachten worden verdeeld in commerciële en niet-commerciële zoekopdrachten.

Commerciële zoekopdrachten omvatten alle zoekwoorden die zoekers gebruiken met de intentie om te kopen. Ze bevatten vaak woorden als "kopen", "purchase", "prijs", "kosten", etc.

Niet-commerciële zoekopdrachten worden door zoekers gebruikt om bepaalde informatie te krijgen. Ze leiden de doelgroep niet altijd naar de website. Er kunnen echter wel potentiële klanten tussen deze bezoekers zitten.

Een ander belangrijk criterium is het zoekvolume op trefwoorden.

Een hoog zoekvolume betekent dat er het vaakst naar een bepaald trefwoord wordt gezocht. Dergelijke zoekwoorden beschrijven meestal nauwkeurig de branche en worden het vaakst gebruikt door uw belangrijkste concurrenten. Daarom is het het moeilijkst om bovenaan in de zoekresultaten te komen. Zoekwoorden met een laag zoekvolume worden minder vaak gebruikt dan andere. Meestal zijn het long-tail zoekwoorden, bestaande uit meerdere woorden. Hun belangrijkste voordeel is minder concurrentie om bovenaan de SERP's te komen. Ook zijn ze vaak erg specifiek en trekken ze een warme doelgroep aan die precies weet wat ze nodig hebben.

Hoe semantische trefwoorden te vinden

Er zijn verschillende manieren om online een trefwoordenlijst te verzamelen:

1.Verzamel de semantiek in zoekmachine diensten.
2.Gebruik de semantische trefwoorden van een concurrent.
3.Verzamel trefwoordkruisingen van meerdere concurrenten.
4.Pas trefwoorden toe die concurrenten gebruiken in contextuele advertenties.
5.Verzamel vergelijkbare zoekwoorden.
6.Gebruik zoeksuggesties.

De belangrijkste semantische trefwoordhulpmiddelen zijn:

1.Google Zoekwoordplanner
2.Serpstat
3.KWFinder
4.Trefwoordhulpmiddel
5.Wordtracker
6.Sleutel Verzamelaar
7. WordStream

Hoe trefwoorden van concurrenten te vinden

Voor het maken van je zoekwoordenlijst is het gebruik van zoekwoorden van concurrenten een must. Je kunt ze automatisch vinden door de volgende SEO diensten te gebruiken:

Serpstat

Ga naar Domein analyse, voer het domein van je concurrenten in → ga naar SEO Onderzoek → Trefwoorden rapport:

Organic keywords

Je kunt de verkregen lijst sorteren en filteren in hetzelfde rapport. Vervolgens kun je het bestand exporteren in elk handig formaat.

Zorg ervoor dat je alle irrelevante zoekopdrachten uitsluit, bijvoorbeeld zoekopdrachten met de merknaam van een concurrent.

Met dezelfde methode kun je de zoekwoorden van meerdere concurrenten verzamelen.

Wil je meer dan de freemium-modus voor Serpstat Keyword Research tool?

Start een gratis proefperiode ;)

Krijg 7 dagen toegang

Google Zoekwoordplanner

Selecteer in de service de optie "Zoek nieuwe trefwoorden":

Discover new keywords

Geef de benodigde website op en klik op "Resultaten ophalen":

Get Results

Nu heb je een lijst met zoekwoordopties met het gemiddelde zoekvolume per maand. Ze zijn beschikbaar om te downloaden:

Download keywords ideas

Hulpmiddel voor trefwoorden

De service heeft een gratis en een betaalde versie. In de gratis versie kun je een beperkt aantal trefwoorden downloaden:

Keyword Tool

Om toegang te krijgen tot alle gegevens, moet je een abonnement kopen. Je kunt de resultaten echter ook exporteren en gebruiken in Serpstat om de geavanceerde info te krijgen.

Hoe semantische trefwoorden te verzamelen met behulp van gerelateerde trefwoorden en zoeksuggesties

Wanneer gebruikers een zoekopdracht invoeren in de zoekbalk, tonen zoekmachines hen soortgelijke trefwoorden en suggesties. Deze trefwoorden moeten ook worden opgenomen in je trefwoordenlijst. Om soortgelijke zoekopdrachten te verzamelen, kun je de volgende opties gebruiken:

Google

Vergelijkbare zoekwoorden verschijnen onderaan de pagina (SERP):

Google

Zoeksuggesties verschijnen onder de zoekbalk:

Google

Serpstat

Om trefwoorden met vergelijkbare betekenissen te vinden, gaat u naar het Serpstat Keyword Research, voert u uw trefwoord in en selecteert u het zoekgebied → SEO Research → Related keywods.

Related keywords for

Je krijgt de lijst met zoeksuggesties in het bijbehorende rapport:

Search suggestions

Een lijst met trefwoorden samenstellen in KWFinder

Om de principes van het verzamelen van trefwoorden te begrijpen, nemen we een online schoenenwinkel als voorbeeld. Allereerst moet je denken aan zoekopdrachten die bezoekers kunnen gebruiken om een vergelijkbare online winkel te zoeken. De meest voor de hand liggende zoekopdracht die potentiële klanten zouden gebruiken is het woord "schoenen".

Laat het door de KWFinder-service lopen om hier informatie over te krijgen en andere aanvullende zoekopdrachten:

KWFinder footwear

Nadat de zoekwoorden zijn toegevoegd, kunnen ze worden geëxporteerd of opgeslagen in de service om verder werk te vereenvoudigen.

Om in te schatten hoe vaak gebruikers naar een bepaald trefwoord zoeken, kun je de Search Volume-metriek gebruiken:

KWFinder footwear Search Volume metric

Deze gegevens helpen bij het achterhalen van de aanvragen die echt het populairst zijn en bij het vinden van zelden gebruikte sleutels met een hoge algemene frequentie. Dankzij deze informatie wordt de sitestructuur gevormd.

In dit voorbeeld zijn voor promotie op de hoofdpagina de hoogfrequente verzoeken "schoenen", "schoenenwebsite", "schoenenwinkel", "online schoenenwinkel" en "schoenen kopen" geschikt. De toetsen "babyschoenen", "herenschoenen", "damesschoenen" en "zomerschoenen" zijn het meest geschikt voor de rubrieken. Laagfrequente verzoeken, bijvoorbeeld "verkoop van Italiaanse schoenen in Londen", worden op aparte pagina's gepromoot.

Soortgelijk werk moet worden uitgevoerd met alle soorten schoenen die aanwezig zijn in de online winkel, bijvoorbeeld om statistieken te verkrijgen en sleutels te selecteren op basis van de woorden "laarzen", "sneakers", "schoenen", "sandalen", enz.

Trefwoorden verzamelen van PPC-advertenties van concurrenten

Trefwoorden die concurrenten gebruiken voor hun contextuele advertenties zijn zeer relevant en je kunt ze toevoegen aan je trefwoordenlijst. Om trefwoorden te vinden van de PPC advertentiecampagne van een concurrent, gebruik je het Serpstat PPC Research rapport.

Ga naar Trefwoordonderzoek → PPC-onderzoek → Trefwoorden:

Paid keywords

Elk nummer is ook klikbaar en brengt je naar de lijst met advertenties of landingspagina's voor het opgegeven trefwoord.

Trefwoord clusteren

Nadat de lijst met zoekwoorden is samengesteld, ga je verder met het clusteren. Door te clusteren kunt u fouten vermijden die geassocieerd worden met een onjuiste combinatie van informatieve en commerciële verzoeken, die vaak een nadelige invloed hebben op de rangschikking van een website in de zoekresultaten.

Voor het clusteren ga je naar de sectie "Tools" van Serpstat en selecteer je Keyword Clustering en Tekstanalyse.

Na het importeren van trefwoorden worden ze verdeeld in clusters:

Project page
Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm