4 motive pentru care ar trebui să implementați grupuri de cuvinte cheie în strategia dvs. SEO

4 motive pentru care ar trebui să implementați grupuri de cuvinte cheie în strategia dvs. SEO
Alex Williams
Alex Williams
Freelance Writer at WilliamsTechCopy

Practica de a vă concentra și de a vă optimiza site-ul web în jurul câtorva cuvinte cheie de bază devine rapid depășită. În fiecare zi, Google și alte motoare de căutare devin din ce în ce mai pricepute în a înțelege limbajul uman și intenția de căutare. De exemplu, Google pune acum un accent mai mare pe procesarea limbajului natural (NLP) și își concentrează toate eforturile pe o înțelegere mai profundă a modului în care se interconectează conținutul de pe pagină. În consecință, nu mai este suficient să optimizați conținutul pentru un singur cuvânt cheie.

Pe măsură ce capacitățile Google (NLP) continuă să avanseze, strategia noastră de SEO on-page trebuie, de asemenea, să se îmbunătățească pentru a reflecta aceste progrese în căutare. Acesta este motivul pentru care industria SEO și-a mutat accentul pe gruparea cuvintelor cheie pentru a ridica nivelul optimizărilor on-page și a ține pasul cu progresele tehnologice ale Google.

Dar ce este gruparea de cuvinte cheie și cum dă viață atât conținutului nou, cât și celui existent pe site-ul dumneavoastră? Acest articol va explica ce sunt clusterele de cuvinte cheie și cum structurarea site-ului dvs. în jurul acestora vă poate ajuta să atrageți trafic organic de la motoarele de căutare și să vă dezvoltați afacerea.

Ce sunt clusterele de cuvinte cheie?

Pur și simplu, clusterele de cuvinte cheie/subiecte (cunoscute și sub numele de grupări de cuvinte cheie) sunt un grup de interogări și cuvinte cheie similare care reprezintă căutări cu intenții similare ale consumatorilor. Acești termeni sau fraze au înțelesuri și intenții similare sau aproape similare.

De exemplu, "cameră de securitate", "cameră de securitate pentru casă" și "sistem de camere de securitate" nu sunt altceva decât fraze-cheie similare cu intenție similară folosite de către cei care efectuează căutări pe Google și care doresc să cumpere o cameră de securitate.

Serpstat Keyword Clustering

Vă puteți gândi la grupurile de cuvinte-cheie ca la mai multe chei pe un singur breloc, unde brelocul este conținutul dvs., iar cuvintele-cheie/frazele-cheie sunt cheile dvs.

Utilizatorii rareori caută produse, servicii sau răspunsuri la întrebările lor folosind aceiași termeni. Așadar, presupunând că brandul dvs. se ocupă de camere de securitate, clasarea doar pentru primul cuvânt cheie vă va limita cota de piață pentru celelalte cuvinte cheie din cluster.

Google clasifică de obicei paginile dvs. web pentru mai multe cuvinte cheie oricum. Utilizarea unui model de grup de cuvinte cheie este o modalitate excelentă de a vă asigura în mod strategic că Google vă clasifică paginile pentru cele mai relevante cuvinte cheie din domeniu și pentru termenii pe care publicul dvs. țintă îi utilizează cel mai frecvent în timpul căutărilor.

4 beneficii ale grupării pe grupe de cuvinte cheie

Pentru a maximiza beneficiile grupării de cuvinte cheie, trebuie să realizați mai întâi că este nevoie de mult timp și resurse și că nu este o abordare de succes peste noapte pentru strategia dvs. de marketing. Pentru a avea succes, va trebui să faceți o cercetare detaliată a cuvintelor cheie, să publicați tone de conținut și să investiți mai mult în eforturile dvs. de SEO.

De asemenea, este esențial să aveți o echipă de marketing cu experiență și să folosiți un software de colaborare și de gestionare a proiectelor de înaltă calitate pentru a vă desfășura campaniile SEO. Pe lângă instrumentele de colaborare, software-ul trebuie să vină cu funcții precum cercetarea cuvintelor cheie și recomandări de grupare a cuvintelor cheie, astfel încât să puteți dezvolta o strategie cuprinzătoare de cuvinte cheie.

Acestea fiind spuse, iată câteva dintre principalele beneficii ale grupării de cuvinte cheie:

Trafic organic mai mare

S-au dus zilele în care tehnicile SEO on-page cuprindeau optimizarea fiecărei pagini de destinație a site-ului dvs. web pentru un singur cuvânt cheie de focalizare. Astăzi, optimizarea pentru un singur cuvânt cheie va limita potențialul site-ului dvs. de a genera trafic organic.

Cu gruparea cuvintelor cheie, puteți viza mai multe cuvinte cheie conexe cu coadă lungă și scurtă în loc de unul singur, crescând numărul de apariții în rezultatele paginilor de pe motoarele de căutare (SERP). Acest lucru va face ca motorul de căutare să vă perceapă paginile ca fiind mai relevante, ceea ce va ajuta site-ul dvs. să se claseze mai sus.

În plus, vă permite să vă supraîncărcați planificarea conținutului. Acest lucru se datorează faptului că vă obligă să vă gândiți la modalități mai bune de a vă structura site-ul web în jurul grupurilor de cuvinte cheie și a relevanței acestora pentru publicul dumneavoastră. Pe termen lung, acest lucru facilitează identificarea cuvintelor-cheie mai puțin competitive și cu conversie ridicată, pe care vă puteți concentra pentru a vă ajuta să consolidați autoritatea site-ului dvs. și să atrageți mai mult trafic.

Este mai greu să luați avânt cu un cuvânt cheie foarte competitiv, mai ales dacă sunteți la început. Este mai bine să începeți prin a vă concentra pe crearea de conținut pe subteme care sunt strâns legate de subiectul principal - cu acestea vă veți confrunta cu mai puțină concurență - pentru a vă ajuta să vă stabiliți site-ul pe motorul de căutare.

O altă modalitate de a îmbunătăți traficul organic către site-ul dvs. web este încurajarea clienților dvs. să lase comentarii despre experiențele lor pe profilul dvs. de afaceri Google. Recenzile Google joacă un rol imens în SEO local, construind încrederea clienților și ajutând la atragerea mai multor vizitatori și la creșterea traficului către afacerea dvs. Deoarece peste 70% dintre clienți ar lăsa o recenzie doar dacă ar fi întrebați direct, trebuie să fiți proactivi pentru a-i determina pe cumpărători să acționeze.

Îmbunătățiri mai rapide ale clasamentului în SERPS

În 2007, Google a clasificat cel puțin 25% din toate căutările introduse în căsuța sa de căutare ca fiind "noi" și nemaivăzute înainte. Acest număr s-a redus în consecință, iar din 2013 până în prezent, 15% din toate interogările introduse în caseta de căutare a motorului de căutare sunt considerate "noi" și nemaivăzute de Google.

Utilizarea grupurilor de cuvinte-cheie diversifică potențialul de căutare și facilitează înțelegerea de către motorul de căutare a conținutului dvs. și afișarea acestuia în SERPs pentru toate cuvintele-cheie potențial noi.

Să ne uităm din nou la exemplul camerelor de securitate. Dacă optimizați doar pentru cuvântul-cheie "camere de securitate", pierdeți șansele de a obține profit pentru cuvintele-cheie "cameră de securitate pentru casă" și "sistem de camere de securitate".

Similar search intent for “security camera system” and “security camera for home” on SERPs

Mai multe oportunități de creare de legături interne

Site-ul dvs. este ca un conac mare, cu camere și spații interconectate între ele. Și, la fel ca o casă, designul și arhitectura internă a site-ului dvs. web sunt foarte importante. Legăturile interne sunt ca niște uși de acces de la o pagină la alta.

Google iubește când există suficiente uși și când acestea sunt logice și ușor de urmat. Acest lucru se datorează faptului că atât cititorii, cât și crawlerele motoarelor de căutare pot găsi mai ușor conținutul dvs.

Algoritmul Google se îmbunătățește continuu pentru a oferi celor care efectuează căutări cele mai relevante rezultate. Printre aceste modificări se numără penalizarea conexiunilor interne excesiv de irelevante și interpretarea solicitărilor conversaționale ca gânduri, mai degrabă decât cuvinte cheie literale.

O pagină pilon este o pagină de resurse extinsă care oferă o acoperire în profunzime a unui subiect principal și legături către informații de înaltă calitate dezvoltate pentru subteme de sprijin. Astfel, consumatorii găsesc mai ușor conținutul relevant și corect de care au nevoie și simplifică procesul de înțelegere și corelare a temelor de pe site-ul dvs. de către crawlerele web.

Utilizarea grupurilor de cuvinte-cheie creează oportunități nelimitate pentru crearea de legături interne. Iar acest lucru vine cu beneficii nelimitate care includ:

 • Îmbunătățește indexarea site-ului web.
 • Crawlerele motoarelor de căutare urmăresc legăturile pentru a găsi și indexa paginile site-ului dvs. web. Legăturile interne ajută crawlerele să găsească, să clasifice și să indexeze cu ușurință conținutul dvs.
 • Ajută la navigarea pe site-ul web. 
 • Linkurile interne adecvate ajută roboții fresh și deep crawl să navigheze cu ușurință pe site-ul dvs. web, ceea ce vă poate pune de partea lor și vă poate aduce câteva recompense.
 • Crește potențialul de câștig de backlink al paginilor cu conținut profund.
 • Dezvoltarea unei strategii de linkuri interne bine gândite poate crește potențialul de câștig de link juice al paginii și al conținutului dvs. Acest lucru se realizează prin oferirea unor rute de clic explicite și indexare pe site-ul dvs. web care ridică prioritatea de accesare a site-ului dvs. prin intermediul unei distribuții îmbunătățite a legăturilor.
 • Crește autoritatea și puterea de clasificare pentru toate paginile de pe site-ul dvs. web.
 • Algoritmul motorului de căutare folosește o metodă semnificativ mai complexă decât fluxul de link juice pentru a determina valoarea conținutului dvs. Legătura internă este unul dintre lucrurile cheie care ajută roboții să considere conținutul dvs. valoros. Dacă site-ul dvs. web este bine structurat și indexat, puteți obține o clasare ridicată în SERP fără să vă bazați doar pe link juice.
 • Legăturile interne cu texte de ancorare bine alese îmbunătățesc valoarea legăturii. 
 • Deoarece legăturile interne sunt un șir de cod HTML care leagă o pagină web de alta, acestea sunt mai valoroase decât textele de navigare sau imaginile. Adăugarea unui cuvânt cheie în textul de ancorare poate crește și mai mult valoarea.
 • Oferă vizitatorilor site-ului mai multă valoare.
 • Nu numai că utilizarea grupurilor de cuvinte cheie este o tehnică SEO importantă, dar oferă și multă valoare vizitatorilor site-ului. Atunci când majoritatea vizitatorilor investighează un anumit subiect, aceștia caută frecvent mai multe pagini cu informații complementare. Utilizatorii care vă apreciază materialul vor petrece mai mult timp citind celelalte articole ale dumneavoastră.
The benefits of internal linking

Construirea expertizei și a autorității topice în nișa ta de industrie

Pentru a obține autoritate de actualitate, o piesă de conținut trebuie să fie capabilă să influențeze opinia sau gândirea publicului, ceea ce se obține numai dacă conținutul împărtășește argumente convingătoare și dovezi puternice.

Pentru ca un site să obțină autoritate topică, trebuie să aibă o anumită autoritate asupra unui grup de idei sau a unei nișe, mai degrabă decât să aibă o influență reală asupra unei singure idei sau a unui singur domeniu. Conform acestei noțiuni relativ noi, site-urile cu materiale valoroase și relevante sunt clasate mai sus în rezultatele căutărilor Google decât cele cu conținut irelevant.

De exemplu, să presupunem că aveți o pagină despre păpușile Barbie roz pe un site web care discută despre tot ce are legătură cu păpușile Barbie. În același timp, un alt brand are o pagină similară pentru păpușile Barbie roz, dar pagina se află pe un site despre produse de înfrumusețare.

Presupunând că dumneavoastră comercializați păpuși Barbie și nu produse de culoare roz, site-ul dumneavoastră are o autoritate topică mai mare.

Asta pentru că, deși site-ul cu produse de înfrumusețare ar putea avea o pagină excelentă despre păpușile Barbie roz, nu există nimic care să semnaleze motorului de căutare sau cititorilor că au cunoștințe vaste despre aceste păpuși. Pe de altă parte, site-ul dvs. are autoritate topică pe păpușile Barbie și ar putea fi cu ușurință un magazin unic pentru toate lucrurile legate de păpuși, indiferent dacă cititorul dorește să afle despre păpușile Barbie roz sau portocalii.

Pe scurt, grupurile de cuvinte cheie vă pot ajuta să generați conținut de înaltă calitate pe tema dvs. specifică. Astfel, ori de câte ori cititorii caută informații sau site-uri relevante către care să se lege, veți fi acolo unde se vor duce.

Clasamente îmbunătățite pentru cuvintele cheie cu coadă lungă și scurtă

Strategiile de marketing prin cuvinte cheie de sine stătătoare aparțin trecutului. Utilizarea grupurilor de cuvinte cheie cu un amestec bun de cuvinte cheie long-tail și short-tail vă crește șansele de a vă clasifica pentru cuvinte cheie care pot fi greu de gestionat singure.

De exemplu, pe măsură ce trece timpul, tehnicile de cuvinte cheie long-tail devin din ce în ce mai cruciale pentru SEO. Acest lucru rezultă din accentul pus de Google pe experiența și intenția utilizatorului, creșterea căutării conversaționale și apariția unor aplicații precum căutarea vocală.

Cu ajutorul clusterelor, puteți să vă poziționați pentru diverse cuvinte-cheie long-tail și short-tail în loc să vizați câteva interogări de căutare separat, crescând, în consecință, conversiile și veniturile companiei dvs.

De exemplu, iată o afacere care, probabil, țintește mai multe cuvinte cheie cu acest fragment de conținut. Se clasează pe primul loc atât pentru frazele cheie "content brief", cât și pentru "ce este un content brief".

Ranks first for both “content brief” and “what is a content brief” keyphrases.

Iată cum vă puteți crește șansele de a vă poziționa mai sus atât pentru cuvintele-cheie long-tail, cât și pentru cele short-tail:

 • Nu vă concentrați pe câteva cuvinte cheie principale. În schimb, includeți întotdeauna un amestec bun de cuvinte-cheie long-tail și short-tail în toate bucățile de conținut.
 • Asigurați-vă că aveți o înțelegere deplină a motivului sau a intenției utilizatorului pentru fiecare cuvânt cheie în parte, astfel încât să vă puteți adapta conținutul pentru a răspunde acestei intenții.
 • Google verifică în continuare dacă cuvântul cheie introdus în caseta de căutare este bine distribuit în conținut. Asigurați-vă că cuvintele cheie sunt incluse în titluri, în tag-ul H1, în meta descriere și chiar în textele alt ale imaginilor.
 • Asigurați-vă că aveți o arhitectură bună de legături interne între paginile pilon și paginile cluster.

Cum să creați clustere de cuvinte cheie și de subiecte

Dezvoltarea unui cluster de cuvinte cheie necesită o cercetare amplă a cuvintelor cheie și o strategie în ceea ce privește modul în care vizați cuvintele cheie alese. Trebuie să vă înțelegeți publicul țintă și tipurile de fraze de căutare pe care le utilizează pentru a căuta răspunsuri, servicii sau produse similare.

Iată un ghid pas cu pas pentru a realiza gruparea cuvintelor cheie și pentru a construi cu succes o strategie de conținut în jurul acestor grupuri:

Pasul 1: Faceți o listă de cuvinte cheie

Înainte de a începe să vizați cuvintele cheie, trebuie să faceți mai întâi o cercetare a cuvintelor cheie - multă cercetare.

Pentru început, gândiți-vă la cuvântul cheie principal pentru care doriți ca site-ul dvs. să se claseze. De exemplu, să spunem că afacerea dvs. este un brand de comerț electronic care vinde pantofi de alergare pentru femei. Un exemplu de cuvânt cheie principal pentru care puteți să vă poziționați ar fi "pantofi de alergare pentru femei".

Odată ce ați identificat cuvântul cheie principal, identificați toate subtemele posibile, frazele cu coadă lungă, subiectele pilon, sinonimele și variațiile din jurul acestui cuvânt cheie.

De asemenea, luați în considerare posibilitatea de a verifica care sunt cuvintele cheie pentru care se clasează concurenții dvs. pentru a vedea care sunt cele mai populare în industria dvs. Ideea este de a găsi care termeni sunt mai valoroși și posedă cel mai mare potențial de conversie.

Pentru a vă ajuta să începeți, iată întrebările pe care ar trebui să vi le puneți atunci când faceți cercetarea cuvintelor cheie:

 • Ce vând?
 • Ce probleme trebuie să rezolve publicul meu țintă?
 • Ce i-ar face pe potențialii clienți să aleagă site-ul meu în locul altora similare?
 • Ce categorie demografică de clienți vizez?
 • Dacă aș fi un client nou, ce termeni aș introduce și căuta pe Google pentru a găsi produsele sau serviciile mele?
 • Am vreun conținut existent care să răspundă la cele mai frecvente întrebări ale potențialilor mei clienți?

Odată ce aveți o listă rapidă a principalelor cuvinte-cheie pe care să le vizați, puteți utiliza un instrument de cuvinte-cheie pentru a identifica mai multe cuvinte-cheie potențiale.

Pasul 2: Utilizați un instrument de cercetare a cuvintelor cheie pentru a vă analiza cuvintele cheie

În continuare, utilizați un instrument de cercetare a cuvintelor cheie de încredere pentru a afla care dintre cuvintele cheie pe care le-ați enumerat sunt valoroase și au potențialul de a aduce trafic pe site-ul dvs. web.

Serpstat Keyword Research Tools

Există mai multe modalități de a înregistra rezultatele cercetării dvs. În funcție de instrumentul dvs. de cercetare a cuvintelor cheie, cel mai simplu este să descărcați datele sub formă de foaie de calcul.

Iată un exemplu:

Example

Dacă este efectuată corect, cercetarea extinsă a cuvintelor cheie vă poate oferi o listă de sute sau chiar mii de cuvinte cheie care au potențialul de a aduce mai mult trafic pe site-ul dvs. web. Aceste date vă vor ajuta să identificați care sunt cuvintele-cheie pe care publicul țintă le utilizează mai mult atunci când caută produse și servicii ca ale dumneavoastră, astfel încât să le puteți prioritiza ca fiind cuvinte-cheie "de bază" în clusterele dumneavoastră.

Pasul 3: Identificați temele și grupurile de subiecte

Odată ce lista dvs. de cuvinte cheie este gata, veți observa rapid teme și modele similare. De fapt, este posibil să fi început deja să observați diverse asemănări în timp ce făceați cercetări. Aceste modele sunt cele care vă vor ajuta să formați grupuri de cuvinte cheie.

Iată câteva criterii pe care le puteți utiliza pentru a vă segmenta lista de cuvinte cheie în grupuri.

 • Relevanță.
 • Încercați să grupați cuvinte și fraze care sunt strâns legate între ele și care au aceeași intenție de căutare. Astfel, Google va accesa mai ușor paginile dvs. și va obține rapid informații despre conținut.
 • Volumul de căutare și CPC. 
 • Cuvintele dvs. cheie principale ar trebui să aibă un volum de căutare decent, dovedind că oamenii caută efectiv aceste cuvinte cheie. Expresiile cu coadă lungă ar putea avea mai puține căutări, deoarece sunt foarte specifice, dar asigurați-vă că acestea au o bună măsurătoare a costului pe clic.
 • Dificultatea organică. 
 • Diverși factori de clasificare intră în joc atunci când vine vorba de dificultatea organică. De obicei, includerea cuvintelor cheie cu o dificultate organică mai mare va depinde de autoritatea site-ului dvs. și de stabilirea site-ului dvs. web. Combinarea cuvintelor cheie cu concurență scăzută și ridicată poate stimula clasamentul pe termen scurt.
 • Pâlnia de marketing. 
 • De asemenea, este posibil să grupați cuvintele cheie în funcție de locul în care se află clientul în pâlnia dvs. de marketing. De exemplu, partea de sus și de mijloc a pâlniei poate avea grupuri de cuvinte-cheie de conștientizare și de cultivare a lead-nurturing (cele mai bune pentru cărți electronice și bloguri), iar partea de jos a pâlniei poate avea grupuri de cuvinte-cheie de conversie.

Pasul 4: Organizați-vă cuvintele cheie în grupuri

După ce v-ați dat seama de punctele comune, organizați cuvintele cheie în grupuri de aproximativ 3-5 - mai mult de atât ar putea fi dificil de optimizat. Vă puteți baza pe orice instrumente SEO de renume, cum ar fi pentru a efectua acest proces.

Asigurați-vă că fiecare grupare are un cuvânt cheie principal și mai multe cuvinte cheie complementare. De exemplu, puteți include un cuvânt-cheie cu dificultate mai mică, cu volum mare de căutare, cu câteva cuvinte-cheie cu coadă lungă, cu căutare redusă.

Keywords Into Groups

Într-un astfel de caz, cuvântul-cheie de bază ar putea fi ușor mai competitiv pentru a fi clasat, dar l-ați asociat cu cuvinte-cheie de dificultate mai mică cu un potențial de conversie ușor mai mare.

De asemenea, nu uitați că nu toate cuvintele cheie din lista dvs. ar trebui să ajungă într-un cluster. Alegeți-le doar pe cele cu CPC ridicat, volum de căutare substanțial și intenție de căutare relevantă și folosiți-le doar pe acestea pentru a face grupurile de cuvinte cheie.

Doriți să economisiți timp prin colectarea și gruparea automată a cuvintelor cheie cu instrumentele Serpstat?

Faceți clic pe butonul de mai jos, înregistrați-vă și obțineți o perioadă de încercare gratuită de 7 zile!

Obțineți versiunea de probă Serpstat

Pasul 5: Creați sau optimizați paginile pilon cu clusterele de cuvinte cheie

Acum că aveți clusterele de cuvinte cheie, acestea vor funcționa ca foaie de parcurs către paginile dvs. foarte optimizate. Folosiți clusterele pentru a crea, optimiza și, în general, organiza conținutul de pe site-ul dvs. web.

De obicei, fiecare cluster de cuvinte cheie reprezintă un subiect central sau ceea ce se numește o pagină pilon. Trebuie să aveți o pagină de destinație pentru fiecare cluster de cuvinte cheie pentru a o optimiza în mod corespunzător. De asemenea, puteți utiliza un instrument de optimizare a conținutului pentru a vă ajuta să vă optimizați mai bine conținutul.

În mod ideal, ar trebui să analizați cuvintele cheie care formează fiecare cluster pentru a vedea ce informații trebuie să împărtășiți și cum puteți ajuta la ușurarea problemelor publicului dvs.

După ce ați creat paginile web inițiale, va trebui să vă extindeți conținutul pentru a vă consolida eforturile de grupare a cuvintelor cheie. Nu ar trebui să luați în considerare doar materialul pe care îl publicați astăzi; în schimb, ar trebui să vă concentrați asupra dezvoltării unei strategii de conținut sustenabile care să sprijine SEO pe termen lung a site-ului dvs. web.

Acordați prioritate următoarelor domenii pentru a crește clasamentul paginilor de piloni:

 • Adâncimea topică:

  Scrieți conținut de formă lungă cu suficientă profunzime.

 • Structura informațiilor:

  Asigurați-vă că conținutul dvs. este bine conceput și are structură și flux.

 • Experiența paginii:

  Concentrați-vă pe scrierea pentru oameni înainte de a scrie pentru motorul de căutare. Includeți pepite pe pagină, cum ar fi imagini, videoclipuri și linkuri de salt, pentru a îmbunătăți experiența de utilizare a paginii.

Pasul 6: Întăriți grupurile de cuvinte cheie folosind conținutul blogului

Construirea de conținut de blog în jurul paginilor pilon ajută la consolidarea grupurilor de cuvinte cheie, crescând astfel clasamentul și autoritatea conținutului paginilor pilon. Fiecare articol de blog se poate concentra pe unul dintre cuvintele-cheie de sprijin - subteme sau cuvinte-cheie legate de cuvântul-cheie principal. Acest lucru vă va ajuta să formați în mod automat clustere de subiecte pentru site-ul dvs. web.

Cu toate acestea, strategia de legături interne între aceste pagini joacă, de asemenea, un rol important în a le ajuta să se claseze bine pe Google. De obicei, paginile subtematice ar trebui să se lege înapoi la paginile pilon cu cuvântul cheie de bază pentru a ajuta la creșterea șanselor de a fi mai bine clasate pentru aceste cuvinte cheie.

Construirea de grupuri de subiecte pe site-ul dvs. web vă permite să adăugați mai multe linkuri interne, crescând timpul pe care utilizatorii îl petrec pe paginile dvs. De asemenea, ajută crawlerele Google să identifice rapid care sunt cele mai importante pagini.

Un audit de conținut pentru a optimiza conținutul existent al blogului dvs.

Adevărul este că este mai ușor să refolosiți conținutul existent și să atrageți mai mult trafic decât să vă clasificați pentru conținut nou.

Așadar, pentru a vă clasifica mai rapid pentru clusterele de cuvinte cheie, ar trebui:

 • Efectuați un audit de conținut și identificați bucățile de conținut existente care pot fi spijinite pentru a obține mai multe verticale. De exemplu, puteți găsi articole de clustere care ar putea funcționa bine dacă ar fi legate de anumite pagini de piloni.
The relationship between pillar content and cluster content through hyperlinks
 • De asemenea, identificați bucăți de conținut care au nevoie de mai multă profunzime a informațiilor sau subteme într-un articol existent care ar putea fi acoperite mai bine pe o pagină de sine stătătoare. Menținerea conținutului la zi și eliminarea informațiilor false sau înșelătoare face parte din practicarea unei bune cetățenii digitale care contribuie la furnizarea de valoare pentru publicul dumneavoastră. Puteți verifica Consola de căutare Google (GSC) pentru a afla ce subiecte caută cel mai mult publicul dvs. și pentru a le maximiza potențialul.

Monitorizarea grupurilor dvs. de cuvinte cheie în GSC Insights

După ce ați terminat gruparea cuvintelor cheie și ați publicat conținut optimizat în jurul acestor grupuri, este important să urmăriți și cuvintele cheie pentru a vedea cum se clasează.

Iată care sunt lucrurile cheie pe care trebuie să le urmăriți pentru a afla dacă noua dvs. strategie SEO funcționează:

 • Numărul de cuvinte cheie care se clasează.

  Dacă numărul total de cuvinte cheie pentru care pagina dvs. se clasează crește, acest lucru indică faptul că Google înțelege cu adevărat conținutul paginii și recunoaște relevanța acesteia pentru diverse căutări de cuvinte cheie.

 • Impresii.

  Dacă Google începe să promoveze rezultatul SERP-ului dvs. la un număr tot mai mare de căutători, indică faptul că crawlerele sale consideră că pagina dvs. este relevantă. Chiar dacă pagina dvs. nu este clasată pe prima pagină, impresiile înseamnă că Google consideră că paginile dvs. sunt relevante pentru căutarea de cuvinte cheie.

Gruparea cuvintelor cheie vă susține cu adevărat strategia SEO?

Clusterizarea cuvintelor cheie ar putea fi un joc de lungă durată, dar totul merită pe termen lung. Face parte dintr-o strategie SEO avansată care vă poate oferi un avantaj în fața celor două superputeri principale ale Google (procesarea limbajului natural și indexarea), astfel încât să puteți câștiga unele verticale.

Atunci când vă bazați site-ul dvs. în jurul grupurilor de cuvinte cheie, îi spuneți lui Google că site-ul dvs. este o autoritate în nișa dvs. și conține o amploare și o profunzime uriașă de conținut. Astfel, gruparea de cuvinte cheie nu este doar benefică pentru strategia dvs. SEO actuală, ci reprezintă și viitorul SEO în general. Utilizarea acestei tehnici acum va pune site-ul dvs. în fruntea parcului și îl va seta pentru a se clasa pe termen lung.

Concluzie: A se grupa sau a nu se grupa?

După cum puteți vedea, multe lucruri intră în crearea unei strategii SEO câștigătoare. Google evoluează și se dezvoltă continuu, așa că și tu trebuie să evoluezi pentru a rămâne relevant. Clusterizarea cuvintelor cheie este una dintre cele mai mari invenții ale Google, care vă permite să creați, să optimizați și să vă organizați conținutul prin diversificarea limbajului pentru a vă clasifica mai sus și mai repede.

Clusterele de cuvinte cheie fac conținutul dvs. să pară mai aprofundat și arată publicului dvs. și motorului de căutare că vă înțelegeți nișa. În plus, conținutul aprofundat ajută la acoperirea tuturor intențiilor posibile ale utilizatorilor și ajută publicul dumneavoastră să obțină toate răspunsurile pe care le caută dintr-o singură sursă, ceea ce consolidează autoritatea site-ului dumneavoastră.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm