4 syytä, miksi sinun pitäisi ottaa avainsanaklusterit käyttöön SEO-strategiassasi.

4 syytä, miksi sinun pitäisi ottaa avainsanaklusterit käyttöön SEO-strategiassasi.
Alex Williams
Alex Williams
Freelance Writer at WilliamsTechCopy

Käytäntö, jonka mukaan verkkosivustosi keskitetään ja optimoidaan muutaman keskeisen avainsanan ympärille, on nopeasti vanhentumassa. Google ja muut hakukoneet ovat päivä päivältä yhä taitavampia ymmärtämään ihmisten kieltä ja hakutarkoitusta. Google esimerkiksi painottaa nyt enemmän luonnollisen kielen käsittelyä (NLP) ja keskittyy kaikin keinoin ymmärtämään syvällisemmin, miten sivun sisältö liittyy toisiinsa. Näin ollen ei enää riitä, että sisältö optimoidaan yhtä avainsanaa varten.

Kun Googlen (NLP-) ominaisuudet kehittyvät jatkuvasti, myös sivun sisäisen SEO-strategiamme on parannettava, jotta se heijastaisi näitä hakujen edistysaskeleita. Tämän vuoksi SEO-ala on siirtynyt keskittymään avainsanojen klusterointiin, jotta sivun sisäisiä optimointeja voidaan tehostaa ja pysyä Googlen teknisen kehityksen mukana.

Mutta mitä avainsanojen klusterointi on ja miten se antaa eloa sivustosi uudelle ja olemassa olevalle sisällölle? Tässä artikkelissa selitetään, mitä avainsanaklusterit ovat ja miten niiden ympärille rakentamalla verkkosivustosi voit lisätä hakukoneiden orgaanista liikennettä ja kasvattaa liiketoimintaasi.

Mitä ovat avainsanaklusterit?

Yksinkertaisesti sanottuna avainsanaklusterit/teemat (tunnetaan myös avainsanaryhmittelyinä) ovat ryhmä samankaltaisia kyselyitä ja avainsanoja, jotka edustavat hakuja, joilla on samanlainen kuluttajan aikomus. Näillä termeillä tai lausekkeilla on samanlainen tai lähes samanlainen merkitys ja tarkoitus.

Esimerkiksi "turvakamera", "turvakamera kotiin" ja "turvakamerajärjestelmä" ovat vain samankaltaisia avainsanoja, joilla on samanlainen tarkoitus ja joita Googlen hakijat, jotka haluavat ostaa turvakameran, käyttävät.

Serpstat Keyword Clustering

Voit ajatella, että avainsanaryhmät ovat useita avaimia samassa avaimenperässä, jossa avaimenperä on sisältösi ja avainsanat/fraasit ovat avaimesi.

Käyttäjät etsivät harvoin tuotteita, palveluja tai vastauksia kysymyksiinsä samoilla termeillä. Oletetaan siis, että tuotemerkkisi käsittelee turvakameroita, ja jos sijoitut vain ensimmäiseen avainsanaan, se rajoittaa markkinaosuuttasi klusterin muiden avainsanojen osalta.

Google sijoittaa verkkosivusi yleensä joka tapauksessa useille avainsanoille. Avainsanaklusterimallin käyttäminen on hyvä tapa varmistaa strategisesti, että Google sijoittaa sivusi merkityksellisimpiin alan avainsanoihin ja termeihin, joita kohdeyleisösi käyttää useimmin hakusanoina.

4 avainsanojen klusterointiin liittyvää hyötyä.

Jotta voit maksimoida avainsanojen klusteroinnin hyödyt, sinun on ensin ymmärrettävä, että se vaatii paljon aikaa ja resursseja, eikä se ole markkinointistrategiasi menestyksekäs lähestymistapa yhdessä yössä. Onnistuaksesi sinun on tehtävä yksityiskohtaista avainsanatutkimusta, julkaistava runsaasti sisältöä ja panostettava enemmän SEO-ponnisteluihisi.

On myös ratkaisevan tärkeää, että sinulla on kokenut markkinointitiimi ja että käytät korkealaatuisia projektinhallinta- ja yhteistyöohjelmistoja SEO-kampanjasi toteuttamiseen. Yhteistyövälineiden lisäksi ohjelmistossa on oltava ominaisuuksia, kuten avainsanatutkimus ja avainsanojen klusterointisuositukset, jotta voit kehittää kattavan avainsanastrategian.

Näin ollen tässä on joitakin avainsanojen klusteroinnin tärkeimpiä etuja:

Suurempi orgaaninen liikenne

Takana ovat ne ajat, jolloin on-page SEO -tekniikat sisälsivät verkkosivuston jokaisen laskeutumissivun optimoimisen yhdelle keskittyvälle avainsanalle. Nykyään optimointi yhdelle ainoalle avainsanalle rajoittaa verkkosivustosi mahdollisuuksia tuottaa orgaanista liikennettä.

Avainsanojen klusteroinnilla voit kohdistaa useita toisiinsa liittyviä long-tail- ja short-tail-avainsanoja yhden sijasta, mikä lisää hakukoneen sivutuloksissa (SERP) esiintymisen määrää. Tämä saa hakukoneen pitämään sivujasi merkityksellisempinä, mikä auttaa verkkosivustoasi sijoittumaan korkeammalle.

Lisäksi sen avulla voit tehostaa sisällön suunnittelua. Tämä johtuu siitä, että se pakottaa sinut miettimään parempia tapoja jäsentää verkkosivustoasi avainsanaryppäiden ja niiden merkityksellisyyden ympärille yleisösi kannalta. Pitkällä aikavälillä näin on helpompi tunnistaa vähemmän kilpailtuja, korkean konversion avainsanoja, joihin voit keskittyä vahvistaaksesi sivustosi auktoriteettia ja houkutellaksesi lisää liikennettä.

On vaikeampaa saada vauhtia erittäin kilpaillulla avainsanalla, varsinkin jos olet vasta aloittamassa. On parempi aloittaa keskittymällä luomaan sisältöä pääaiheeseesi läheisesti liittyviin alateemoihin - näillä kohdataan vähemmän kilpailua - jotta sivustosi voi vakiinnuttaa asemansa hakukoneissa.

Toinen tapa lisätä orgaanista liikennettä verkkosivustollesi on rohkaista asiakkaitasi jättämään arvosteluja kokemuksistaan Google Business -profiiliisi. Google-arvosteluilla on suuri merkitys paikallisessa hakukoneoptimoinnissa, sillä ne rakentavat asiakkaiden luottamusta ja auttavat houkuttelemaan lisää kävijöitä ja lisäämään liikennettä yrityksellesi. Koska yli 70 % asiakkaista jättäisi arvostelun vain, jos sitä pyydettäisiin suoraan, sinun on toimittava ennakoivasti saadaksesi ostajat toimimaan.

Nopeampi sijoittuminen parantaa sijoitusta SERPS-listalla.

Vuonna 2007 Google luokitteli vähintään 25 prosenttia kaikista sen hakukenttään syötetyistä hauista "uusiksi" ja ennen näkemättömiksi. Tämä määrä on tämän seurauksena pienentynyt, ja vuodesta 2013 tähän päivään mennessä 15 % kaikista hakukoneen hakukenttään syötetyistä kyselyistä on luokiteltu Googlen toimesta "uusiksi" ja ennen näkemättömiksi.

Avainsanaklustereiden käyttäminen monipuolistaa hakupotentiaalia ja helpottaa hakukonetta ymmärtämään sisältösi ja näyttämään sen SERP:ssä kaikkien mahdollisten uusien avainsanojen osalta.

Katsotaanpa taas esimerkkiä turvakameroista. Jos optimoit vain avainsanalle "turvakamerat", menetät mahdollisuudet saada rahaa avainsanoille "turvakamera kotiin" ja "turvakamerajärjestelmä".

Similar search intent for “security camera system” and “security camera for home” on SERPs

Lisää mahdollisuuksia sisäiseen linkittämiseen.

Verkkosivustosi on kuin iso kartano, jonka huoneet ja tilat ovat yhteydessä toisiinsa. Ja aivan kuten talossa, myös verkkosivustosi sisäinen suunnittelu ja arkkitehtuuri ovat erittäin tärkeitä. Sisäiset linkit ovat kuin oviaukot sivulta toiselle.

Google pitää siitä, kun oviaukkoja on tarpeeksi ja kun ne ovat loogisia ja helposti seurattavia. Tämä johtuu siitä, että sekä lukijoiden että hakukoneiden indeksoijien on helpompi löytää sisältösi.

Googlen algoritmi paranee jatkuvasti tarjotakseen hakijoille mahdollisimman relevantteja tuloksia. Näihin muutoksiin kuuluvat muun muassa liian epäolennaisten sisäisten yhteyksien rankaiseminen ja keskustelupyyntöjen tulkitseminen ajatuksiksi eikä kirjaimellisiksi avainsanoiksi.

Pilarisivu on laaja resurssisivu, joka tarjoaa perusteellisen katsauksen pääaiheeseen ja linkkejä tukevia alateemoja varten kehitettyihin laadukkaisiin tietoihin. Näin kuluttajien on helpompi löytää tarvitsemansa asiaankuuluva ja oikea sisältö, ja verkkokurottajien on helpompi ymmärtää ja suhteuttaa verkkosivustosi teemoja.

Avainsanaryppäiden käyttö luo rajattomat mahdollisuudet sisäiseen linkittämiseen. Ja tämä tuo mukanaan rajattomat edut, joita ovat mm:

 • Parantaa verkkosivuston indeksointia.
 • Hakukoneiden indeksoijat seuraavat linkkejä löytääkseen ja indeksoidakseen verkkosivustosi sivut. Sisäiset linkit auttavat indeksoijia löytämään, luokittelemaan ja indeksoimaan sisältösi helposti.
 • Auttaa verkkosivuston navigoinnissa. 
 • Kunnolliset sisäiset linkit auttavat tuoreita ja syväluotauksen botteja navigoimaan sivustollasi helposti, mikä voi saada sinut niiden hyvälle puolelle ja voittaa sinulle palkintoja.
 • Lisää syvän sisällön sivujen backlinkkien ansaitsemispotentiaalia.
 • Hyvin harkitun sisäisen linkitysstrategian kehittäminen voi lisätä sivusi ja sisältösi linkkimehun ansaitsemispotentiaalia. Tämä saavutetaan tarjoamalla sivustollesi selkeät klikkausreitit ja indeksointi, jotka nostavat sivustosi indeksointiprioriteettia paremman linkkijakelun kautta.
 • Lisää auktoriteettia ja ranking-tehoa kaikille sivustosi sivuille.
 • Hakukoneiden algoritmi käyttää sisällön arvon määrittämiseen menetelmää, joka on huomattavasti monimutkaisempi kuin linkkimehuvirta. Sisäinen linkitys on yksi tärkeimmistä asioista, joka auttaa botteja pitämään sisältösi arvokkaana. Jos verkkosivustosi on hyvin jäsennelty ja indeksoitu, voit saavuttaa korkean sijoituksen SERP-listalla luottaen pelkkään linkkimehuun.
 • Sisäiset linkit, joissa on hyvin valitut ankkuritekstit, parantavat linkkien arvoa. 
 • Koska sisäiset linkit ovat HTML-koodin merkkijono, joka yhdistää yhden verkkosivun toiseen, ne ovat arvokkaampia kuin navigointi- tai kuvateksti. Avainsanan lisääminen ankkuritekstiin voi nostaa linkin arvoa entisestään.
 • Tarjoaa sivuston kävijöille enemmän arvoa.
 • Avainsanaryppäiden käyttäminen ei ole vain tärkeä SEO-tekniikka, vaan se tarjoaa myös paljon lisäarvoa sivuston kävijöille. Kun useimmat kävijät tutkivat tiettyä aihetta, he etsivät usein lisää sivuja, joilla on täydentävää tietoa. Käyttäjät, jotka arvostavat aineistoasi, viettävät enemmän aikaa muiden kappaleidesi lukemiseen.
The benefits of internal linking

Asiantuntemuksen ja ajankohtaisen auktoriteetin rakentaminen toimialasi kapealla alueella

Saadakseen ajankohtaisen auktoriteetin sisällön on kyettävä vaikuttamaan yleisön mielipiteeseen tai ajatukseen, mikä saavutetaan vain, jos sisällössä on vakuuttavia perusteluja ja vahvoja todisteita.

Jotta sivusto saavuttaisi ajankohtaisen auktoriteetin, sillä on oltava jonkinlainen auktoriteetti ajatusten ryhmään tai markkinarakoon sen sijaan, että sillä olisi varsinaista vaikutusvaltaa yksittäiseen ajatukseen tai alueeseen. Tämän suhteellisen uuden käsitteen mukaan sivustot, joilla on arvokasta ja merkityksellistä materiaalia, sijoittuvat korkeammalle Googlen hakutuloksissa kuin sivustot, joilla on epäolennaista sisältöä.

Sanotaan esimerkiksi, että sinulla on vaaleanpunaisia Barbie-nukkeja käsittelevä sivu verkkosivustolla, jossa käsitellään kaikkea Barbie-nukkeihin liittyvää. Samaan aikaan toisella tuotemerkillä on samanlainen sivu vaaleanpunaisista Barbie-nukeista, mutta sivu on kauneustuotteita käsittelevällä verkkosivustolla.

Jos oletetaan, että markkinoitte Barbie-nukkeja ettekä vaaleanpunaisia tuotteita, sivustollanne on suurempi ajankohtainen auktoriteetti.

Tämä johtuu siitä, että vaikka kauneustuotesivustolla saattaa olla hyvä sivu vaaleanpunaisista Barbie-nukeista, mikään ei viesti hakukoneelle tai lukijoille, että heillä on laaja tietämys näistä nukeista. Toisaalta sivustollasi on ajankohtainen auktoriteetti Barbie-nukkeihin liittyen, ja se voisi helposti olla yhden luukun sivusto kaikkiin nukkeihin liittyviin asioihin, halusipa lukija sitten tietää vaaleanpunaisista tai oransseista Barbie-nukeista.

Lyhyesti sanottuna avainsanojen klusterit voivat auttaa sinua tuottamaan laadukasta sisältöä tietystä aiheesta. Kun lukijat etsivät tietoa tai linkitettäviä sivustoja, he menevät sinne, minne he haluavat.

Paremmat sijoitukset pitkien ja lyhyiden avainsanojen osalta

Erilliset avainsanamarkkinointistrategiat kuuluvat menneisyyteen. Avainsanaklustereiden käyttö, joissa on hyvä sekoitus long-tail- ja short-tail-avainsanoja, lisää mahdollisuuksiasi sijoittua avainsanoille, joita voi olla vaikea hallita yksin.

Esimerkiksi long-tail-avainsanatekniikoista on ajan myötä tulossa yhä tärkeämpiä SEO:n kannalta. Tämä johtuu siitä, että Google painottaa käyttäjäkokemusta ja aikomuksia, keskustelunomaisen haun yleistymisestä ja äänihakujen kaltaisten sovellusten tulosta.

Klustereiden avulla voit sijoittua erilaisille long-tail- ja short-tail-avainsanoille sen sijaan, että kohdistaisit muutaman hakukyselyn erikseen, ja näin ollen lisätä yrityksesi konversioita ja tuloja.

Esimerkiksi tässä on yritys, joka todennäköisesti kohdistaa useita hakusanoja tällä sisällöllä. Se sijoittuu ensimmäiseksi sekä hakusanoilla "content brief" että "what is a content brief".

Ranks first for both “content brief” and “what is a content brief” keyphrases.

Näin voit lisätä mahdollisuuksiasi sijoittua korkeammalle sekä pitkän että lyhyen aikavälin avainsanoilla:

 • Älä keskity partaveitsellä muutamaan päähakusanaan. Sisällytä sen sijaan aina hyvä sekoitus long-tail- ja short-tail-avainsanoja kaikkeen sisältöön.
 • Varmista, että sinulla on täysi käsitys siitä, miksi tai mikä on kunkin tietyn avainsanan käyttäjän tarkoitus, jotta voit räätälöidä sisältösi vastaamaan kyseistä tarkoitusta.
 • Google tarkistaa edelleen, että hakukenttään syötetty avainsana on hyvin jakautunut sisältöön. Varmista, että avainsanat sisältyvät otsikoihin, H1-tagiin, metakuvaukseen ja jopa kuvien alt-teksteihin.
 • Varmista, että sinulla on hyvä sisäisten linkkien rakenne pilarisivujen ja klusterisivujen välillä.

Avainsana- ja aiheklustereiden luominen

Avainsanaklusterin kehittäminen edellyttää laajaa avainsanatutkimusta ja strategisuutta sen suhteen, miten kohdistat valitsemasi avainsanat. Sinun on ymmärrettävä kohdeyleisösi ja se, millaisia hakulauseita he käyttävät etsiessään samankaltaisia vastauksia, palveluja tai tuotteita.

Tässä on vaiheittainen opas avainsanaklusteroinnin suorittamiseen ja menestyksekkääseen sisältöstrategian rakentamiseen klustereiden ympärille:

Vaihe 1: Tee avainsanaluettelo.

Ennen kuin voit aloittaa avainsanojen kohdentamisen, sinun on ensin tehtävä avainsanatutkimusta - paljon.

Aluksi mieti tärkein avainsana, jolle haluat sivustosi sijoittuvan. Sanotaan esimerkiksi, että yrityksesi on verkkokauppabrändi, joka myy naisten juoksukenkiä. Esimerkki ensisijaisesta avainsanasta, jolle voit sijoittua, olisi "naisten juoksukengät".

Kun olet määritellyt pääavainsanan, määrittele kaikki mahdolliset alateemat, pitkähäntälausekkeet, keskeiset aiheet, synonyymit ja variaatiot tämän avainsanan ympärillä.

Tarkista myös, millä avainsanoilla kilpailijasi sijoittuvat, jotta näet, mitkä avainsanat ovat suosituimpia toimialallasi. Tarkoituksena on selvittää, mitkä termit ovat arvokkaampia ja sisältävät suurimman konversiopotentiaalin.

Alkuun pääset seuraavilla kysymyksillä, joita sinun tulisi kysyä itseltäsi, kun teet avainsanatutkimusta:

 • Mitä myyn?
 • Mitä ongelmia kohderyhmäni tarvitsee ratkaista?
 • Mikä saisi potentiaaliset asiakkaat valitsemaan verkkosivustoni muiden vastaavien sijaan?
 • Minkä väestöryhmän asiakkaita tavoittelen?
 • Jos olisin aivan uusi asiakas, mitä termejä syöttäisin ja etsisin Googlessa löytääkseni tuotteitani tai palveluitani?
 • Onko minulla olemassa sisältöä, joka vastaa potentiaalisten asiakkaideni yleisimpiin kysymyksiin?

Kun sinulla on nopea luettelo tärkeimmistä tavoiteltavista avainsanoista, voit käyttää avainsanatyökalua löytääksesi lisää mahdollisia avainsanoja.

Vaihe 2: Käytä avainsanatutkimustyökalua analysoidaksesi avainsanojasi.

Käytä seuraavaksi luotettavaa avainsanatutkimustyökalua selvittääksesi, mitkä luetteloimistasi avainsanoista ovat arvokkaita ja voivat tuoda liikennettä verkkosivustollesi.

Serpstat Keyword Research Tools

Tutkimustulosten tallentamiseen on monia tapoja. Avainsanatutkimustyökalusta riippuen helpointa on ladata tiedot taulukkolaskentataulukkona.

Tässä on esimerkki:

Example

Oikein tehtynä laaja avainsanatutkimus voi antaa sinulle luettelon sadoista tai jopa tuhansista avainsanoista, joilla on potentiaalia lisätä liikennettä verkkosivustollesi. Nämä tiedot auttavat sinua tunnistamaan, mitä avainsanoja kohdeyleisösi käyttää enemmän etsiessään kaltaisiasi tuotteita ja palveluja, jotta voit priorisoida ne klustereidesi "keskeisiksi" avainsanoiksi.

Vaihe 3: Tunnista teemat ja aihepiiriryhmät.

Kun avainsanaluettelosi on valmis, huomaat nopeasti samankaltaisia teemoja ja malleja. Itse asiassa olet ehkä jo alkanut huomata erilaisia samankaltaisuuksia tutkimusta tehdessäsi. Nämä kuviot auttavat sinua muodostamaan avainsanaryhmiä.

Seuraavassa on joitakin kriteerejä, joiden avulla voit jakaa avainsanalistasi klustereihin.

 • Merkityksellisyys. 
 • Pyri ryhmittelemään sanoja ja lauseita, jotka liittyvät läheisesti toisiinsa ja joilla on sama hakutarkoitus. Näin Googlen on helpompi päästä sivuillesi ja saada nopeasti käsitys sisällöstä.
 • Hakumäärät ja CPC. 
 • Keskeisillä avainsanoillasi pitäisi olla kohtuullinen hakuvolyymi, mikä osoittaa, että ihmiset todella etsivät näitä avainsanoja. Long-tail-lauseilla saattaa olla vähemmän hakuja, koska ne ovat hyvin spesifisiä, mutta varmista, että niillä on hyvät cost-per-click -mittarit.
 • Orgaaninen vaikeus. 
 • Orgaaninen vaikeus vaikuttaa moniin eri ranking-tekijöihin. Tyypillisesti orgaanisesti vaikeampien avainsanojen sisällyttäminen riippuu sivuston auktoriteetista ja sivuston perustamisesta. Vähän ja paljon kilpailua aiheuttavien avainsanojen yhdistäminen voi parantaa lyhyen aikavälin sijoituksia.
 • Markkinointisuppilo. 
 • Avainsanoja on mahdollista ryhmitellä myös sen mukaan, missä vaiheessa markkinointisuppiloasi asiakas sijaitsee. Esimerkiksi suppilon ylä- ja keskiosassa voi olla tietoisuus- ja lead-nurturing-avainsanaryhmiä (parhaita e-kirjoille ja blogeille), ja suppilon alaosassa voi olla konversioavainsanaryhmiä.

Vaihe 4: Järjestä avainsanat ryhmiin.

Kun olet selvittänyt yhteiset piirteet, järjestä avainsanat noin 3-5 avainsanan ryhmiin - tätä useampia voi olla hankala optimoida. Voit luottaa mihin tahansa hyvämaineisiin SEO-työkaluihin, kuten tämän prosessin suorittamiseen.

Varmista, että jokaisella ryhmällä on keskeinen avainsana ja useita täydentäviä avainsanoja. Voit esimerkiksi sisällyttää matalamman vaikeusasteen ja suuren hakuvolyymin avainsanan muutamaan pitkän aikavälin ja matalan hakuvolyymin avainsanaan.

Keywords Into Groups

Tällaisessa tapauksessa keskeinen avainsana saattaa olla hieman kilpailullisempi, mutta olet yhdistänyt sen vähemmän vaikeisiin avainsanoihin, joilla on hieman suurempi konversiopotentiaali.

Muista myös, että kaikkien luettelossasi olevien avainsanojen ei pitäisi päätyä klusteriin. Valitse vain ne, joilla on korkeat CPC:t, huomattava hakuvolyymi ja relevantti hakutarkoitus, ja käytä vain niitä avainsanaklustereidesi muodostamiseen.

Haluatko säästää aikaa keräämällä ja klusteroimalla avainsanat automaattisesti Serpstat-työkaluilla?

Klikkaa alla olevaa painiketta, rekisteröidy ja saat ilmaisen 7 päivän kokeilujakson!

Hanki Serpstatin kokeilujakso.

Vaihe 5: Luo tai optimoi pilarisivut avainsanaklustereiden avulla.

Nyt kun sinulla on avainsanaklusterit, ne toimivat tiekarttana erittäin optimoiduille sivuillesi. Käytä klustereita sivustosi sisällön luomiseen, optimointiin ja yleiseen järjestämiseen.

Tyypillisesti kukin avainsanaklusteri edustaa yhtä keskeistä aihetta eli niin sanottua pilarisivua. Kullekin avainsanaklusterille on oltava oma aloitussivusi, jotta voit optimoida oikein. Voit myös käyttää sisällön optimointityökalua, joka auttaa sinua optimoimaan sisältösi paremmin.

Ihannetapauksessa sinun tulisi analysoida kunkin klusterin muodostavia avainsanoja, jotta näet, mitä tietoa sinun on jaettava ja miten voit auttaa helpottamaan yleisösi kipupisteitä.

Kun olet luonut ensimmäiset verkkosivusi, sinun on laajennettava sisältöäsi vahvistaaksesi avainsanojen klusterointipyrkimyksiäsi. Sinun ei pidä tarkastella vain tänään julkaisemaasi materiaalia, vaan sinun on keskityttävä kehittämään kestävä sisältöstrategia, joka tukee verkkosivustosi pitkän aikavälin hakukoneoptimointia.

Aseta seuraavat alueet etusijalle, jotta voit parantaa pilarisivujen sijoituksia:

 • Ajankohtainen syvyys:

  Kirjoita pitkäkestoista sisältöä, jossa on riittävästi syvyyttä.

 • Tietorakenne:

  Varmista, että sisältösi on hyvin suunniteltua ja että siinä on rakenne ja virtaus.

 • Sivukokemus:

  Keskity kirjoittamaan ihmisille ennen kuin kirjoitat hakukonetta varten. Sisällytä sivulle nugetteja, kuten kuvia, videoita ja hyppylinkkejä, jotta sivun käyttökokemus paranee.

Vaihe 6: Vahvista avainsanaklustereita blogisisällön avulla

Blogisisällön rakentaminen pilarisivujen ympärille auttaa vahvistamaan avainsanaklustereita, mikä lisää pilarisivujen sijoitusta ja sisällön auktoriteettia. Jokaisessa blogikirjoituksessa voidaan keskittyä yhteen tukevista avainsanoista eli keskeiseen avainsanaan liittyviin alateemoihin tai avainsanoihin. Tämä auttaa sinua muodostamaan verkkosivustollesi automaattisesti aiheklustereita.

Näiden sivujen välisellä sisäisen linkityksen strategialla on kuitenkin myös suuri merkitys siinä, että ne sijoittuvat hyvin Googlessa. Tyypillisesti alateemasivujen tulisi linkittää takaisin pilarisivuille, joilla on keskeinen avainsana, jotta mahdollisuudet sijoittua korkeammalle näillä avainsanoilla paranevat.

Kun verkkosivustollesi rakennetaan aiheklustereita, voit lisätä enemmän sisäisiä linkkejä, mikä lisää käyttäjien sivuilla viettämää aikaa. Se auttaa myös Googlen indeksoijia tunnistamaan nopeasti, mitkä sivut ovat tärkeimpiä.

Sisällöntarkastus olemassa olevan blogisisällön optimoimiseksi.

Totuus on, että on helpompaa uudelleenkäyttää olemassa olevaa sisältöä ja houkutella lisää liikennettä kuin sijoittaa uutta sisältöä.

Jotta voisit siis sijoittua nopeammin avainsanaklustereihin, sinun tulisi:

 • Suorita sisällön auditointi ja tunnistaa olemassa olevat sisällöt, joita voidaan piristää, jotta saataisiin lisää vertikaaleja. Voit esimerkiksi löytää klusteriartikkeleita, jotka voisivat toimia hyvin, jos ne linkitettäisiin tietyille pilarisivuille.
The relationship between pillar content and cluster content through hyperlinks
 • Tunnista myös sisällön osat, jotka kaipaavat syvällisempää tietoa, tai olemassa olevan artikkelin alateemat, jotka voitaisiin käsitellä paremmin erillisellä sivulla. Sisällön pitäminen ajan tasalla ja väärien tai harhaanjohtavien tietojen poistaminen on osa hyvän digitaalisen kansalaisuuden harjoittamista, joka auttaa tuottamaan lisäarvoa yleisöllesi. Voit tarkistaa Google Search Console (GSC) -palvelusta, mistä aiheista yleisösi etsii eniten ja maksimoida niiden potentiaalin.

Avainsanaklustereiden seuranta GSC Insights -palvelussa.

Kun olet saanut avainsanojen klusteroinnin valmiiksi ja julkaissut optimoitua sisältöä näiden klustereiden ympärille, on myös tärkeää seurata avainsanoja, jotta näet, miten ne sijoittuvat.

Tässä ovat tärkeimmät asiat, joita kannattaa seurata, jotta saat selville, toimiiko uusi SEO-strategiasi:

 • Sijoittuvien avainsanojen määrä. 

  Jos avainsanojen kokonaismäärä, joilla sivusi sijoittuu, kasvaa, se osoittaa, että Google todella ymmärtää sivun sisällön ja tunnistaa sen merkityksellisyyden eri avainsanahakujen kannalta.

 • Näyttökertoja.

  Jos Google alkaa mainostaa SERP-tulostasi yhä useammalle hakijalle, se osoittaa, että sen indeksoijat pitävät sivua merkityksellisenä. Vaikka sivusi ei sijoittuisikaan ensimmäiselle sivulle, näyttökerrat tarkoittavat, että Google pitää sivujasi merkityksellisinä hakusanahakujen kannalta.

Tukeeko avainsanojen klusterointi todella SEO-strategiaasi?

Avainsanojen klusterointi saattaa olla pitkä peli, mutta pitkällä aikavälillä se on kaiken sen arvoista. Se on osa kehittynyttä SEO-strategiaa, joka voi antaa sinulle etulyöntiaseman Googlen kahta tärkeintä supervoimaa (luonnollisen kielen käsittely ja indeksointi) vastaan, joten voit voittaa joitakin vertikaalisia alueita.

Kun perustat verkkosivustosi avainsanaryppäiden ympärille, kerrot Googlelle, että sivustosi on auktoriteetti omalla kapealla alueellasi ja sisältää valtavan laajan ja syvällisen sisällön. Näin ollen avainsanojen klusterointi ei ole hyödyllistä vain nykyiselle SEO-strategialle, vaan se on myös SEO:n tulevaisuus yleensä. Tämän tekniikan hyödyntäminen nyt asettaa verkkosivustosi puiston edelle ja asettaa sen rankingiin pitkällä aikavälillä.

Johtopäätös: Clusteri vai ei?

Kuten näet, voittavan SEO-strategian luomiseen liittyy paljon. Google kehittyy ja kehittyy jatkuvasti, joten sinunkin on kehityttävä, jotta pysyt merkityksellisenä. Avainsanojen klusterointi on yksi Googlen suurimmista keksinnöistä, jonka avulla voit luoda, optimoida ja järjestää sisältösi monipuolistamalla kielenkäyttöäsi, jotta voit sijoittua korkeammalle ja nopeammin.

Avainsanaklusterit saavat sisältösi näyttämään syvällisemmältä ja osoittavat yleisöllesi ja hakukoneelle, että ymmärrät markkinarajaasi. Lisäksi syvällinen sisältö auttaa kattamaan kaikki mahdolliset käyttäjän aikomukset ja auttaa yleisöäsi saamaan kaikki etsimänsä vastaukset yhdestä lähteestä, mikä kasvattaa sivustosi auktoriteettia.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm