Kako zbrati seznam ključnih besed za spletno stran

Kako zbrati seznam ključnih besed za spletno stran

Če želite uspešno promovirati katero koli vrsto spletnega mesta in ga pripeljati na vrh organskih rezultatov iskanja, morate vedno opraviti ustrezno raziskavo ključnih besed in sestaviti obsežen seznam ključnih besed, ki so tematsko pomembne za dejavnost, nišo in temo vašega spletnega mesta.

To ni uporabno le za ustvarjanje in optimizacijo spletnega mesta, temveč tudi za izvajanje oglaševalskih kampanj. Prav tako je to najboljši način, da se vaše spletno mesto znajde na vrhu iskalnih rezultatov.

Kako zbrati ključne besede za spletno mesto

To lahko storite ročno in samodejno. Slednje vključuje specializirane storitve za raziskovanje ključnih besed. O njih bomo govorili pozneje.

Med raziskovanjem ključnih besed se ključne besede izberejo in zberejo na podlagi analize blaga in storitev vašega spletnega mesta ter ključnih besed konkurentov. Prav tako je glavna pozornost namenjena statistiki ključnih besed: obsegu iskanja, sezonskosti itd.

Osnovni namen je ustvariti spletne strani za vse iskalne zahteve, ki ustrezajo potrebam ciljnega občinstva.

Postopek vedno vključuje:

  • zbiranje ključnih besed, ki podrobno opisujejo vsebino spletnega mesta, ob upoštevanju njegovega predmeta in namena.
  • združevanje zbranih ključnih besed po pomenu v razdelke in pododdelke.
  • optimizacijo vseh spletnih strani za skupine zbranih ključnih besed.

Med raziskovanjem ključnih besed za katero koli spletno mesto za e-trgovino je treba iskalne zahteve razdeliti na komercialne in nekomercialne poizvedbe.

Komercialne poizvedbe vključujejo vse ključne besede, ki jih iskalci uporabijo z namenom nakupa. Pogosto vključujejo besede, kot so "kupiti", "nakup", "cena", "strošek" itd.

Nekomercialne poizvedbe uporabljajo iskalci za pridobivanje določenih informacij. Ne vodijo vedno ciljnega občinstva do spletnega mesta. Vendar pa se lahko med takšnimi obiskovalci najdejo potencialne stranke.

Drugo pomembno merilo je obseg iskanja ključnih besed.

Velik obseg iskanja pomeni, da se določena ključna beseda najpogosteje išče. Takšne ključne besede običajno natančno opisujejo panogo in jih najpogosteje uporabljajo vaši glavni konkurenti. Posledično se je zanje najtežje uvrstiti na vrh rezultatov iskanja. Ključne besede z majhnim obsegom iskanja se uporabljajo manj pogosto kot druge. Najpogosteje gre za ključne besede z dolgim repom, ki so sestavljene iz več besed. Njihova glavna prednost je manjša konkurenca za uvrstitev na vrh rezultatov iskanja. Prav tako so običajno zelo specifične in pritegnejo toplo ciljno skupino, ki natančno ve, kaj potrebuje.

Kako najti semantične ključne besede

Obstajajo takšni načini zbiranja seznama ključnih besed na spletu:

1.Zbiranje semantike v storitvah iskalnikov.
2.Uporabite semantične ključne besede konkurenta.
3.Zberite presečišča ključnih besed več konkurentov.
4.Uporabite ključne besede, ki jih konkurenti uporabljajo v kontekstualnem oglaševanju.
5.Zberite podobne ključne besede.
6.Uporabite predloge za iskanje.

Glavna orodja za semantične ključne besede so:

1.Načrtovalec ključnih besed Google
2.Serpstat
3.KWFinder
4.Orodje za ključne besede
5.Wordtracker
6.Zbiralnik ključev
7.WordStream

Kako najti ključne besede konkurence

Za oblikovanje seznama ključnih besed je uporaba ključnih besed konkurentov nujna. Te lahko samodejno poiščete z uporabo naslednjih storitev SEO:

Serpstat

Pojdite na Domain analysis (Analiza domen), vnesite domeno svojih konkurentov → pojdite na SEO Research (Raziskave SEO) → Keywords report (Poročilo o ključnih besedah):

Organic keywords

Dobljeni seznam lahko razvrstite in filtrirate v istem poročilu. Nato lahko datoteko izvozite v kateri koli priročni obliki.

Poskrbite, da izločite vse nerelevantne poizvedbe, na primer iskalne zahteve z blagovno znamko konkurenta.

Z isto metodo boste lahko zbrali ključne besede več konkurentov.

Želite za orodje za raziskovanje ključnih besed Serpstat pridobiti več kot način Freemium?

Začnite z brezplačnim preizkusom ;)

Pridobite 7-dnevni dostop

Googlov načrtovalec ključnih besed

V storitvi izberite možnost "Poišči nove ključne besede":

Discover new keywords

Določite potrebno spletno mesto in kliknite "Get Results" (Pridobi rezultate):

Get Results

Zdaj imate na voljo seznam možnosti ključnih besed s povprečnim obsegom iskanja na mesec. Te so na voljo za prenos:

Download keywords ideas

Orodje za ključne besede

Storitev ima brezplačno in plačljivo različico. V brezplačni različici lahko prenesete omejeno število ključnih besed:

Keyword Tool

Če želite dostopati do vseh podatkov, morate kupiti naročnino. Vendar lahko rezultate tudi izvozite in jih uporabite v programu Serpstat ter tako pridobite napredne informacije.

Kako zbrati semantične ključne besede z uporabo sorodnih ključnih besed in predlogov za iskanje

Ko uporabniki v iskalno vrstico vnesejo iskalno zahtevo, jim iskalniki prikažejo podobne ključne besede in predloge. Te ključne besede je treba prav tako vključiti na vaš seznam ključnih besed. Za zbiranje podobnih iskalnih zahtev lahko uporabite naslednje možnosti:

Google

Podobne ključne besede so prikazane na dnu strani (SERP):

Google

Predlogi za iskanje se prikažejo pod iskalno vrstico:

Google

Serpstat

Če želite poiskati ključne besede s podobnim pomenom, pojdite v raziskovanje ključnih besed Serpstat, vnesite ključno besedo in izberite področje iskanja → Raziskave SEO → Sorodne ključne besede.

Related keywords for

V ustreznem poročilu boste dobili seznam predlogov za iskanje:

Search suggestions

Sestavljanje seznama ključnih besed v programu KWFinder

Da bi razumeli načela zbiranja ključnih besed, vzemimo za primer spletno trgovino s čevlji. Najprej morate razmisliti o iskalnih zahtevah, s katerimi lahko obiskovalci iščejo podobno spletno trgovino. Najbolj očitna zahteva, ki bi jo potencialni kupci uporabili, je beseda "čevlji".

Zaženite jo skozi storitev KWFinder in pridobite informacije o njej in drugih dodatnih zahtevah:

KWFinder footwear

Ko dodate ključne besede, jih lahko izvozite ali shranite v storitev in si tako poenostavite nadaljnje delo.

Če želite oceniti, kako pogosto uporabniki iščejo določeno ključno besedo, lahko uporabite metriko Obseg iskanja:

KWFinder footwear Search Volume metric

Ti podatki vam bodo pomagali ugotoviti, katere zahteve so resnično najbolj priljubljene, in poiskati redko uporabljene ključe, ki imajo visoko splošno pogostost. Zahvaljujoč tem podatkom se oblikuje struktura spletnega mesta.

V tem primeru so za promocijo na glavni strani primerni visokofrekvenčni zahtevki "čevlji", "spletna stran s čevlji", "trgovina s čevlji", "spletna trgovina s čevlji" in "kupiti čevlje". Ključi "otroški čevlji", "moški čevlji", "ženski čevlji" in "poletni čevlji" so najprimernejši za razdelke. Nizkofrekvenčne zahteve, na primer "prodaja italijanskih čevljev v Londonu", so promovirane na ločenih straneh.

Podobno delo je treba opraviti z vsemi vrstami obutve, ki so prisotne v spletni trgovini, na primer pridobiti statistične podatke in izbrati ključe glede na besede "škornji", "superge", "čevlji", "sandali" itd.

Zbiranje ključnih besed iz konkurenčnih oglasov PPC

Ključne besede, ki jih konkurenti uporabljajo za svoje kontekstualno oglaševanje, so zelo pomembne, zato jih lahko dodate na svoj seznam ključnih besed. Če želite poiskati ključne besede iz oglaševalske kampanje PPC konkurenta, uporabite poročilo Serpstat PPC Research.

Pojdite na Raziskovanje ključnih besed → Raziskovanje PPC → Ključne besede:

Paid keywords

Vsaka številka je tudi klikljiva in vas bo prenesla na seznam oglasov ali pristajalnih strani za določeno ključno besedo.

Združevanje ključnih besed v grozde

Ko je seznam ključnih besed sestavljen, nadaljujte z združevanjem v grozde. Z grozdenjem se lahko izognete napakam, povezanim z nepravilno kombinacijo informacijskih in komercialnih zahtev, ki običajno negativno vplivajo na uvrstitev katere koli spletne strani v rezultatih iskanja.

Za grozdenje pojdite v razdelek "Orodja" programa Serpstat in izberite razdelek Grozdenje ključnih besed in analiza besedila.

Po uvozu ključnih besed bodo te razdeljene v grozde:

Project page
Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm