Kaj je ocena vidljivosti Google in kako se izračuna v SEO

Kaj je ocena vidljivosti Google in kako se izračuna v SEO
Elena K.
Elena K.
Chief Editor at Serpstat

Dobivamo veliko vprašanj o naši oceni vidljivosti SEO in oceni vidljivosti Google. Zato bomo v tem prispevku odgovorili na najpogostejša vprašanja in opisali vse, kar morate vedeti o vidljivosti domene. Nadaljujte z branjem in izvedeli boste, kako jo izračunamo in kaj pomeni oznaka "posodobitev algoritma".

Kaj je ocena vidljivosti SEO in za kaj se uporablja?

Serpstat je razvil relativni kazalnik, ki se imenuje ocena vidnosti za iskalnike - delež prometa, ki ga spletno mesto prejme zaradi svojih uvrstitev. Preprosto povedano, vidnost kaže, kako vidno je vaše spletno mesto glede na obseg iskanj po ključnih besedah. Višja kot je vidnost domene, več obiskovalcev bo verjetno pritegnila.

"Kaj je dobra vidnost?" se morda sprašujete. Na svetu ne obstaja nekaj takega, kot je popolna ocena. V veliki meri je odvisna od niše in velikosti spletnega mesta.

Serpstat Overview

Najboljši način uporabe te metrike je, da spremljate, kako se vidnost vašega spletnega mesta spreminja skozi čas. Ali za primerjavo vidnosti spletnih mest v isti niši, da vidite, katero ima višjo oceno. Vidnost se najpogosteje uporablja kot splošno razmerje, ki prikazuje učinkovitost dela SEO.

Za izračun ocene vidnosti se uporabljata položaj uvrščenih ključnih besed in velik obseg iskanja. Za vsak iskalnik, ki se spremlja v kampanji, se izračuna na ključno besedo za ključne besede, ki se uvrstijo med prvih 30 rezultatov iskalnikov.

Oceno vidljivosti za iskanje izračunamo za ključne besede, ki so uvrščene na prvih 30 mest, torej če je ključna beseda uvrščena na 31. ali 99. mesto, se ji dodeli ocena vidljivosti 0. Posledično je vrednost vidljivosti ključne besede odvisna od njenega ranga; na primer ključna beseda, ki je na prvem mestu, bo imela višjo vrednost kot ključna beseda, ki je na četrtem mestu. Višja kot je dnevna ocena, bolj je spletno mesto vidno.

Kaj pomeni vidnost v SEO?

Pomaga vam, da z enim samim pogledom vidite natančno oceno celotne vidnosti zbirke ključnih besed v Googlu.

Podana je v odstotkih in predstavlja vaš delež vtisov v organskih rezultatih: kolikokrat je uporabnik videl vaše spletno mesto na strani z rezultati od skupnega števila iskanj za ključne besede.

Poleg vidnosti iskanja spletnega mesta lahko spremljate tudi vidnost posameznih ključnih besed in skupin ključnih besed. To pomeni, da lahko ugotovite, kolikšen odstotek prikazov v organskih rezultatih iskanja prejmejo določene ključne besede. Vidnost ključnih besed lahko spremljate v vseh iskalnikih, ki ste jih dodali v projekt, na enak način, kot lahko spremljate vidnost spletnega mesta.

Vidnost iskanja bo vidna na vrhu vsakega zavihka razvrstitve kampanje: Razen za Priložnosti. Spremenila se bo tudi glede na to, kaj si ogledate. Zavihek Motorji bo na primer razčlenil oceno vidljivosti iskanja glede na motorje, ki jih spremljate. V zavihku Konkurenca bo storjeno enako, vendar le za vas v primerjavi z vašimi konkurenti.

Kako se izračuna ocena vidnosti domene?

Ko gre za SEO, je organska vidnost v rezultatih iskanja v iskalnikih najpomembnejša sestavina pri doseganju vaših spletnih poslovnih ciljev. Dolgoročna uspešnost vašega podjetja je ogrožena, če vas potencialne stranke ne morejo odkriti v Googlu, ne glede na to, kako dober je vaš izdelek, kako uporabna je vaša vsebina ali kako izjemna je vaša storitev za stranke.

Vidnost domene SEO je metrika, ki vam pove, kolikšen odstotek vseh možnih organskih klikov.

0.Prejšnji algoritem je temeljil na vseh ključnih besedah v naši zbirki podatkov, sedanji pa upošteva le 1 milijon izbranih ključnih besed iz različnih niš.
1.Zbiramo ključne besede, za katere se domena uvršča med prvih 20 rezultatov iskanja;
2.Izvlečemo obseg iskanja za vsako ključno besedo iz prvih dvajsetih;
3.Prevoz SE preštejemo tako, da pomnožimo obseg iskanja vsake ključne besede s CTR glede na položaj domene;
4.Določite največjo možno oceno prometa SE s seštevanjem obsega iskanja vseh ključnih besed v podatkovni zbirki Serpstat;
5.Promet SE domene delite z največjim možnim številom točk;
6.Pomnožite s 100, da pridobljeni rezultat pretvorite v odstotke;
7.Za boljši prikaz pomnožite s 1000.

Tukaj je formula:

Formula

Kolikšna je stopnja CTR iz formule?

Stopnja klikov (CTR) je razmerje med kliki in prikazi. Vsak položaj SERP ima edinstven CTR: višji kot je položaj, boljši je CTR.

Pri PPC se najpogosteje uporablja CTR. Včasih se uporablja tudi za oceno, koliko prometa je mogoče pridobiti z organskim iskanjem.

Razmerje med položajem in CTR je prikazano spodaj.

The position's proportion to the CTRThe position's proportion to the CTR

Razumevanje, da promet SEO meri število klikov, ocena vidnosti spletnega mesta pa rang ključnih besed, vam lahko pomaga spremembe, ki jih opazite pri teh dveh podatkih, umestiti v kontekst in iz njih sklepati.

Ali želite uporabiti Serpstat za izboljšanje svojih rezultatov?

Aktivirajte preizkusno različico in platformo brezplačno preizkusite za 7 dni!

Registrirajte se

Kaj pravite na primer?

Vzemimo domeno.com in recimo, da sta samo 2 ključni besedi, za kateri se uvršča v top-20.

Recimo, da je skupni obseg iskanja vseh ključnih besed v bazi Serpstat 100 000 000.

In tukaj je prikazano, kaj dobimo:

Formula

POGOSTA VPRAŠANJA

Na to vprašanje ni preproste rešitve, saj se metode za izračun ocene vidnosti razlikujejo. Tudi ob rahlo spremenjenih algoritmih in rednem nihanju seznama SERP je težko, da bi spletno mesto za ključne besede brez blagovne znamke na kateri koli od teh lestvic vidnosti doseglo višjo oceno od sredine 40-ih točk. To oceno lahko uporabite za spremljanje skupne vidnosti v iskalnikih, primerjavo vidnosti svojega spletnega mesta s konkurenčnimi spletnimi mesti ter primerjavo vidnosti v več iskalnikih in regijah.

Izvedite revizijo spletnega mesta. Revizija spletnega mesta SEO bo odkrila skrite ovire med vami in potencialnimi strankami, ki iščejo vaš izdelek ali storitev. Uporabite ključne besede z dolgimi repi. Ključne besede z dolgim repom vam dajejo večjo možnost, da boste najdeni v rezultatih iskanja. Z osredotočanjem na dolge ključne besede lahko izkoristite manj konkurenčne iskalne prostore in povečate možnost, da vas bodo našli ljudje, ki iščejo točno to, kar imate. Prepričajte se, da imate zemljevid spletnega mesta. Z ustvarjanjem zemljevida XML in njegovim prenosom v Googlovo iskalno konzolo iskalnikom sporočite, katere strani naj prebirajo, kar je pomembno za razumevanje in indeksiranje vašega spletnega mesta.

Read original article "What Is Google Visibility score And How Is It Calculated In SEO" in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm