Kako opraviti raziskavo ključnih besed v 10 minutah

Kako opraviti raziskavo ključnih besed v 10 minutah
Kateryna Hordiienko
Kateryna Hordiienko
Research Editor at Serpstat

Strokovnjaki SEO potrebujejo orodja za naloge, kot so raziskovanje ključnih besed, vzpostavitev notranjih povezav in analiza kazalnikov SEO. Danes bomo govorili o vmesniku API, ki lahko postane odličen pomočnik SEO za avtomatizacijo rutinskih opravil. Po naših opažanjih API prihrani 23 ur na mesec. Zdaj izračunajte, koliko stane ura vašega strokovnjaka in koliko boste prihranili. Poglejmo, kako ga uporabiti pri raziskovanju ključnih besed :)

API in njegove prednosti

Če potrebujete hitro analizo velike količine podatkov SEO, je Serpstat API popolna rešitev. API pomeni vmesnik za programiranje aplikacij. To je sklop pravil, ki različnim programskim aplikacijam omogoča medsebojno komunikacijo.

Source: Geeksforgeeks

API

Prednosti API-ja so preverjanje rezultatov v nekaj sekundah, hitra analiza in iskanje nenavadnih rešitev. Vse funkcije so vam na dosegu roke, od analize posameznega mesta do skeniranja, ki vključuje zapletene ocene. 

Glavne prednosti uporabe API za raziskovanje ključnih besed

Raziskovanje ključnih besed, ki je temelj učinkovitega SEO in vsebinskega trženja, vključuje iskanje in opazovanje določenih besed in besednih zvez pri iskanju informacij prek iskalnikov. Ta zapleten proces se ukvarja z razumevanjem ključnih vidikov, kot so obseg iskanja, raven konkurence in pomembnost teh ključnih besed za vašo poslovno dejavnost.

Iskanje popolnih ključnih besed podjetjem omogoča, da natančno prilagodijo vsebino svojega spletnega mesta, in usmerja vašo strategijo digitalnih vsebin k optimalni vidnosti in ustreznosti v spletnem okolju.

Zaradi teh prednosti je API močno orodje za SEO in raziskovanje ključnih besed:

 • Pridobite lahko paketne podatke o več domenah, URL-jih in ključnih besedah.
 • API lahko poveča količino in obseg podatkov za analizo.
 • Na voljo so priročni filtri za razvrščanje prejetih podatkov, da je analiziranje hitrejše in enostavnejše.
 • Posebne metode API Serpstat lahko semantično povežejo ključne besede z uvrstitvami na SERP.
 • Serpstat API omogoča dostop do obsežne in stalno posodobljene zbirke podatkov o ključnih besedah.
 • En sam zahtevek API lahko vrne podatke za 1 000 ključnih besed, kar vam omogoča hitro pridobivanje podatkov za dolg seznam ključnih besed.
 • API je mogoče povezati z drugimi orodji za celovitejšo analizo podatkov.
 • Na voljo je veliko gradiva za usposabljanje o delu s funkcionalnostmi.

Kako uporabljati API Serpstat v programu Postman

Začnimo s preprostim primerom - pregledom ključne besede, ki prikazuje njeno količino, CPC in stopnjo konkurence. To bo na primer uporabno za preverjanje nekaj semenskih ključnih besed v enem zamahu.

1.Pojdite na Platformo API Postman (uporabite lahko programsko opremo v oblaku ali nameščeno programsko opremo) in sledite navodilom za ustvarjanje računa in namestitev.
2.Premaknite se na razdelek "Delovna mesta".
“Workplaces” section
3.Pri določanju parametrov končne točke in zahtevka sledite temu vodniku.
4.V končno točko dodajte svoj skrivni ključ API iz profila Serpstat.
Add your secret API key
5.Kopirajte parametre zahteve s strani z opisom metode.
Keyword overview
6.Prilepite v del Body (Telo) v programu Postman in določite parametre po meri.

Zagotovite lahko seznam semenskih ključnih besed, nastavite položaje na 20 ter določite dodatne možnosti filtriranja, razvrščanja in negativnih ključnih besed, da prihranite svoje kredite in dobite samo ustrezne rezultate.

Specify additional filtering, sorting, and negative keyword options

To je primer moje zahteve:

{
  "id": "1",
  "method": "SerpstatKeywordProcedure.getKeywordsInfo",
  "params": {
    "keywords": [
      "steve madden sneakers",
      "steve madden sneakers for women",
      "steve madden shoes",
      "steve madden USA",
      "steve madden buy online"
    ],
    "se": "g_us",
    "filters": {
      "cost_from": 0.2,
      "region_queries_count_from": 20,
      "minus_keywords": ["store","high heels", "men"]
    }
  }
}
7.Nastavite POST in kliknite "Pošlji".
Set POST, and click “Send”

Če je bila vaša zahteva uspešna, boste dobili podobne rezultate. Najpogostejši vzroki za napake so:

1.Koda napake sintakse -32700. Preverite zahtevo JSON v telesu in poskusite znova.
"{
  ""id"": null,
  ""error"": {
    ""code"": -32700,
    ""message"": ""Parse error"",
    ""data"": {}
  }
}"
2.Napaka pri ključnih besedah, 32009, sledite navodilom v sporočilu o napaki. Ta navodila so vaše vodilo, ki vam pomaga učinkovito krmariti po postopku odpravljanja težav.
"{""id"": ""1"",
  ""error"": {
    ""code"": 32009,
    ""message"": ""Not valid parameter \\'keywords\\'. 
There must be a minimum of 1 items in the array"",
    ""data"": {}
  }
}"

Metoda .getKeywordsInfo vam bo pomagala analizirati stopnjo težavnosti in konkurenčnosti ter število rezultatov, da boste lahko izbrali najučinkovitejše semenske ključne besede.

Ste pripravljeni na izvedbo prve analize s programom Serpstat?

Preizkusite platformo s 7-dnevnim brezplačnim preizkusom!

Začnite s testiranjem

Kako zbrati seznam ključnih besed v 10 minutah?

Čeprav se raziskovanje ključnih besed pogosto dojema kot dolgotrajno, obstajajo poenostavljeni pristopi. Tukaj je kratek vodnik za učinkovito raziskovanje ključnih besed:

 • Opredelite svojo osrednjo temo
 • Ustvarite ustrezne ideje za ključne besede
 • Ocenite obseg iskanja in konkurenco
 • Osredotočite se na dolge ključne besede
 • Stalno spremljajte in optimizirajte svojo strategijo ključnih besed.

Ko je korak 1 končan, lahko za ustvarjanje idej za ključne besede uporabite različne metode.

 • Analiza spletnega mesta neposrednih konkurentov
 • Možganska nevihta z razmišljanjem o svoji ciljni skupini ali celo z uporabo ChatGPT
 • Uporaba orodij za raziskovanje ključnih besed, kot sta Google Keyword Planner ali Serpstat.

Vse te metode so široko uporabne in učinkovite, vendar zahtevajo veliko časa. Zato smo ustvarili hitrejši način, in sicer z uporabo dodatka za Google Spread Sheets

1.Zberite ključne besede konkurentov. To lahko storite na več načinov:
 • z metodo domena_ključne besede
 • z uporabo metode domena_prekrivanje
 • Uporabite lahko tudi metodo .getUrlKeywords, da vrnete ključne besede za seznam naslovov URL, ki se uvrščajo med 100 najboljših rezultatov iskanja v Googlu.

  Uporabili bomo metodo Domain_keywords v dodatku Spread Sheet, ki ga poganja Serpstat API v4. Tukaj je podroben posnetek zaslona:

  Detailed screencast
2.Poročili Related Keywords in Search Suggestions sta lahko dragocena vira za nadaljnje ideje o ključnih besedah. To možnost uporabite z uporabo poizvedb z velikim obsegom neposredno v vrstici "C":
The reports Related Keywords and Search Suggestions
3.Ko dobite seznam predlogov, preverite obseg iskanja predlaganih ključnih besed. To vam bo pomagalo zagotoviti njeno ustreznost v končnem naboru ključnih besed. Uporabite poročilo Keyword info (Informacije o ključnih besedah) in pred tem izberite 100 ključnih besed (tabela ne more obdelati večje količine rezultatov.).
Keyword info report
4.Zdaj je čas za oceno obsega iskanja in konkurence. Kar se mene tiče, to najlažje storim tako, da razvrstim in prestavim prilegajoče se ključne besede v ločeno preglednico.
Separate table

Merilnik konkurenčnosti kaže stopnjo izziva, s katerim bi se soočili, ko bi si prizadevali napredovati z določeno ključno besedo, pri čemer je najvišja ocena 100 %. Ko več domen to ključno besedo vključi v svoje oglaševalske kampanje, se stopnja konkurenčnosti ustrezno stopnjuje. Pomembno je opozoriti, da se ta metrika mesečno posodablja.

Gre za dragocen kazalnik, ki je še posebej pomemben za e-trgovine, saj osvetljuje intenzivnost konkurence v zvezi z določenimi ključnimi besedami.

The competitiveness gauge
5.Še eno merilo za dobro raziskovanje ključnih besed je osredotočenost na dolge ključne besede. Za odkrivanje poizvedb z nizko konkurenco uporabite razdelek "Število ključnih besed".
Number of keywords

Medtem ko je prepoznavanje ključnih besed z velikim obsegom in nizko konkurenco ključno, je enako pomembno poudarjanje ustreznosti. Prepričajte se, da so izbrane ključne besede v skladu z vašim poslovanjem in da se odzivajo na vaše ciljno občinstvo. Če tega ne storite, lahko pritegnete obiskovalce, ki jih vaši izdelki ali storitve ne zanimajo.

Zadnji korak je Grozdenje, ki pomaga razporediti tematske grozde, ki jih lahko uporabimo na spletnem mestu. Ta funkcija vam bo pomagala tudi pri nadaljnji optimizaciji strategije ključnih besed.

Clustering

Upoštevajte, da lahko samodejno združevanje v grozde traja dlje, saj morajo brskalniki Serpstat za vsako ključno besedo preveriti prvih 30 rezultatov iskalnikov in ustrezno združiti vaše fraze.

Kako se porabijo krediti?

Vsak mesec uporabniki Serpstat dobijo določeno število rezultatov API, v skladu s cenovnim načrtom:

Neizkoriščeni krediti ob koncu meseca izgorejejo. Za uporabo storitev, ki jih poganja API, boste porabili vrstice z rezultati API. Če imate poročilo s 1000 vrsticami, boste porabili 1000 vrstic API. Po drugi strani pa lahko nekatere napredne funkcije porabijo več vrstic. S tem priročnikom ugotovite porabo dobropisov za vsako metodo API.

Preostala kreditna sredstva lahko preverite z uporabo tega zahtevka v telesu:

{
 "id": 1,
 "method": "SerpstatLimitsProcedure.getStats"
}
The credits left

Zaključek

Hitro raziskovanje ključnih besed podjetjem omogoča, da prihranijo čas, hkrati pa uživajo prednosti temeljite analize ključnih besed. Nekatere prednosti hitrega raziskovanja ključnih besed vključujejo:

Serpstat API je priročna rešitev za obdelavo velikih količin podatkov v nekaj sekundah, zato je idealna možnost za hitro raziskovanje ključnih besed. Upam, da je bil ta primer uporabe poučen in enostaven za izvajanje. Želim vam vse najboljše pri vaših prizadevanjih na področju SEO.

Read original article “How to Accomplish a Keyword Research in 10 Minutes” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm