Cum să colectezi o listă de cuvinte cheie pentru un site web

Cum să colectezi o listă de cuvinte cheie pentru un site web

Pentru a promova cu succes orice tip de site web și a-l aduce în topul rezultatelor căutărilor organice, trebuie să efectuați întotdeauna o cercetare adecvată a cuvintelor cheie și să compilați o listă cuprinzătoare de cuvinte cheie, relevante din punct de vedere tematic pentru domeniul de activitate, nișa și subiectul site-ului dvs. web.

Nu numai că este utilă pentru crearea și optimizarea unui site web, dar și pentru lansarea campaniilor publicitare. De asemenea, aceasta este modalitatea supremă de a vă plasa site-ul web în topul rezultatelor de căutare.

Cum să colectezi cuvinte cheie pentru site-ul tău web

Puteți face acest lucru manual și automat. Acesta din urmă include servicii specializate de cercetare a cuvintelor cheie. Vom vorbi despre ele mai târziu.

În timpul cercetării cuvintelor cheie, cuvintele cheie sunt selectate și colectate pe baza analizei bunurilor și serviciilor site-ului dvs. web, precum și a cuvintelor cheie ale concurenților. De asemenea, principala atenție este acordată statisticilor cuvintelor cheie: volumul de căutare, sezonalitatea etc.

Scopul subiacent este de a crea pagini web pentru toate cererile de căutare care să răspundă nevoilor publicului țintă.

Procesul include întotdeauna:

  • Colectarea cuvintelor cheie care descriu în detaliu conținutul site-ului web, ținând cont de subiectul și scopul acestuia.
  • Gruparea cuvintelor-cheie colectate în funcție de semnificație în secțiuni și subsecțiuni.
  • Optimizarea tuturor paginilor site-ului web pentru grupurile de cuvinte cheie colectate.

În timpul cercetării cuvintelor cheie pentru orice site de comerț electronic, cererile de căutare trebuie împărțite în interogări comerciale și necomerciale.

Interogările comerciale includ toate cuvintele cheie pe care cei care le caută le folosesc cu intenția de a cumpăra. Acestea tind adesea să includă cuvinte precum "cumpăra", "achiziție", "preț", "cost",etc.

Interogările necomerciale sunt utilizate de către cei care efectuează căutări pentru a obține anumite informații. Ele nu conduc întotdeauna publicul țintă către site-ul web. Cu toate acestea, pot exista clienți potențiali printre acești vizitatori.

Un alt criteriu important este volumul de căutare a cuvintelor cheie.

Un volum mare de căutări înseamnă că un anumit cuvânt cheie este căutat cel mai des. Astfel de cuvinte cheie tind să descrie cu exactitate industria și sunt folosite cel mai des de principalii dvs. concurenți. În consecință, clasarea pentru acestea în topul rezultatelor de căutare este cea mai dificilă. Cuvintele-cheie cu un volum de căutare scăzut sunt folosite mai rar decât altele. De cele mai multe ori, acestea sunt cuvinte cheie cu coadă lungă, formate din mai multe cuvinte. Principalul lor avantaj este concurența mai mică pentru clasarea în partea de sus a SERPs. De asemenea, acestea tind să fie foarte specifice și să atragă un public țintă cald, care știe exact de ce are nevoie.

Cum să găsiți cuvinte-cheie semantice

Există astfel de modalități de a colecta o listă de cuvinte cheie online:

1.Colectați semantica în serviciile motoarelor de căutare.
2.Utilizați cuvintele cheie semantice ale unui concurent.
3.Colectați intersecțiile de cuvinte cheie ale mai multor concurenți.
4.Aplicați cuvintele-cheie pe care concurenții le folosesc în publicitatea contextuală.
5.Colectați cuvinte-cheie similare.
6.Utilizați sugestii de căutare.

Principalele instrumente de cuvinte cheie semantice sunt:

1.Planificatorul de cuvinte cheie Google
2.Serpstat
3.KWFinder
4.Keyword Tool
5.Wordtracker
6.Key Collector
7.WordStream

Cum să găsiți cuvintele cheie ale concurenților

Pentru crearea listei de cuvinte cheie, utilizarea cuvintelor cheie ale concurenților este o necesitate. Le puteți găsi în mod automat folosind următoarele servicii SEO:

Serpstat

Mergeți la Domain analysis, introduceți domeniul concurenților dvs. → mergeți la SEO Research → Raportul de cuvinte cheie:

Organic keywords

Puteți sorta și filtra lista obținută în același raport. Apoi, puteți exporta fișierul în orice format convenabil.

Asigurați-vă că excludeți toate interogările irelevante, de exemplu, cererile de căutare cu numele de marcă al unui concurent.

Cu aceeași metodă, veți putea colecta cuvintele cheie ale mai multor concurenți.

Doriți să obțineți mai mult decât modul Freemium pentru instrumentul Serpstat Keyword Research?

 Începeți o încercare gratuită ;)

Obțineți acces pentru 7 zile

Planificatorul de cuvinte cheie Google

În cadrul serviciului, selectați opțiunea "Găsiți cuvinte cheie noi":

Discover new keywords

Specificați site-ul web necesar și faceți clic pe "Get Results":

Get Results

Acum aveți o listă de opțiuni de cuvinte cheie cu volumul mediu de căutare pe lună. Acestea sunt disponibile pentru a fi descărcate:

Download keywords ideas

Instrumentul pentru cuvinte cheie

Serviciul are o versiune gratuită și una cu plată. În versiunea gratuită puteți descărca un număr limitat de cuvinte cheie:

Keyword Tool

Pentru a avea acces la toate datele, va trebui să achiziționați un abonament. Cu toate acestea, puteți exporta rezultatele și le puteți utiliza în Serpstat pentru a obține informații avansate.

Cum să colectezi cuvinte cheie semantice folosind cuvinte cheie înrudite și sugestii de căutare

Atunci când utilizatorii introduc o cerere de căutare în bara de căutare, motoarele de căutare le arată cuvinte cheie și sugestii similare. Aceste cuvinte cheie ar trebui, de asemenea, să fie incluse în lista dumneavoastră de cuvinte cheie. Pentru a colecta cereri de căutare similare, puteți utiliza următoarele opțiuni:

Google

Cuvintele-cheie similare apar în partea de jos a paginii (SERP):

Google

Sugestiile de căutare apar sub bara de căutare:

Google

Serpstat

Pentru a găsi cuvinte cheie cu semnificații similare, accesați Serpstat Keyword Research, introduceți cuvântul cheie și selectați regiunea de căutare → SEO Research → Related keywods.

Related keywords for

Veți obține lista de sugestii de căutare în raportul corespunzător:

Search suggestions

Compilarea unei liste de cuvinte cheie în KWFinder

Pentru a înțelege principiile de colectare a cuvintelor cheie, să luăm ca exemplu un magazin online de pantofi. În primul rând, trebuie să vă gândiți la cererile de căutare pe care vizitatorii le pot folosi pentru a căuta un magazin online similar. Cea mai evidentă solicitare, pe care potențialii clienți ar folosi-o este cuvântul "pantofi".

Rulați-l prin serviciul KWFinder pentru a obține informații despre acesta și alte cereri suplimentare:

KWFinder footwear

După adăugarea cuvintelor cheie, acestea pot fi exportate sau salvate în serviciu pentru a simplifica munca ulterioară.

Pentru a estima cât de des caută utilizatorii un anumit cuvânt cheie, puteți utiliza metrica Search Volume (Volum de căutare):

KWFinder footwear Search Volume metric

Aceste date vă vor ajuta să descoperiți solicitările care sunt cu adevărat cele mai populare și să găsiți chei rar utilizate care au o frecvență generală ridicată. Datorită acestor informații, se formează structura site-ului.

În acest exemplu, pentru promovarea pe pagina principală, sunt potrivite cererile cu frecvență ridicată "pantofi", "site de pantofi", "magazin de pantofi", "magazin de pantofi online" și "cumpărați pantofi". Cheile "pantofi pentru copii", "pantofi pentru bărbați", "pantofi pentru femei" și "pantofi de vară" sunt cele mai potrivite pentru secțiuni. Cererile cu frecvență redusă, de exemplu, "vânzare de pantofi italieni în Londra", sunt promovate pe pagini separate.

O muncă similară ar trebui efectuată cu toate tipurile de încălțăminte prezente în magazinul online, de exemplu, pentru a obține statistici și a selecta chei în funcție de cuvintele "cizme", "adidași", "pantofi", "sandale" etc.

Colectarea cuvintelor cheie din anunțurile PPC ale concurenților

Cuvintele cheie pe care concurenții le folosesc pentru publicitatea lor contextuală sunt foarte relevante și le puteți adăuga la lista dvs. de cuvinte cheie. Pentru a găsi cuvinte cheie din campania de publicitate PPC a unui concurent, utilizați raportul Serpstat PPC Research.

Mergeți la Keyword Research → PPC Research → Keywords (Cercetare cuvinte cheie):

Paid keywords

Fiecare număr este, de asemenea, pe care se poate da clic și vă va transfera la lista de anunțuri sau pagini de destinație pentru cuvântul cheie dat.

Gruparea cuvintelor cheie

După ce lista de cuvinte cheie este asamblată, treceți la clusterizare. Clusterizarea vă permite să evitați greșelile asociate cu o combinație incorectă de solicitări informaționale și comerciale, care tinde să aibă un impact negativ asupra clasamentului oricărui site web în rezultatele căutărilor.

Pentru clusterizare, accesați secțiunea "Tools" (Instrumente) din Serpstat și selectați secțiunea Keyword Clustering and Text Analysis (Clusterizare cuvinte cheie și analiză text).

După ce importați cuvintele cheie, acestea vor fi distribuite în clustere:

Project page
Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm