Cum să realizați o cercetare a cuvintelor cheie în 10 minute

Cum să realizați o cercetare a cuvintelor cheie în 10 minute
Kateryna Hordiienko
Kateryna Hordiienko
Research Editor at Serpstat

Experții SEO au nevoie de instrumente pentru sarcini precum cercetarea cuvintelor cheie, configurarea legăturilor interne și analiza indicatorilor SEO. Astăzi, vom vorbi despre API, care poate deveni un excelent asistent SEO pentru a automatiza sarcinile de rutină. Conform observațiilor noastre, API economisește 23 de ore pe lună. Acum calculați cât costă ora specialistului dvs. și cât veți economisi. Să vedem cum să o folosim în cercetarea cuvintelor cheie :)

API și avantajele sale

Dacă aveți nevoie de o analiză rapidă a unei cantități mari de date SEO, atunci Serpstat API este soluția perfectă. API înseamnă Application Programming Interface (interfață de programare a aplicațiilor). Este un set de reguli care permite diferitelor aplicații software să comunice între ele.

Source: Geeksforgeeks

API

Printre avantajele API-ului se numără verificarea rezultatelor în câteva secunde, analiza rapidă și găsirea de soluții neobișnuite. Toate funcțiile sunt la îndemâna dumneavoastră, de la analiza unui singur sit până la scanarea care implică estimări complexe. 

Principalele avantaje ale utilizării API pentru cercetarea cuvintelor cheie

Cercetarea cuvintelor cheie, o piatră de temelie a SEO și a marketingului de conținut eficient, presupune extragerea și observarea unor cuvinte și fraze specifice în timp ce căutați informații prin intermediul motoarelor de căutare. Acest proces complicat se adâncește în înțelegerea unor fațete cheie, cum ar fi volumul de căutare, nivelurile de concurență și relevanța acestor cuvinte cheie pentru linia dvs. de afaceri.

Urmărirea cuvintelor-cheie perfecte permite întreprinderilor să își ajusteze cu precizie conținutul site-ului web și ghidează strategia dvs. de conținut digital către o vizibilitate și o relevanță optime în peisajul online.

Aceste beneficii fac din API un instrument puternic pentru SEO și cercetarea cuvintelor cheie:

 • Puteți obține date pe loturi privind mai multe domenii, URL-uri și cuvinte cheie.
 • API poate crește cantitatea și amploarea datelor pentru analiză.
 • Există filtre convenabile pentru a sorta datele primite pentru a face analiza mai rapidă și mai ușoară.
 • Metodele specifice Serpstat API pot conecta semantic cuvintele cheie cu listările SERP.
 • Serpstat API are acces la o bază de date masivă și actualizată în permanență cu cuvinte cheie.
 • O singură solicitare API poate returna date pentru 1.000 de cuvinte cheie, ceea ce vă permite să obțineți rapid date pentru o listă lungă de cuvinte cheie.
 • API-ul poate fi integrat cu alte instrumente pentru o analiză mai cuprinzătoare a datelor.
 • Există o mulțime de materiale de instruire privind lucrul cu funcționalitățile.

Cum se utilizează Serpstat API în Postman

Să începem cu un caz simplu - prezentarea generală a cuvintelor cheie care arată volumul, CPC și nivelul de concurență. Acest lucru va fi util, de exemplu, pentru a verifica câteva cuvinte cheie de semințe dintr-o singură dată.

1.Mergeți la Platforma API Postman (puteți utiliza atât cloud-ul, cât și software-ul instalat) și urmați instrucțiunile privind crearea unui cont și instalarea.
2.Treceți la secțiunea "Locuri de muncă".
“Workplaces” section
3.Urmați acest ghid pentru a specifica parametrii de endpoint și de cerere. 
4.Adăugați cheia API secretă din profilul Serpstat la endpoint.
Add your secret API key
5.Copiați parametrii de cerere din pagina de descriere a metodei.
Keyword overview
6.Lipiți în partea Body din Postman și specificați parametrii dvs. personalizați.

Puteți furniza lista de cuvinte cheie de pornire, puteți seta pozițiile la 20 și puteți specifica opțiuni suplimentare de filtrare, sortare și cuvinte cheie negative pentru a vă economisi creditele și a obține numai rezultate relevante.

Specify additional filtering, sorting, and negative keyword options

Acesta este un exemplu de cerere a mea:

{
  "id": "1",
  "method": "SerpstatKeywordProcedure.getKeywordsInfo",
  "params": {
    "keywords": [
      "steve madden sneakers",
      "steve madden sneakers for women",
      "steve madden shoes",
      "steve madden USA",
      "steve madden buy online"
    ],
    "se": "g_us",
    "filters": {
      "cost_from": 0.2,
      "region_queries_count_from": 20,
      "minus_keywords": ["store","high heels", "men"]
    }
  }
}
7.Setați POST și faceți clic pe "Trimite".
Set POST, and click “Send”

În cazul în care solicitarea dvs. a avut succes, veți obține rezultate similare. Cele mai frecvente cauze ale erorilor sunt:

1.Codul de eroare de sintaxă -32700. Verificați cererea JSON în Body și încercați din nou.
"{
  ""id"": null,
  ""error"": {
    ""code"": -32700,
    ""message"": ""Parse error"",
    ""data"": {}
  }
}"
2.Eroare de cuvinte cheie, 32009, urmați instrucțiunile din mesajul de eroare. Aceste instrucțiuni sunt lumina care vă ghidează, ajutându-vă să navigați eficient în procesul de depanare.
"{""id"": ""1"",
  ""error"": {
    ""code"": 32009,
    ""message"": ""Not valid parameter \\'keywords\\'. 
There must be a minimum of 1 items in the array"",
    ""data"": {}
  }
}"

Metoda .getKeywordsInfo vă va ajuta să analizați nivelul de dificultate și de concurență, precum și numărul de rezultate pentru a alege cele mai eficiente cuvinte cheie de pornire.

Sunteți gata să efectuați prima analiză cu Serpstat?

Încercați gratuit platforma cu o perioadă de încercare de 7 zile!

Începeți testarea

Cum să colectați o listă de cuvinte cheie în 10 minute?

Deși cercetarea cuvintelor cheie este adesea percepută ca fiind consumatoare de timp, există abordări simplificate. Iată un ghid rapid pentru o cercetare eficientă a cuvintelor cheie:

 • Definiți-vă subiectul principal
 • Generați idei de cuvinte-cheie relevante
 • Evaluați volumul de căutare și concurența
 • Concentrează-te pe cuvinte cheie cu coadă lungă
 • Monitorizați și optimizați în mod continuu strategia de cuvinte cheie.

Odată finalizat pasul nr. 1, pot fi utilizate diverse metode pentru a genera idei de cuvinte cheie.

 • Analiza site-ului concurenților direcți
 • Brainstorming, gândindu-vă la publicul țintă sau chiar folosind ChatGPT
 • Utilizarea instrumentelor de cercetare a cuvintelor cheie, cum ar fi Google Keyword Planner sau Serpstat.

Toate aceste metode sunt aplicabile pe scară largă și eficiente; cu toate acestea, ele necesită mult timp. Prin urmare, am creat o modalitate mai rapidă, folosind add-on-ul pentru Google Spread Sheets

1.Colectați cuvintele cheie ale concurenților. Puteți face acest lucru în mai multe moduri:
 • folosind metoda domain_keywords
 • folosind metoda domain_intersection
 • De asemenea, puteți utiliza metoda .getUrlKeywords pentru a returna cuvintele cheie pentru lista de URL-uri care se clasează în primele 100 de rezultate de căutare Google.

  Vom folosi metoda Domain_keywords în add-on-ul Spread Sheet, condus de Serpstat API v4. Iată un screencast detaliat:

  Detailed screencast
2.Rapoartele Related Keywords (Cuvinte cheie conexe) și Search Suggestions (Sugestii de căutare) ar putea fi surse valoroase pentru alte idei de cuvinte cheie. Utilizați această opțiune folosind interogări cu volum mare de căutări chiar în "rândul C":
The reports Related Keywords and Search Suggestions
3.După ce obțineți lista de sugestii, verificați volumul de căutare al cuvintelor cheie propuse. Aceasta vă va ajuta să vă asigurați de relevanța acestora pentru fondul final de cuvinte cheie. Folosiți raportul Keyword info report, selectând în prealabil 100 de cuvinte cheie (tabelul nu poate gestiona o cantitate mai mare de rezultate.).
Keyword info report
4.Acum, este timpul să evaluați volumul de căutare și concurența. În ceea ce mă privește, cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin sortarea și mutarea cuvintelor cheie potrivite într-un tabel separat.
Separate table

Indicatorul de competitivitate indică gradul de provocare cu care s-ar confrunta cineva atunci când se străduiește să progreseze cu un anumit cuvânt cheie, cu un scor maxim de 100%. Pe măsură ce mai multe domenii încorporează acest cuvânt cheie în campaniile lor publicitare, nivelul de concurență crește în mod corespunzător. Este important de reținut că acest indicator este supus unor actualizări lunare.

Este un indicator valoros, deosebit de relevant pentru eforturile de comerț electronic, deoarece iluminează intensitatea concurenței din jurul anumitor cuvinte-cheie.

The competitiveness gauge
5.Încă un criteriu pentru o bună cercetare a cuvintelor cheie este concentrarea asupra cuvintelor cheie long-tail. Folosiți secțiunea "Number of keywords" (Numărul de cuvinte cheie) pentru a detecta interogările cu "concurență redusă".
Number of keywords

În timp ce recunoașterea cuvintelor cheie cu volum mare și concurență scăzută este crucială, evidențierea relevanței este la fel de vitală. Asigurați-vă că cuvintele-cheie selectate se aliniază cu afacerea dvs. și rezonează cu publicul țintă. Dacă nu faceți acest lucru, ați putea atrage vizitatori care nu sunt interesați de produsele sau serviciile dumneavoastră.

Atingerea finală este Clustering, care ajută la distribuirea grupurilor de subiecte pe care le-am putea folosi pe un site web. Această funcție vă va sprijini, de asemenea, în optimizarea în continuare a strategiei dumneavoastră de cuvinte cheie.

Clustering

Vă rugăm să rețineți că gruparea automată poate dura mai mult timp, deoarece crawlerele Serpstat trebuie să verifice primele 30 de rezultate ale motoarelor de căutare pentru fiecare cuvânt cheie și să grupeze frazele dvs. în mod corespunzător.

Cum sunt cheltuite creditele?

În fiecare lună, utilizatorii Serpstat primesc un anumit număr de rezultate API, în funcție de planul de tarifare:

Creditele nefolosite se consumă la sfârșitul lunii. Veți cheltui liniile de rezultate API pentru utilizarea serviciilor conduse de API. Dacă aveți un raport cu 1000 de linii, vor fi cheltuite 1000 de linii API. Pe de altă parte, unele funcții avansate pot cheltui mai multe linii. Utilizați acest tutorial pentru a afla cheltuielile de credit pentru fiecare metodă API.

Puteți verifica creditele rămase folosind această cerere în corp:

{
 "id": 1,
 "method": "SerpstatLimitsProcedure.getStats"
}
The credits left

Concluzie

Cercetarea rapidă a cuvintelor cheie permite întreprinderilor să economisească timp, bucurându-se în același timp de avantajele unei analize amănunțite a cuvintelor cheie. Unele dintre beneficiile cercetării rapide a cuvintelor cheie cuprind:

Serpstat API este o soluție convenabilă pentru a procesa cantități mari de date în câteva secunde, ceea ce o face o opțiune ideală pentru cercetarea rapidă a cuvintelor cheie. Sper că acest caz de utilizare a fost perspicace și ușor de implementat. Vă doresc toate cele bune în demersurile dumneavoastră SEO.

Read original article “How to Accomplish a Keyword Research in 10 Minutes” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm