Cum să descoperiți bugetul unui concurent pentru publicitatea contextuală: 3 metode neobișnuite

Cum să descoperiți bugetul unui concurent pentru publicitatea contextuală: 3 metode neobișnuite
Andrey Belousov
Andrey Belousov
Growth Hacker at Serpstat

Uneori nu este ușor de calculat costurile estimate pentru publicitatea contextuală, deoarece trebuie luați în considerare mulți factori. Este deosebit de dificil să faceți acest lucru dacă nu ați lansat anterior campanii publicitare. Cu toate acestea, avem o soluție la această problemă!

Dacă doriți să calculați costurile de publicitate - vedeți cât cheltuiește un concurent pentru aceasta! Aceste date vă vor ajuta să determinați potențialul unei nișe și să calculați cât de mult aveți nevoie pentru campania dvs. de publicitate.

Cum se găsesc concurenții în publicitatea contextuală

Înainte de a începe să calculați bugetul unui concurent pentru publicitate, trebuie să aflați pe cine să analizați. Prin urmare, primul pas este să găsiți concurenții direcți în PPC, în special deoarece aceștia pot fi diferiți de concurenții din căutarea organică.

Puteți vedea concurenții în interfața Serpstat. Pentru a face acest lucru, selectați raportul Website Analysis → Domain Analysis → PPC Analysis → Competitors, introduceți adresa domeniului dvs. în bara de căutare, selectați baza de căutare și faceți clic pe Search.

Competitors sephora.com

Acest raport are următorii indicatori:

Avem o listă de concurenți și indicatori cheie; acum, puteți lua în considerare bugetul. Notă: vom folosi mai multe metode. Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale.

Metoda directă de numărare: 4 pași simpli

Introduceți domeniul concurentului în bara de căutare Serpstat și mergeți la raportul Website Analysis → Domain Analysis → PPC Analysis → Keyword Selection. Această filă enumeră toate cuvintele cheie pentru care domeniul de căutare lansează publicitate contextuală.

Keywords Selection

Acest raport are următorii indicatori:

Acum exportați această listă într-un format convenabil pentru calcule. Selectați următoarele coloane (Poziție, Volum, CPC, Tip de anunț):

Columns (Position, Volume, CPC, Ad type)

Pentru a estima bugetul, vom avea nevoie de un indicator suplimentar - CTR. Cu cât poziția este mai mare, cu atât CTR-ul este mai bun. Există, de asemenea, 2 blocuri în rezultatele căutării:

1.Deasupra căutării organice. Este situat în partea de sus a paginii și se numește Premium în AdWords. În Serpstat, acesta este primul tip de anunț.
2.Sub căutarea organică. Se află în partea de jos a paginii de rezultate a căutării și se numește Bottom (sau Side). În Serpstat, acesta este al treilea tip de anunț. În blocul de jos, CTR-ul este de 5 ori mai mic decât în cel de sus.

Vom folosi următoarele valori:

Following values

Bugetul cuvântului cheie se calculează conform formulei:

Buget = cost per click * număr de cereri * CTR al poziției

Am încărcat deja datele și am decis asupra formulei de calcul. Acum trebuie să:

1.Deschideți raportul pe care l-ați încărcat în Google Sheets.
2.Deschideți exemplul.
3.Copiați coloanele F - J din exemplu în fișierul dumneavoastră.

Mod rapid

Iată un mod destul de simplu de a analiza bugetul unui concurent:

1.Accesați Website Analysis (Analiză site web → Domain Analysis (Analiză domeniu) → PPC Analysis (Analiză PPC) → Raportul Keywords (Cuvinte cheie) și introduceți domeniul concurentului dvs. 
2.Exportați raportul. Lăsați doar coloanele Poziție, Volum, CPC și Tip de anunț.
3.Importați fișierul în Google Sheets.
4.Copiați coloanele F - J din exemplul în fișierul dvs.

Cum să faceți același lucru prin intermediul Consola API

Puteți obține rezultate similare prin intermediul Consola API Serpstat. Deschideți consola API și introduceți:

Serpstat API Console AlphaSerpstat API Console Alpha

Obțineți datele totale pentru domenii. În coloana traff_cost veți vedea bugetul concurentului.

Serpstat API Console Alpha

Cu toate acestea, pentru comoditatea utilizatorilor Serpstat, CTR-ul de pe primul loc este setat la 100%. Este mai ușor să estimați cota de trafic primită din SEO. Prin urmare, Consola folosește un CTR de exact 4 ori mai mare decât în metoda anterioară. Astfel, bugetul final trebuie împărțit la 4.

Doriți să economisiți timp prin colectarea și gruparea automată a cuvintelor cheie cu instrumentele Serpstat?

Faceți clic pe butonul de mai jos, înregistrați-vă și obțineți o perioadă de încercare gratuită de 7 zile!

Obțineți versiunea de probă Serpstat

Avantajele consolei

Dezavantajele consolei

Metoda inversă

Presupunem că concurentul dvs. acționează rațional și că bugetul său de publicitate depinde de rezultat. De obicei, publicitatea cheltuiește aproximativ o treime din beneficiile pe care le aduce. Prin urmare, trebuie să evaluați bugetul după cum urmează:

Buget ≈ (Venituri - Costuri variabile) ÷ 3 = (Venituri * Marjă) ÷ 3

Costurile variabile ale unui magazin online sunt prețurile de achiziție ale bunurilor, dacă nu există transport gratuit și instalare. Nivelul marjei este aproximativ același în aceeași nișă. Rămâne doar să calculăm veniturile pe care publicitatea contextuală le aduce afacerii.

Puteți estima cota de venituri din publicitatea contextuală de căutare folosind cota de trafic pe care aceasta o aduce. Deschideți SimiliarWeb și înmulțiți cota de căutare cu cota de căutare plătită.

Traffic Sources

Numerele absolute din SimilarWeb nu ar trebui să fie de încredere, dar numerele relative sunt destul de exacte.

SimilarWeb

În cazul nostru, cota de publicitate pentru căutare = 47,27% * 37,59% = 18%.

Acum rămâne să evaluăm veniturile. Acest lucru se poate face în următoarele moduri:

1.Înmulțiți venitul cu raportul dintre traficul site-ului concurent și traficul dvs. De exemplu, venitul dvs. este de 100K pe lună, SimilarWeb arată că aveți 1 milion de trafic pe lună, iar concurentul dvs. are 3 milioane. Așadar, venitul concurentului este undeva în jur de 300K.
2.Prin intermediul ID-ului de achiziție: plasați o comandă pe site-ul concurentului dvs.; dacă numărul acesteia este 003139, este a 3139-a vânzare de pe site. Faceți o a doua comandă peste o săptămână. Să spunem că va fi comanda cu numărul 003212. Calculați cât de mult procesează site-ul în fiecare lună (scădeți valoarea mai mică din cea mai mare). Numărul primit este numărul de comenzi pe săptămână. Nu toate comenzile plasate sunt plătite. Se poate presupune că procentul de neachiziționare este de aproximativ 20%.

Se obține: (3212 - 3139) * 0,8 = 59 comenzi pe săptămână = 234 comenzi pe lună. Cunoașteți factura medie. Să spunem că este de 300 de dolari. 300 $ * 234 $ = 70.000 $ de venit pe lună.

Pe această bază, calculăm bugetul aproximativ:

Venitul concurentului este undeva în jur de 70.000 $. Ponderea publicității de căutare este de 18%. În consecință, 70.000 $ * 18% / 3 = 4.200 $.

Pe baza faptului că prețul publicității este de aproximativ trei ori mai mic decât veniturile, obținem acest rezultat.

Metoda de comparare

Funcționează doar dacă ați lansat deja publicitatea contextuală de mult timp. Ne proiectăm rezultatele pe cele ale competitorilor.

Pentru a face acest lucru, considerăm bugetul concurentului ca metodă directă, apoi considerăm bugetul nostru prin aceeași metodă și îl înmulțim cu bugetul nostru real.

De exemplu:

Bugetul dvs. real este de 10.000 de dolari. Metoda directă a arătat bugetul dvs. de 5.000 de dolari, ceea ce înseamnă că metoda directă este subestimată la jumătate. Dacă metoda directă a unui concurent a arătat un buget de 3.000 de dolari, atunci bugetul său real este de aproximativ două ori mai mare.

Astfel, scăpăm de eroarea sistematică a metodei directe. Cu toate acestea, nu ar trebui să faceți acest lucru dacă ați schimbat drastic bugetul pentru publicitatea de căutare în ultimul an.

În metoda directă, folosim CPC-ul pe care l-am primit de la Google. Acesta nu depinde de poziția ocupată de anunțuri. Ci de faptul că anunțurile dvs. și ale competitorilor pot ocupa poziții diferite și pot avea CPC-uri diferite.

Cel mai interesant lucru este că rata de clic (CTR) nu afectează direct costul. Dacă pozițiile rămân aceleași, o creștere a CTR va reduce CPC, dar va crește și numărul de clicuri și, prin urmare, cheltuielile vor rămâne aceleași.

Cum se procedează cu Consola

Serpstat API Console AlphaSerpstat API Console Alpha

Concluzie

Am examinat mai multe metode de evaluare a bugetului unui concurent în publicitatea contextuală. În următoarele articole, vom vorbi mai mult despre analiza concurenței în PPC. Abonează-te la blogul nostru, ca să nu pierzi nimic!

Read original article “How To Discover A Competitor's Budget For Contextual Advertising: 3 Unusual Methods” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm