Ce este scorul de vizibilitate Google și cum este calculat în SEO

Ce este scorul de vizibilitate Google și cum este calculat în SEO
Elena K.
Elena K.
Chief Editor at Serpstat

Primim o mulțime de întrebări despre scorul de vizibilitate SEO și scorul de vizibilitate Google. De aceea, în această postare, vom răspunde la cele mai frecvente întrebări și vom acoperi tot ce trebuie să știi despre Domain Visibility. Continuați să citiți pentru a afla cum îl calculăm și ce înseamnă semnul "actualizare algoritm".

Ce este scorul de vizibilitate SEO și la ce este folosit?

Serpstat a dezvoltat un indice relativ numit scor de vizibilitate în motoarele de căutare - cota de trafic pe care un site web o primește din clasamentele sale. Spus simplu, vizibilitatea indică cât de vizibil este site-ul dvs. în raport cu volumul de căutări de cuvinte cheie. Cu cât vizibilitatea domeniului este mai mare, cu atât mai mulți vizitatori va atrage probabil.

"Ce înseamnă o vizibilitate bună?", v-ați putea întreba. Nu există un scor perfect în lume. Acesta depinde în mare măsură de nișa și de dimensiunea site-ului web.

Serpstat Overview

Cel mai bun mod de a utiliza această măsurătoare este de a urmări modul în care Vizibilitatea site-ului dvs. se schimbă în timp. Sau pentru a compara Vizibilitatea site-urilor din aceeași nișă pentru a vedea care dintre ele are un scor mai mare. Vizibilitatea este cel mai adesea utilizată ca un raport general care arată eficiența activității SEO.

Poziția în clasament a cuvintelor-cheie de clasament și volumul mare de căutări sunt utilizate pentru a calcula scorul de vizibilitate. Pentru fiecare motor de căutare urmărit în cadrul campaniei, acesta este calculat per cuvânt cheie pentru cuvintele cheie care se clasează în primele 30 de rezultate ale motoarelor de căutare.

Calculăm scorul de vizibilitate pentru cuvinte cheie listate în Top 30, astfel, dacă un cuvânt cheie este clasat pe poziția 31 sau 99, i se va acorda un scor de vizibilitate de 0. Ca urmare, valoarea de vizibilitate a unui cuvânt cheie este determinată de poziția acestuia; de exemplu, un cuvânt cheie care se clasează pe locul 1 va avea o valoare mai mare decât un cuvânt cheie care se clasează pe poziția 4. Cu cât scorul zilnic este mai mare, cu atât site-ul este mai vizibil.

Ce înseamnă vizibilitatea în SEO?

Vă ajută să vedeți dintr-o singură privire o estimare exactă a vizibilității globale a unei colecții de cuvinte cheie în Google.

Este dat sub formă de procent și reprezintă cota de impresie în rezultatele organice: de câte ori un utilizator a văzut site-ul dvs. pe pagina de rezultate din numărul total de căutări pentru cuvintele cheie.

Puteți urmări vizibilitatea cuvintelor-cheie individuale și a grupurilor de cuvinte-cheie, pe lângă vizibilitatea căutării site-ului web. Aceasta înseamnă că vă puteți da seama ce procent de impresii primesc anumite cuvinte-cheie în rezultatele căutărilor organice. Puteți urmări vizibilitatea cuvintelor-cheie în toate motoarele de căutare pe care le-ați adăugat la proiect în același mod în care puteți urmări vizibilitatea site-ului web.

Vizibilitatea de căutare va fi vizibilă în partea de sus a fiecărei file din clasamentul Campaniei dvs: Clasamente, Motoare și Concurență, cu excepția Oportunități. De asemenea, se va schimba în funcție de ceea ce priviți. Fila Motoare, de exemplu, va defalca scorul Vizibilitate de căutare în funcție de motoarele pe care le monitorizați. Concurența va face același lucru, dar numai pentru dvs. față de concurenții dvs.

Cum se calculează scorul de vizibilitate a domeniului?

Când vine vorba de SEO, vizibilitatea organică în rezultatele motoarelor de căutare este cea mai importantă componentă în atingerea obiectivelor dvs. de afaceri online. Viabilitatea pe termen lung a afacerii dvs. este pusă în pericol dacă potențialii clienți nu vă pot descoperi pe Google, indiferent cât de bun este produsul dvs., cât de util este conținutul dvs. sau cât de uimitor este serviciul dvs. pentru clienți.

Vizibilitatea domeniului SEO este o măsurătoare care vă spune ce procent din toate clicurile organice posibile.

0.Fostul algoritm se baza pe toate cuvintele cheie din baza noastră de date, în timp ce cel actual ia în considerare doar 1 milion de cuvinte cheie selectate din diverse nișe.
1.Colectăm cuvintele cheie pentru care un domeniu se clasează în primele 20 de rezultate de căutare;
2.Extragem volumul de căutare pentru fiecare cuvânt cheie din top-20;
3.Numărăm traficul SE prin înmulțirea volumului de căutare pentru fiecare cuvânt cheie cu CTR-ul bazat pe poziția domeniului;
4.Determinați scorul maxim posibil de trafic SE prin însumarea volumelor de căutare ale tuturor cuvintelor cheie din baza de date a Serpstat;
5.Împărțiți traficul SE al domeniului la scorul maxim posibil;
6.Înmulțiți cu 100 pentru a converti rezultatul obținut în procente;
7.Înmulțiți cu 1000 pentru o mai bună afișare.

Iată formula:

Formula

Care este rata CTR din formulă?

Rata de clicuri (CTR) este raportul dintre clicuri și afișări. Fiecare poziție din SERP are un CTR unic: cu cât poziția este mai înaltă, cu atât CTR-ul este mai bun.

În PPC, CTR este cel mai des utilizat. De asemenea, este uneori utilizat pentru a estima cât de mult trafic poate fi obținut prin căutare organică.

Proporția dintre poziție și CTR este prezentată mai jos.

The position's proportion to the CTRThe position's proportion to the CTR

Înțelegerea faptului că traficul SEO măsoară numărul de click-uri, iar scorul de vizibilitate al site-ului web măsoară clasamentul cuvintelor cheie, vă poate ajuta să puneți în context schimbările pe care le observați în aceste două cifre și să faceți deducții din ele.

Doriți să utilizați Serpstat pentru a vă îmbunătăți rezultatele?

Activați versiunea de încercare și testați gratuit platforma timp de 7 zile!

Înregistrați-vă

Ce ziceți de un exemplu?

Să luăm un domeniu.com și să spunem că sunt doar 2 cuvinte cheie pentru care se clasează în top-20.

Să spunem că volumul total de căutare al tuturor cuvintelor cheie la baza Serpstat este 100 000 000.

Și iată ce obținem:

Formula

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Nu există o soluție directă la această întrebare, deoarece metodele de calculare a scorurilor de vizibilitate variază. Chiar și cu algoritmi ușor variați și cu volatilitatea regulată a SERP-urilor, este dificil ca un site să obțină un scor mai mare de 40 de puncte pe oricare dintre aceste scale de vizibilitate pentru cuvintele cheie fără marcă. Acest scor poate fi utilizat pentru a urmări vizibilitatea totală în motoarele de căutare, pentru a compara vizibilitatea site-ului dvs. cu cea a concurenților dvs. și pentru a vă compara vizibilitatea pe mai multe motoare de căutare și regiuni.

Efectuați un audit al site-ului. Un audit SEO al site-ului va descoperi obstacolele ascunse între dvs. și potențialii clienți care vă caută produsul sau serviciul. Utilizați cuvinte cheie Long Tails. Cuvintele cheie long-tail vă oferă o șansă mai bună de a fi găsit în rezultatele căutărilor. Concentrându-vă pe cuvinte cheie cu coadă lungă, puteți profita de spațiile de căutare mai puțin competitive și creșteți posibilitatea ca persoanele care caută exact ceea ce aveți să vă găsească. Asigurați-vă că aveți un sitemap. Crearea unui sitemap XML și încărcarea acestuia în Google Search Console indică motoarelor de căutare care sunt paginile pe care trebuie să le parcurgă, ceea ce este important pentru ca acestea să vă înțeleagă și să vă indexeze site-ul.

Read original article “What Is Google Visibility score And How Is It Calculated In SEO” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm