Cum să efectuați o analiză rapidă a publicității contextuale (PPC) a concurenților

Cum să efectuați o analiză rapidă a publicității contextuale (PPC) a concurenților
Stacy Mine
Stacy Mine
Editor at Serpstat

Urmărirea concurenților este una dintre sarcinile de bază ale lucrului cu publicitatea contextuală și, adesea, le ia mult timp celor care se ocupă de marketing pe internet. Acest articol va vorbi despre modalitățile de a efectua o analiză rapidă și de înaltă calitate a concurenței în publicitatea contextuală, folosind diverse instrumente.

Vă voi arăta cum să vă identificați concurenții în SERPs, cum să aflați ce trucuri folosesc și cum să analizați cuvintele cheie, anunțurile, paginile de destinație și anunțurile de afișare ale concurenților. Veți afla, de asemenea, despre serviciile care vă vor ajuta să aflați costurile aproximative de publicitate și să vă opriți mai mult asupra unei analize detaliate a campaniei publicitare a concurenților. Nu vă veți mai întreba niciodată "cum să vedeți ce cuvinte cheie folosesc concurenții".

Cum se identifică concurenții în PPC?

Un lucru important de înțeles este să explorăm ce se întâmplă în nișa noastră de interes. Pe baza acestor date, ne vom construi strategia de optimizare și ne vom da seama cum atrag concurenții clienții.

Dar, mai întâi, trebuie să aflăm cine sunt concurenții noștri. Pentru a face acest lucru, mergeți la rezultatele de căutare Google și analizați rezultatele căutărilor plătite și organice. Să facem acest lucru folosind exemplul site-ului unei școli de limba engleză.

Captura de ecran din stânga arată concurenții în rezultatele căutării plătite pe Google, iar în dreapta - în rezultatele căutării organice:

GoogleGoogle

Primul anunț de căutare plătită duce la pagina de destinație a site-ului preply.com:

The landing page of preply.com

Pentru a nu mă pierde în informații, voi crea o Foaie de calcul în care voi introduce date despre toți concurenții găsiți:

  • domeniu;
  • URL-ul paginii de destinație;
  • costul;
  • titlul anunțului;
  • textul anunțului;
  • cuvinte cheie;
  • elemente suplimentare;
  • apel la acțiune;
  • Anunțuri Google;
  • Google organic.

Este convenabil să se utilizeze instrumentul de diagnosticare a anunțurilor din AdWords (Google Ads) pentru a căuta și analiza concurenții în organic pe alte dispozitive:

Google Ads

Apoi, trebuie să aflați dacă remarketingul funcționează, dacă există un Facebook Pixel care vă va permite să recuperați decalajul cu publicitatea pe rețelele sociale. Pentru a afla dacă există un Pixel pe site, utilizați extensia Google Chrome Facebook Pixel Helper; pentru a verifica codurile Google - Tag Assistant (by Google):

Facebook Pixel Helper

Prin analiza regulată a SERP-urilor Google, urmărim lucruri precum: - În cazul în care nu există o analiză a site-urilor Google SERP:

1.Extensiile din reclame:
Extensions in advertisements
2.Site-uri de aterizare separate pentru publicitate:
Separate landing sites for advertising

Puteți utiliza, de asemenea, planificatorul de cuvinte cheie și statisticile de licitație Google AdWords (Google Ads). Planificatorul arată și descarcă variante de cuvinte-cheie pentru URL; statisticile vor arăta numărul mediu de cereri pe lună, în plus, planificatorul vă permite să împărțiți în funcție de geografie și platforme.

Informațiile despre nivelul de concurență al solicitării vor fi utile cu privire la ratele minime și maxime pentru afișarea în partea de sus a paginii.

Este important de reținut că planificatorul arată ceva între ele, nu întotdeauna adevărul. De asemenea, arată ce cuvinte se intersectează cu site-ul analizat. Folosind informațiile din licitație, vom înțelege exact cu cine concurăm în publicitate. Putem găsi site-uri noi în această listă. Salvăm lista pentru a o folosi ulterior când analizăm concurenții prin Serpstat:

Analyzing competitors via Serpstat

Acum avem o înțelegere de bază despre cine sunt concurenții noștri și ce instrumente folosesc. Cu toate acestea, acest lucru nu este totul, așa că vom continua analiza folosind instrumente speciale.

Care este rostul analizei competitorilor?

Analiza concurenților este utilizată pentru a determina punctele forte și deficiențele concurenților dumneavoastră în raport cu cele ale dumneavoastră, precum și pentru a identifica lacunele de pe piață.

Analiza concurenților oferă o perspectivă asupra:

1.Ce și cum vând concurenții, dacă se lucrează cu publicitatea contextuală sau dacă aceasta este configurată doar o singură dată.
2.Ce mesaje și apeluri la acțiune folosesc concurenții, pe ce se concentrează în publicitate? 3. Ce se evidențiază în textele publicitare, cum diferă între ele.
3.Concurenții folosesc extensiile și suplimentele Google Adwords (Google Ads) pentru a lucra cu publicitatea contextuală?
4.Ce idei să împrumutați și să refaceți pentru dvs.
5.Care sunt costurile aproximative ale concurenților pentru publicitate.

Un studiu al concurenței este esențial, deoarece:

Analiza aprofundată a competitorilor

Serviciile speciale vă permit să aflați care sunt sfaturile folosite de concurenții de top din nișă și cum pot fi folosite în campania dumneavoastră PPC. Cu ajutorul acestora, puteți efectua o analiză concurențială PPC, vă puteți crea strategia PPC, puteți găsi cele mai potrivite cuvinte cheie, cuvinte cheie de marcă, puteți compara metricile acestora, puteți găsi cuvinte cheie populare pentru diferite țări și locații etc.

Cum să găsiți cuvintele-cheie PPC ale concurenților? Analiza cuvintelor cheie

Serpstat analizează anunțurile domeniului pentru cuvinte cheie, identifică concurenții pentru un domeniu și un cuvânt cheie, arată volumul și impresiile, precum și concurența PPC în procente. Este posibil să aplicați și să salvați filtre pentru utilizare ulterioară.

Mergeți la fila Keyword research → PPC research → Keywords, introduceți cuvântul cheie și vedeți rezultatul:

Serpstat Keywords

Tabelul afișează următoarele date:

Puteți aplica filtre în tabel:

Serpstat,filters

Puteți aplica mai multe filtre în același timp, le puteți personaliza și le puteți salva pentru utilizare ulterioară.

Analiza concurenților

În fila Keyword Research (Cercetare cuvinte cheie) → PPC research (Cercetare PPC) → Competitors (Concurenți) vedem o comparație a concurenților în funcție de următoarele date:

Lista de site-uri concurente poate fi modificată sau puteți folosi site-urile sugerate de serviciu:

Serpstat Competitors

În acest raport, puteți vedea cuvintele cheie comune și puteți salva pentru dvs. opțiunile de succes.

Cum să vedeți anunțurile concurenților? Analiza anunțurilor

Serpstat dispune de un instrument de analiză a reclamelor, care oferă informații despre cuvintele cheie care declanșează reclame în rezultatele căutărilor. Mergeți la fila Keyword research → PPC research → Ads examples (Cercetare cuvinte cheie → Cercetare PPC → Exemple de anunțuri) și uitați-vă la gruparea de cuvinte cheie pe care le au concurenții:

Serpstat Ads examples

Este posibil să descărcați datele cu cuvinte cheie sau cu toate datele din tabel. Rezultatele sunt filtrate și urmărite pe diferite motoare de căutare. În același raport, notăm noi idei pentru publicitatea noastră.

Dacă avem nevoie de anunțuri ale unui anumit domeniu, accesați Website Analysis → Domain Analysis → PPC research → Ads examples. În rezultate, vedem anunțul din domeniul dorit, cuvântul cheie care l-a declanșat și costul:

Serpstat Ads examples

Analiza paginilor de aterizare

Să trecem la analiza paginilor de destinație. În raportul Keyword research → PPC research → Ads landing pages, Serpstat arată care sunt paginile care primesc trafic din context și câte anunțuri sunt configurate pentru o anumită pagină. Colectați variantele de succes:

Serpstat Ads landing pages

Pentru a verifica în mod regulat numărul de cuvinte cheie plătite pentru un domeniu, putem folosi fila Proiectele mele din Serpstat, unde vedem date despre creșterea sau scăderea cheilor PPC pentru site-ul nostru și pentru site-urile concurente:

Paid keywords

Doriți să aflați mai multe despre instrumentele Serpstat de analiză a concurenței?

Trimiteți o cerere pentru o demonstrație personală gratuită a serviciului, iar expertul nostru vă va contacta ;)

Solicitați o demonstrație

Analiza costurilor de publicitate ale concurenților

Este imposibil să aflați bugetul exact al concurenților. Cu toate acestea, serviciile speciale vă permit să estimați cel puțin aproximativ costurile acestora.

SimilarWeb arată cheltuielile aproximative în funcție de oferta medie și de trafic în Paid Search. Traficul estimat al site-ului este afișat în informațiile generale despre site, iar traficul plătit în Căutare este plătit:

Serpstat Ads landing pages

În total, aproape 22% este trafic plătit.

Serpstat determină costul mediu pe click în publicitate: Cercetarea cuvintelor cheie → Cercetarea SEO → Selectarea cuvintelor cheie:

Serpstat Keyword Selection

Ca urmare, am primit informații complete despre ce și cum își fac concurenții publicitate, ce mesaje și apeluri la acțiune folosesc în publicitatea lor și pe ce se concentrează. În plus, am aflat costuri foarte aproximative pentru publicitatea contextuală.

Andrey Belousov
Andrey Belousov
Growth Hacker

Există o metodă de comparație care funcționează doar dacă ați lansat deja publicitatea contextuală de mult timp. Ne proiectăm rezultatele pe cele ale competitorilor.

Pentru a face acest lucru, considerăm bugetul competitorului ca metodă directă, apoi considerăm bugetul nostru prin aceeași metodă și îl înmulțim cu bugetul nostru real.

De exemplu:

Bugetul dvs. real este de 10.000 de dolari. Metoda directă a arătat bugetul dvs. de 5.000 de dolari, ceea ce înseamnă că metoda directă este subestimată la jumătate. Dacă metoda directă a unui concurent a arătat un buget de 3.000 de dolari, atunci bugetul său real este de aproximativ două ori mai mare.

Astfel, scăpăm de eroarea sistematică a metodei directe. Cu toate acestea, nu ar trebui să faceți acest lucru dacă ați modificat drastic bugetul pentru publicitatea de căutare în ultimul an.

În metoda directă, folosim CPC-ul pe care l-am primit de la Google. Acesta nu depinde de poziția ocupată de anunțuri. Ci de faptul că anunțurile dvs. și ale competitorilor pot ocupa poziții diferite și pot avea CPC-uri diferite.

Cel mai interesant lucru este faptul că rata de clicuri (CTR) nu afectează direct costul. Dacă pozițiile rămân aceleași, o creștere a CTR va reduce CPC, dar va crește și numărul de clicuri și, prin urmare, cheltuielile vor rămâne aceleași.

Designul de carte este arta de a încorpora conținutul, stilul, formatul, designul și succesiunea diferitelor componente ale unei cărți într-un întreg coerent. În cuvintele lui Jan Tschichold, "metodele și regulile pe care este imposibil să le îmbunătățești, au fost dezvoltate de-a lungul secolelor. Pentru a produce cărți perfecte, aceste reguli trebuie readuse la viață și aplicate."

Cartea de față, sau preliminariile, este prima secțiune a unei cărți și este, de obicei, cea mai mică secțiune în ceea ce privește numărul de pagini. Fiecare pagină este numărată, dar nu este exprimat sau tipărit niciun număr de folio sau de pagină, nici pe paginile de afișare, nici pe cele albe.

Lista de verificare pentru analiza concurenților PPC

1.Determinăm lista de concurenți. Folosim informații din rezultatele căutărilor, auction insights, Serpstat. 2. În timp ce ne aflăm pe site, monitorizăm utilizarea pixelului Facebook și a etichetei de remarketing. Urmărim prezența remarketing-ului.
2.Comparăm concurenții între ei, ne uităm la cuvintele cheie comune și lipsă. Adăugăm datele necesare în planul nostru.
3.Verificăm cuvintele cheie principale.
4.Analizăm textele anunțurilor, marcăm CTA-urile și trucurile utile folosite de concurenți.
5.Ne uităm la grupările de cuvinte, îl adăugăm pe cel necesar la planul nostru.
6.Verificăm paginile de destinație.
7.Ne îmbunătățim propriile campanii, amintindu-ne despre greșelile concurenților.

Urmăriți pozițiile PPC ale concurenților cu Serpstat Rank Tracker

Serpstat oferă posibilitatea de a urmări pozițiile concurenților fără a cheltui credite suplimentare! Această funcție este disponibilă pentru SEO și PPC, pentru regiunile mobile și desktop. În setările proiectului Rank Tracker trebuie doar să adăugați domeniile concurenților, sau să le marcați cu butonul cu stea în raportul Competitors. Ca urmare, veți putea vedea câte cuvinte cheie PPC folosesc concurenții pentru campaniile lor, pozițiile lor și numărul de reclame. Alegând urmărirea zilnică, puteți obține rezultate zilnice și puteți face orice modificări în campania dvs. PPC, în funcție de rezultatele dvs. și ale concurenților.

Serpstat Competitors

Cât de des ar trebui să efectuați cercetarea PPC a concurenților?

Pentru a ține pasul cu concurența, va trebui să vă mențineți la curent cu schimbările de pe piață, în timp ce vă străduiți să înțelegeți nevoile clienților dumneavoastră.

Deși acest lucru variază în funcție de nișă, vă recomandăm să efectuați o analiză a anunțurilor concurenților cel puțin o dată la fiecare trimestru sau o dată pe an. Acest lucru vă permite să reacționați la rezultate și să vă urmăriți progresul.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Nu este dificil să localizați anunțurile concurenților dvs. S-ar putea să găsiți reclame ale concurenților ori de câte ori căutați ceva legat de produsul sau serviciile dvs. Puteți utiliza Serpstat pentru a efectua o analiză a concurenților PPC și pentru a afla ce fac concurenții dumneavoastră.

Analiza PPC a concurenților este o modalitate inteligentă de a descoperi strategiile câștigătoare adoptate de concurenți în nișa respectivă. Cunoscând detaliile, veți putea afla care sunt cele mai performante anunțuri pe care concurenții dvs. le-au aplicat.

Read original article “How To Carry Out A Quick Analysis Of Competitors' Contextual Advertising (PPC)” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm