Cum să măsurați bugetul publicitar al competitorului dvs. și să estimați costurile de tranzacționare

Cum să măsurați bugetul publicitar al competitorului dvs. și să estimați costurile de tranzacționare
Igor Gorbenko
Igor Gorbenko
Digital Marketing Expert

Această metodă vă poate ajuta doar să estimați concurenții care au același stoc de bunuri și vă oferă doar rezultate aproximative. Dacă așa stau lucrurile, probabil că vă gândiți, ce utilitate are această metodă în primul rând? Ei bine, presupun că nu vă va deranja să aflați fără niciun efort câteva date despre veniturile și cheltuielile concurenților dumneavoastră.

Etapa 1: Numărarea traficului

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să estimați traficul Google Ads pe care îl obțin concurenții dvs. Am folosit un site web aleatoriu pentru acest caz, care s-a întâmplat să fie sunglasshut.com. De obicei, folosesc Similar Web pentru a verifica traficul.

Estimate competitors traffic

Desigur, vorbind despre un magazin online care vinde în principal ochelari și accesorii, ar trebui să ținem cont de sezonalitate. Numărul de vizite variază, iar eu mă voi rezuma la asta de dragul experimentului.

Pasul 2: Numărați numărul de vânzări și coeficientul de tranzacții

Analizați site-urile web ale competitorilor și numărul lor de vânzări. Majoritatea site-urilor de comerț electronic au numere de comandă secvențiale.

1.Plasați o comandă #1. Dacă numărul comenzii dvs. este 003149, aceasta ar fi cea de-a 3149-a vânzare pe acest site web.
2.Plasați comanda #2 o săptămână mai târziu. Să spunem că de data aceasta numărul comenzii este (003281).
3.Numărați câte comenzi procesează site-ul web în fiecare lună. Matematica simplă este tot ce aveți nevoie: 3281-3149=132, deci 132 comenzi pe săptămână, înmulțiți cu 4 pentru a obține comenzile lunare (132*4) ~528 comenzi pe lună.

Uneori, oamenii plasează o comandă și nu continuă cu plata sau returnează articolul. Un număr de astfel de cazuri depinde, desigur, de un anumit magazin, dar rareori depășește 10%. Voi lua 12 comenzi pe săptămână (ceea ce înseamnă aproximativ 9%) pentru a ține cont de comenzile neplătite, refuzate și returnate și, ceea ce este mai important - pentru a obține o altă cifră rotundă. Acum că știm că site-ul are 480 de comenzi lunare și un trafic lunar de 3 M de vizite în luna august.

Etapa 3: Estimarea veniturilor

Aceasta este partea din strategia dvs. de spionaj pentru anunțuri Google în care intervine experiența dvs. Dacă analizați concurentul dvs. direct, media vânzărilor nu ar trebui să fie prea diferită. Eu nu vând ochelari de soare, așa că pot doar să presupun că vânzarea medie pentru acest site este de 174 $. 480*174 = 83 520, deci concurentul nostru vinde bunuri în valoare de ≈$ 83 000 în fiecare lună.

Doriți să aflați mai multe despre instrumentele Serpstat de analiză a concurenței?

Trimiteți o cerere pentru o demonstrație personală gratuită a serviciului, iar expertul nostru vă va contacta ;)

Solicitați o demonstrație

Pasul 4: Estimați bugetul de publicitate al concurentului în %

Este timpul să aflăm bugetul lunar al acestui site web pentru Google Ads. Va dura ceva timp, dar nu este nimic de făcut.

Competitive PPC keywords

Read original article “How To Measure Your Competitor's Ads Budget And Estimate Transaction Costs” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm