Miten mitata kilpailijasi mainosbudjettia ja arvioida transaktiokustannukset?

Miten mitata kilpailijasi mainosbudjettia ja arvioida transaktiokustannukset?
Igor Gorbenko
Igor Gorbenko
Digital Marketing Expert

Tämä menetelmä voi auttaa sinua vain arvioimaan kilpailijoita, joilla on sama tavarakanta, ja se antaa vain karkeat tulokset. Jos näin on, mietit varmaan, mitä hyötyä tästä menetelmästä ylipäätään on? No, oletan, että sinua ei haittaa saada selville joitakin tietoja kilpailijoitesi tuloista ja menoista ilman minkäänlaista vaivaa.

Vaihe 1: Lasketaan liikenne.

Ensimmäiseksi sinun on arvioitava kilpailijoiden saama Google Ads -liikenne. Käytin tässä tapauksessa satunnaista verkkosivustoa, joka sattui olemaan sunglasshut.com. Käytän yleensä Similar Web -ohjelmaa liikenteen tarkistamiseen.

Estimate competitors traffic

Puhuttaessa verkkokaupasta, joka myy pääasiassa silmälaseja ja tarvikkeita, on tietenkin otettava huomioon kausivaihtelu. Käyntien määrä vaihtelee, ja pitäydyn siinä kokeilun vuoksi.

Vaihe 2: Laske myynnin määrä ja transaktiokerroin.

Analysoi kilpailijoiden verkkosivustoja ja niiden myynnin määrää. Useimmilla sähköisen kaupankäynnin verkkosivustoilla on juoksevat tilausnumerot.

1.Tee tilaus #1. Jos tilausnumerosi on 003149, se olisi 3149. myynti tällä verkkosivustolla.
2.Tee tilaus nro 2 viikkoa myöhemmin. Sanotaan, että tällä kertaa tilausnumero on (003281).
3.Laske, kuinka monta tilausta verkkosivusto käsittelee joka kuukausi. Yksinkertainen matematiikka riittää: 3281-3149=132, eli 132 tilausta viikossa, kerro 4:llä, niin saat kuukausittaiset tilaukset (132*4) ~528 tilausta kuukaudessa.

Joskus ihmiset tekevät tilauksen eivätkä jatka maksua tai palauta tuotetta. Tällaisten tapausten määrä riippuu tietysti tietystä liikkeestä, mutta harvoin yli 10 %. Otan 12 tilausta viikossa (se on noin 9 %), jotta voin ottaa huomioon maksamattomat, hylätyt ja palautetut tilaukset ja - mikä tärkeämpää - saada toisen pyöreän luvun. Nyt kun tiedämme, että sivustolla on 480 kuukausittaista tilausta ja kuukausittaista liikennettä 3 M käyntiä elokuussa.

Vaihe 3: Arvioi tulot.

Tämä on se osa vakoilevassa Google-mainosstrategiassasi, jossa kokemuksesi astuu kuvaan. Jos analysoit suoraa kilpailijaasi, keskimääräisen myynnin ei pitäisi olla kovin erilainen. En myy aurinkolaseja, joten voin vain olettaa, että tämän verkkosivuston keskimääräinen myynti on 174 dollaria. 480*174 = 83 520, joten kilpailijamme myy joka kuukausi ≈ 83 000 dollarin arvosta tavaraa.

Haluatko oppia lisää Serpstatin kilpailija-analyysityökaluista?

Lähetä pyyntö saada ilmainen henkilökohtainen demo palvelusta, niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä ;)

Pyydä demo

Vaihe 4: Arvioi kilpailijan mainosbudjetti prosentteina.

Aika selvittää tämän verkkosivuston kuukausittainen Google Ads -budjetti. Se vie jonkin aikaa, mutta ei siinä mitään.

Competitive PPC keywords

Read original article “How To Measure Your Competitor's Ads Budget And Estimate Transaction Costs” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm