Miten löytää kilpailijan budjetti kontekstuaalista mainontaa varten: 3 epätavallista menetelmää

Miten löytää kilpailijan budjetti kontekstuaalista mainontaa varten: 3 epätavallista menetelmää
Andrey Belousov
Andrey Belousov
Growth Hacker at Serpstat

Joskus ei ole helppoa laskea kontekstuaalisen mainonnan arvioituja kustannuksia, koska monia tekijöitä on otettava huomioon. Erityisen haastavaa se on, jos et ole aiemmin käynnistänyt mainoskampanjoita. Meillä on kuitenkin ratkaisu tähän ongelmaan!

Jos haluat laskea mainoskustannukset - katso, kuinka paljon kilpailija käyttää siihen! Nämä tiedot auttavat määrittämään markkinaraon potentiaalin ja laskemaan, kuinka paljon tarvitset mainoskampanjaasi.

Miten löytää kilpailijoita kontekstimainonnassa?

Ennen kuin alat laskea kilpailijan mainosbudjettia, sinun on selvitettävä, ketä analysoit. Siksi ensimmäinen askel on löytää suorat kilpailijat PPC:ssä, erityisesti koska ne voivat poiketa orgaanisen haun kilpailijoista.

Voit nähdä kilpailijat Serpstat-käyttöliittymässä. Valitse tätä varten raportti Website Analysis → Domain Analysis → PPC Analysis → Competitors, syötä verkkotunnuksesi osoite hakupalkkiin, valitse hakupohja ja napsauta Search.

Competitors sephora.com

Tässä raportissa on seuraavat indikaattorit:

Meillä on luettelo kilpailijoista ja avainindikaattoreista; nyt voit harkita budjettia. Huomautus: käytämme useita menetelmiä. Jokaisella niistä on hyvät ja huonot puolensa.

Suora laskentamenetelmä: 4 yksinkertaista vaihetta

Kirjoita kilpailijan verkkotunnus Serpstatin hakupalkkiin ja siirry raporttiin Verkkosivuston analyysi → Verkkotunnuksen analyysi → PPC-analyysi → Avainsanavalinta. Tällä välilehdellä luetellaan kaikki avainsanat, joille hakualue käynnistää kontekstimainontaa.

Keywords Selection

Tässä raportissa on seuraavat indikaattorit:

Vie nyt tämä luettelo laskelmia varten sopivaan muotoon. Valitse seuraavat sarakkeet (Position, Volume, CPC, Ad type):

Columns (Position, Volume, CPC, Ad type)

Budjetin arvioimiseksi tarvitsemme ylimääräisen indikaattorin - CTR. Mitä korkeampi asema, sitä parempi CTR. Hakutuloksissa on myös 2 lohkoa:

1.Orgaanisen haun yläpuolella. Se sijaitsee sivun yläreunassa ja sitä kutsutaan AdWordsissa Premiumiksi. Serpstatissa tämä on ensimmäinen mainostyyppi.
2.Orgaanisen haun alla. Se sijaitsee hakutulossivun alareunassa ja sitä kutsutaan nimellä Bottom (tai Side). Serpstatissa tämä on kolmas mainostyyppi. Alemmassa lohkossa CTR on 5 kertaa pienempi kuin ylemmässä.

Käytämme seuraavia arvoja:

Following values

Avainsanan budjetti lasketaan kaavan mukaan:

Budjetti = kustannus per klikkaus * pyyntöjen määrä * sijainnin CTR.

Olemme jo ladanneet tiedot ja päättäneet laskentakaavasta. Nyt sinun täytyy:

1.Avaa lataamasi raportti Google Sheetsissä.
2.Avaa esimerkki.
3.Kopioi esimerkin sarakkeet F - J tiedostoon.

Nopea tapa

Tässä on melko yksinkertainen tapa analysoida kilpailijan budjettia:

1.Siirry kohtaan Verkkosivustoanalyysi → Verkkotunnusanalyysi → PPC-analyysi → Avainsanat-raportti ja syötä kilpailijasi verkkotunnus. 
2.Vie raportti. Jätä vain sarakkeet Position, Volume, CPC ja Ad Type.
3.Tuo tiedosto Google Sheetsiin.
4.Kopioi sarakkeet F - J esimerkistä tiedostoon.

Saman tekeminen API-konsolin kautta

Voit saada samanlaisia tuloksia Serpstat API Console -sovelluksen kautta. Avaa API-konsoli ja syötä:

Serpstat API Console AlphaSerpstat API Console Alpha

Hae toimialueiden kokonaistiedot. Sarakkeessa traff_cost näet kilpailijan budjetin.

Serpstat API Console Alpha

Serpstat-käyttäjien mukavuuden vuoksi ensimmäisen paikan CTR on kuitenkin asetettu 100 prosenttiin. Näin on helpompi arvioida SEO:sta saadun liikenteen osuus. Siksi konsoli käyttää tasan neljä kertaa suurempaa CTR:ää kuin edellisessä menetelmässä. Näin ollen lopullinen budjetti on jaettava 4:llä.

Haluatko säästää aikaa keräämällä ja klusteroimalla avainsanat automaattisesti Serpstat-työkaluilla?

Klikkaa alla olevaa painiketta, rekisteröidy ja saat ilmaisen 7 päivän kokeilujakson!

Hanki Serpstatin kokeilujakso

Konsolin edut

Konsolin haitat

Käänteinen menetelmä

Oletamme, että kilpailijasi toimii järkevästi ja hänen mainosbudjettinsa riippuu tuloksesta. Mainontaan käytetään yleensä noin kolmannes sen tuomasta hyödystä. Siksi sinun on arvioitava budjetti seuraavasti:

Budjetti ≈ (tulot - muuttuvat kustannukset) ÷ 3 = (tulot * marginaali) ÷ 3.

Verkkokaupan muuttuvat kustannukset ovat tavaroiden ostohintoja, jos ilmaista toimitusta ja asennusta ei ole. Marginaalitaso on suunnilleen sama samalla markkinaraolla. Jää vain laskea tulot, joita kontekstimainonta tuo liiketoiminnalle.

Voit arvioida hakukontekstimainonnan tulojen osuuden käyttämällä sen tuomaa osuutta liikenteestä. Avaa SimiliarWeb ja kerro hakuosuus maksetun haun osuudella.

Traffic Sources

SimilarWebin absoluuttisiin lukuihin ei pidä luottaa, mutta suhteelliset luvut ovat melko tarkkoja.

SimilarWeb

Meidän tapauksessamme hakumainonnan osuus = 47,27 % * 37,59 % = 18 %.

Nyt on vielä arvioitava tulot. Tämä voidaan tehdä seuraavilla tavoilla:

1.Kerro tulosi kilpailijan sivuston liikenteen ja sinun liikennöintisi suhteella. Esimerkiksi tulosi ovat 100 000 kuukaudessa, SimilarWeb näyttää, että sinulla on 1 miljoona liikennettä kuukaudessa ja kilpailijallasi on 3 miljoonaa. Kilpailijan liikevaihto on siis jossain 300 000.
2.Ostotunnuksen kautta: tee tilaus kilpailijasi sivustolla; jos sen numero on 003139, se on 3139. myynti sivustolla. Tee toinen tilaus viikon sisällä. Sanotaan, että se on tilausnumero 003212. Laske, kuinka paljon sivusto käsittelee kuukausittain (vähennä pienempi arvo suuremmasta). Saatu luku on tilausten määrä viikossa. Kaikkia tehtyjä tilauksia ei makseta. Voidaan olettaa, että ostamattomien osuus on noin 20 %.

Saadaan: (3212 - 3139) * 0,8 = 59 tilausta viikossa = 234 tilausta kuukaudessa. Tiedät keskimääräisen laskun. Oletetaan, että se on 300 dollaria. 300 dollaria * 234 = 70 000 dollaria tuloja kuukaudessa.

Tämän perusteella lasketaan likimääräinen budjetti:

Kilpailijan tulot ovat noin 70 000 dollaria. Hakumainonnan osuus on 18 %. Näin ollen 70 000 dollaria * 18 % / 3 = 4 200 dollaria.

Kun otetaan huomioon, että mainonnan hinta on noin kolme kertaa pienempi kuin liikevaihto, saadaan tämä tulos.

Vertailumenetelmä

Se toimii vain, jos olet jo pitkään käynnistänyt kontekstuaalisen mainonnan. Projisoimme tuloksemme kilpailijoiden tuloksiin.

Tätä varten otamme huomioon kilpailijan budjetin suorana menetelmänä, sitten otamme huomioon oman budjettimme samalla menetelmällä ja kerromme sen todellisella budjetillamme.

Esim:

Todellinen budjettisi on 10 000 dollaria. Suora menetelmä osoitti budjettisi olevan 5 000 dollaria, mikä tarkoittaa, että suora menetelmä on aliarvioitu puoleen. Jos kilpailijan suora menetelmä osoitti 3 000 dollarin budjetin, hänen todellinen budjettinsa on noin kaksi kertaa suurempi.

Näin pääsemme eroon suoran menetelmän systemaattisesta virheestä. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä, jos hakumainonnan budjetti on muuttunut rajusti viimeisen vuoden aikana.

Suorassa menetelmässä käytämme Googlelta saamaamme CPC:tä. Se ei riipu mainosten ottamasta sijainnista. Mutta siitä, että mainoksesi ja kilpailijan mainokset voivat olla eri paikoissa ja niillä voi olla eri CPC.

Mielenkiintoisin asia on se, että klikkausprosentti (CTR) ei vaikuta suoraan kustannuksiin. Jos asemat pysyvät samoina, CTR:n nousu alentaa CPC:tä, mutta se lisää myös klikkausten määrää, minkä seurauksena kustannukset pysyvät samoina.

Miten se tehdään Console-ohjelmalla?

Serpstat API Console AlphaSerpstat API Console Alpha

Johtopäätös

Tutkimme useita menetelmiä kilpailijan budjetin arvioimiseksi kontekstimainonnassa. Seuraavissa artikkeleissa puhumme lisää kilpailija-analyysistä PPC:ssä. Tilaa blogimme, niin et jää mistään paitsi!

Read original article “How To Discover A Competitor's Budget For Contextual Advertising: 3 Unusual Methods” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm