Miten tehdä nopea analyysi kilpailijoiden kontekstimainonnasta (PPC)?

Miten tehdä nopea analyysi kilpailijoiden kontekstimainonnasta (PPC)?
Stacy Mine
Stacy Mine
Editor at Serpstat

Kilpailijoiden seuraaminen on yksi kontekstimainonnan kanssa työskentelyn perustehtävistä, ja se vie usein paljon aikaa internet-markkinoijilta. Tässä artikkelissa kerrotaan tavoista tehdä nopea ja laadukas kilpailija-analyysi kontekstimainonnasta eri työkaluja käyttäen.

Näytän sinulle, miten voit tunnistaa kilpailijasi SERP:ssä, miten saat selville, mitä temppuja he käyttävät, ja miten voit analysoida kilpailijoiden avainsanoja, mainoksia, laskeutumissivuja ja näyttömainoksia. Tutustut myös palveluihin, joiden avulla saat selville likimääräiset mainoskustannukset ja perehdyt tarkemmin kilpailijoiden mainoskampanjan yksityiskohtaiseen analyysiin. Et enää koskaan kysy itseltäsi "miten nähdä, mitä avainsanoja kilpailijat käyttävät".

Miten tunnistaa kilpailijat PPC:ssä?

Tärkeä asia on ymmärtää, että on tutkittava, mitä kiinnostavalla markkinarakollamme tapahtuu. Näiden tietojen perusteella rakennamme optimointistrategiamme ja selvitämme, miten kilpailijat houkuttelevat asiakkaita.

Mutta ensin on selvitettävä, keitä kilpailijamme ovat. Tätä varten mene Googlen hakutuloksiin ja analysoi maksettuja ja orgaanisia hakutuloksia. Tehdään tämä käyttäen esimerkkinä englanninkielisen kielikoulun sivustoa.

Vasemmalla olevassa kuvakaappauksessa näkyvät kilpailijat Googlen maksetuissa hakutuloksissa ja oikealla - orgaanisissa hakutuloksissa:

GoogleGoogle

Ensimmäinen maksettu hakuilmoitus johtaa preply.com-sivuston laskeutumissivulle:

The landing page of preply.com

Jotta en hukkuisi tietoihin, luon taulukon, johon syötän tiedot kaikista löydetyistä kilpailijoista:

  • domain;
  • laskeutumissivun URL-osoite;
  • kustannukset;
  • mainoksen otsikko;
  • mainosteksti;
  • avainsanat;
  • lisäelementit;
  • toimintakutsu;
  • Google-mainokset;
  • Google orgaaninen.

On kätevää käyttää AdWordsin mainosdiagnostiikkatyökalua (Google-mainokset), jotta voit etsiä ja analysoida kilpailijoita orgaanisissa muissa laitteissa:

Google Ads

Seuraavaksi sinun on selvitettävä, toimiiko uudelleenmarkkinointi, onko olemassa Facebook Pixel, jonka avulla voit ottaa kiinni mainonnan sosiaalisissa verkostoissa. Voit selvittää, onko sivustolla Pixel, käyttämällä Google Chromen laajennusta Facebook Pixel Helper; Google-koodien tarkistamiseen - Tag Assistant (by Google):

Facebook Pixel Helper

Säännöllisen Googlen SERP-analyysin avulla seuraamme muun muassa seuraavia asioita:

1.Laajennukset mainoksissa:
Extensions in advertisements
2.Erilliset laskeutumissivustot mainoksia varten:
Separate landing sites for advertising

Voit myös käyttää Google AdWordsin (Google Ads) avainsanojen suunnittelijaa ja huutokauppatilastoja. Suunnittelija näyttää ja lataa URL-osoitteen avainsanojen variantit; tilastot näyttävät keskimääräisen kuukausittaisten pyyntöjen määrän, ja lisäksi suunnittelijan avulla voit jakaa avainsanat maantieteellisesti ja alustojen mukaan.

Tieto pyynnön kilpailutasosta on hyödyllinen sivun yläosassa näytettävien minimi- ja maksimihintojen osalta.

On tärkeää muistaa, että planner näyttää jotain siltä väliltä, ei aina totuutta. Lisäksi se näyttää, mitkä sanat risteävät analysoidun sivuston kanssa. Huutokauppatietoja käyttämällä ymmärrämme tarkalleen, kenen kanssa kilpailemme mainonnassa. Voimme löytää uusia sivustoja tästä luettelosta. Tallennamme luettelon myöhempää käyttöä varten, kun analysoimme kilpailijoita Serpstatin kautta:

Analyzing competitors via Serpstat

Meillä on nyt perusymmärrys siitä, keitä kilpailijamme ovat ja mitä työkaluja he käyttävät. Tämä ei kuitenkaan ole vielä kaikki, joten jatkamme analyysia erityistyökalujen avulla.

Mikä on kilpailija-analyysin tarkoitus?

Kilpailija-analyysin avulla selvitetään kilpailijoiden vahvuudet ja puutteet suhteessa omiin vahvuuksiinne sekä tunnistetaan markkinapuutteet.

Kilpailija-analyysi antaa tietoa mm. seuraavista asioista:

1.Mitä ja miten kilpailijat myyvät, tehdäänkö työtä kontekstimainonnan kanssa vai onko se perustettu vain kerran.
2.Mitä viestejä ja toimintakutsuja kilpailijat käyttävät, mihin he keskittyvät mainonnassaan? Mitä mainosteksteissä korostetaan, miten ne eroavat toisistaan.
3.Käyttävätkö kilpailijat Google Adwordsin (Google Ads) laajennuksia ja lisäosia toimiakseen kontekstuaalisen mainonnan kanssa?
4.Mitä ideoita kannattaa lainata ja muokata itselleen.
5.Mitkä ovat kilpailijoiden likimääräiset kustannukset mainonnasta.

Kilpailututkimus on kriittinen, koska:

Syvällinen kilpailija-analyysi

Erikoispalveluiden avulla saat selville, mitä vinkkejä alan huippukilpailijat käyttävät ja miten niitä voidaan hyödyntää PPC-kampanjassasi. Niiden avulla voit tehdä PPC-kilpailuanalyysin, luoda PPC-strategian, löytää sopivimmat avainsanat, brändiavainsanat, vertailla niiden mittareita, löytää eri maiden ja paikkojen suosittuja avainsanoja jne.

Miten löytää kilpailijoiden PPC-avainsanat? Avainsana-analyysi

Serpstat analysoi verkkotunnuksen mainoksia avainsanoja varten, tunnistaa verkkotunnuksen ja avainsanan kilpailijat, näyttää volyymin ja näyttökertojen määrän sekä PPC-kilpailun prosentteina. On mahdollista soveltaa ja tallentaa suodattimia myöhempää käyttöä varten.

Siirry välilehdelle Avainsanatutkimus → PPC-tutkimus → Avainsanat, syötä avainsana ja katso tulos:

Serpstat Keywords

Taulukossa näkyvät seuraavat tiedot:

Taulukkoon voi soveltaa suodattimia:

Serpstat,filters

Voit soveltaa useita suodattimia samanaikaisesti, muokata niitä ja tallentaa ne myöhempää käyttöä varten.

Kilpailija-analyysi

Välilehdellä Avainsanatutkimus → PPC-tutkimus → Kilpailijat näemme kilpailijoiden vertailun seuraavien tietojen mukaan:

Kilpailijoiden luetteloa voi muuttaa tai käyttää palvelun ehdottamia sivustoja:

Serpstat Competitors

Tässä raportissa näet yhteiset avainsanat ja voit tallentaa onnistuneita vaihtoehtoja itsellesi.

Miten nähdä kilpailijoiden mainokset? Mainosten analysointi

Serpstatilla on mainosten analysointityökalu, joka antaa tietoa hakutuloksissa mainoksia laukaisevista avainsanoista. Siirry välilehdelle Avainsanatutkimus → PPC-tutkimus → Mainosesimerkit ja katso kilpailijoiden avainsanojen ryhmittelyä:

Serpstat Ads examples

Voit ladata tiedot avainsanoineen tai kaikki tiedot taulukosta. Tulokset suodatetaan ja niitä seurataan eri hakukoneissa. Samassa raportissa huomioidaan uusia ideoita mainontaamme varten.

Jos tarvitsemme tietyn verkkotunnuksen mainoksia, siirry kohtaan Verkkosivustoanalyysi → Verkkotunnusanalyysi → PPC-tutkimus → Mainosesimerkkejä. Tuloksissa näemme halutun verkkotunnuksen mainoksen, sen laukaisseen avainsanan ja kustannukset:

Serpstat Ads examples

Laskeutumissivujen analyysi

Siirrytään laskeutumissivujen analysointiin. Raportissa Avainsanatutkimus → PPC-tutkimus → Mainokset laskeutumissivut Serpstat näyttää, mitkä sivut saavat liikennettä kontekstista ja kuinka monta mainosta on määritetty tietylle sivulle. Kerää onnistuneet variantit:

Serpstat Ads landing pages

Jos haluamme säännöllisesti tarkistaa verkkotunnuksen maksettujen avainsanojen määrän, voimme käyttää Serpstatin Omat projektit -välilehteä, jossa näemme tiedot sivustomme ja kilpailevien sivustojen PPC-avainten kasvusta tai laskusta:

Paid keywords

Haluatko oppia lisää Serpstatin kilpailija-analyysityökaluista?

Lähetä pyyntö saada ilmainen henkilökohtainen demo palvelusta, niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä ;)

Pyydä demo

Kilpailijoiden mainoskustannusten analyysi

Kilpailijoiden tarkkaa budjettia on mahdotonta selvittää. Erikoispalveluiden avulla voit kuitenkin ainakin likimääräisesti arvioida heidän kustannuksensa.

SimilarWeb näyttää likimääräiset menot keskimääräisen tarjouksen ja liikenteen mukaan maksetussa haussa. Arvioitu sivustoliikenne näkyy sivuston yleistiedoissa, ja maksettu liikenne on Maksettu haku:

Serpstat Ads landing pages

Kaikkiaan lähes 22 % on maksullista liikennettä.

Serpstat määrittää keskimääräiset kustannukset per klikkaus mainonnassa: Avainsanatutkimus → SEO-tutkimus → Avainsanan valinta:

Serpstat Keyword Selection

Tuloksena saimme kattavaa tietoa siitä, mitä ja miten kilpailijat mainostavat, mitä viestejä ja toimintakutsuja he käyttävät mainonnassaan ja mihin he keskittyvät. Lisäksi saimme tietää hyvin likimääräiset kustannukset kontekstimainonnasta.

Andrey Belousov
Andrey Belousov
kasvuhakkeri

On olemassa vertailumenetelmä, joka toimii vain, jos olet jo pitkään käynnistänyt kontekstuaalisen mainonnan. Projisoimme tuloksemme kilpailijoiden tuloksiin.

Tätä varten otamme huomioon kilpailijan budjetin suorana menetelmänä, sitten otamme huomioon budjettimme samalla menetelmällä ja kerromme sen todellisella budjetillamme.

Esim:

Todellinen budjettisi on 10 000 dollaria. Suora menetelmä osoitti budjettisi olevan 5 000 dollaria, mikä tarkoittaa, että suora menetelmä on aliarvioitu puoleen. Jos kilpailijan suora menetelmä osoitti 3 000 dollarin budjetin, hänen todellinen budjettinsa on noin kaksi kertaa suurempi.

Näin pääsemme eroon suoran menetelmän systemaattisesta virheestä. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä, jos hakumainonnan budjetti on muuttunut rajusti viimeisen vuoden aikana.

Suorassa menetelmässä käytämme Googlelta saamaamme CPC:tä. Se ei riipu mainosten ottamasta sijainnista. Mutta siitä, että mainoksesi ja kilpailijan mainokset voivat olla eri paikoissa ja niillä voi olla eri CPC.

Mielenkiintoisin asia on, että klikkauskerroin (CTR) ei vaikuta suoraan kustannuksiin. Jos asemat pysyvät samoina, CTR:n kasvu pienentää CPC:tä, mutta se lisää myös klikkausten määrää, minkä seurauksena kustannukset pysyvät samoina.

Kirjasuunnittelu on taito yhdistää kirjan eri osien sisältö, tyyli, muoto, muotoilu ja järjestys yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Jan Tschicholdin sanoin: "Menetelmiä ja sääntöjä, joita on mahdotonta parantaa, on kehitetty vuosisatojen ajan. Täydellisten kirjojen tuottamiseksi nämä säännöt on herätettävä henkiin ja niitä on sovellettava."

Etusivut eli esipuhe on kirjan ensimmäinen osa, ja se on yleensä sivumäärältään pienin osa. Jokainen sivu lasketaan, mutta mitään folio- tai sivunumeroa ei ilmaista tai paineta, ei näyttösivuilla eikä tyhjillä sivuilla.

PPC-kilpailija-analyysin tarkistuslista

1.Määritellään kilpailijoiden luettelo. Käytämme tietoja hakutuloksista, auction insightsista, Serpstatista. Sivustolla seurataan Facebook-pikselin ja uudelleenmarkkinointitunnisteen käyttöä. Seuraamme uudelleenmarkkinoinnin läsnäoloa.
2.Vertailemme kilpailijoita keskenään, tarkastelemme yhteisiä ja puuttuvia avainsanoja. Lisäämme tarvittavat tiedot suunnitelmaamme.
3.Tarkistamme tärkeimmät avainsanat.
4.Analysoimme mainostekstit, merkitsemme CTA:t ja kilpailijoiden käyttämät hyödylliset temput.
5.Tarkastelemme sanojen ryhmittelyjä, lisäämme suunnitelmiimme tarvittavan.
6.Tarkistamme laskeutumissivut.
7.Parannamme omia kampanjoitamme, muistamme kilpailijoiden virheet.

Seuraa kilpailijoiden PPC-sijoituksia Serpstat Rank Trackerin avulla

Serpstat tarjoaa kilpailijoiden asemien seuraamista ilman ylimääräisiä krediittejä! Tämä ominaisuus on saatavilla SEO:lle ja PPC:lle, mobiili- ja työpöytäalueille. Lisää Rank Tracker -projektin asetuksissa vain kilpailijoiden verkkotunnukset tai merkitse ne tähtipainikkeella Kilpailijat-raportissa. Tämän tuloksena näet, kuinka monta PPC-avainsanaasi kilpailijasi käyttävät kampanjoissaan, heidän asemansa ja mainostensa määrän. Valitsemalla päivittäisen seurannan saat päivittäiset tulokset ja voit tehdä muutoksia PPC-kampanjaasi omien ja kilpailijoiden tulosten mukaan.

Serpstat Competitors

Kuinka usein sinun pitäisi tehdä kilpailijoiden PPC-tutkimusta?

Pysyäksesi kilpailussa mukana sinun on pysyttävä markkinoiden muutosten mukana ja pyrittävä samalla ymmärtämään asiakkaidesi tarpeita.

Vaikka tämä vaihtelee kapealla markkinasektorilla, suosittelemme suorittamaan kilpailijamainosten analyysin vähintään kerran neljännesvuosittain tai kerran vuodessa. Näin voit reagoida tuloksiin ja seurata edistymistäsi.

FAQ

Kilpailijoiden mainosten paikantaminen ei ole vaikeaa. Saatat löytää kilpailijoiden mainoksia aina, kun haet jotain tuotteeseesi tai palveluihisi liittyvää. Voit käyttää Serpstatia PPC-kilpailija-analyysin tekemiseen ja selvittää, mitä kilpailijasi tekevät.

PPC-kilpailija-analyysi on älykäs tapa löytää kilpailijoiden omaksumat voittavat strategiat kapealla markkinasektorilla. Kun tiedät yksityiskohdat, voit selvittää parhaiten toimivat mainokset, joita kilpailijasi ovat soveltaneet.

Read original article “How To Carry Out A Quick Analysis Of Competitors' Contextual Advertising (PPC)” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm