Mikä on Googlen näkyvyyspisteytys ja miten se lasketaan hakukoneoptimoinnissa?

Mikä on Googlen näkyvyyspisteytys ja miten se lasketaan hakukoneoptimoinnissa?
Elena K.
Elena K.
Chief Editor at Serpstat

Saamme paljon kysymyksiä SEO-näkyvyyspisteytyksestä ja Google Visibility Score -arvosta. Siksi vastaamme tässä postauksessa yleisimpiin kysymyksiin ja käsittelemme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää verkkotunnuksen näkyvyydestä. Jatka lukemista saadaksesi selville, miten laskemme sen ja mitä "algoritmipäivitys"-merkki tarkoittaa.

Mikä on SEO-näkyvyyspisteytys ja mihin sitä käytetään?

Serpstat kehitti suhteellisen indeksin nimeltä hakukonenäkyvyyspisteet - osuus liikenteestä, jonka verkkosivusto saa sijoituksistaan. Yksinkertaisesti sanottuna näkyvyys osoittaa, kuinka näkyvä sivustosi on suhteessa hakusanahakujen määrään. Mitä korkeampi verkkotunnuksen näkyvyys on, sitä enemmän kävijöitä se todennäköisesti houkuttelee.

"Mitä on hyvä näkyvyys?" saatat ihmetellä. Täydellistä pistemäärää ei ole olemassakaan. Se riippuu vahvasti verkkosivuston markkinarakosta ja koosta.

Serpstat Overview

Paras tapa käyttää tätä mittaria on seurata, miten verkkosivustosi näkyvyys muuttuu ajan myötä. Tai vertailemalla saman alan sivustojen näkyvyyttä nähdäksesi, kummalla on korkeampi pistemäärä. Näkyvyyttä käytetään useimmiten yleisenä tunnuslukuna, joka osoittaa SEO-työn tehokkuuden.

Näkyvyyspistemäärän laskennassa käytetään ranking-asemaa ranking-avainsanoilla ja suurta hakuvolyymia. Kunkin kampanjassa seuratun hakukoneen osalta se lasketaan avainsanaa kohden niille avainsanoille, jotka sijoittuvat 30 parhaan hakukoneen tuloksissa.

Laskemme Search Visibility Score -arvon 30 parhaan joukossa oleville avainsanoille, joten jos avainsana sijoittuu sijalle 31 tai 99, se saa Visibility Score -arvon 0. Näin ollen avainsanan näkyvyysarvo määräytyy sen sijoituksen perusteella; esimerkiksi avainsanalla, joka on sijalla 1, on korkeampi arvo kuin avainsanalla, joka on sijalla 4. Mitä suurempi päivittäinen pistemäärä on, sitä näkyvämpi sivusto on.

Mitä näkyvyys tarkoittaa SEO:ssa?

Sen avulla näet yhdellä silmäyksellä tarkan arvion kokoelman avainsanojen kokonaisnäkyvyydestä Googlessa.

Se ilmoitetaan prosentteina, ja se edustaa vaikutelmaosuuttasi orgaanisissa tuloksissa: kuinka monta kertaa käyttäjä näki sivustosi tulossivulla avainsanojen hakujen kokonaismäärästä.

Voit seurata yksittäisten avainsanojen ja avainsanaryhmien näkyvyyttä verkkosivuston hakunäkyvyyden lisäksi. Se tarkoittaa, että voit selvittää, kuinka monta prosenttia näyttökertoja tietyt avainsanat saavat orgaanisissa hakutuloksissa. Voit seurata avainsanojen näkyvyyttä kaikissa hankkeeseen lisäämäsi hakukoneissa samalla tavalla kuin voit seurata verkkosivuston näkyvyyttä.

Hakunäkyvyys näkyy kampanjasi rankingin jokaisen välilehden yläosassa: Sijoitukset, Moottorit ja Kilpailu paitsi Mahdollisuudet. Se myös muuttuu sen mukaan, mitä tarkastelet. Esimerkiksi Moottorit-välilehti jakaa hakunäkyvyyspisteet seuraamiesi moottoreiden mukaan. Kilpailu tekee saman, mutta vain sinun ja kilpailijoittesi välillä.

Miten verkkotunnuksen näkyvyyspisteet lasketaan?

SEO:n osalta orgaanisen haun näkyvyys hakukoneiden tuloksissa on tärkein osa verkkoliiketoiminnan tavoitteiden saavuttamisessa. Yrityksesi pitkän aikavälin elinkelpoisuus vaarantuu, jos potentiaaliset asiakkaat eivät löydä sinua Googlessa riippumatta siitä, kuinka hyvä tuotteesi on, kuinka hyödyllistä sisältösi on tai kuinka upeaa asiakaspalvelusi on.

SEO-verkkotunnuksen näkyvyys on mittari, joka kertoo, kuinka monta prosenttia kaikista mahdollisista orgaanisista klikkauksista.

0.Entinen algoritmi perustui kaikkiin tietokannassamme oleviin avainsanoihin, kun taas nykyinen ottaa huomioon vain miljoona valittua avainsanaa eri markkinasivuilta.
1.Keräämme avainsanat, joilla verkkotunnus sijoittuu top-20-hakutuloksissa;
2.Otamme kunkin avainsanan hakuvolyymin top-20:stä;
3.Laskemme SE-liikenteen kertomalla kunkin avainsanan hakumäärän verkkotunnuksen sijaintiin perustuvalla CTR:llä;
4.Määritetään suurin mahdollinen SE-liikenteen pistemäärä laskemalla yhteen kaikkien Serpstatin tietokannassa olevien avainsanojen hakumäärät;
5.Jaa verkkotunnuksen SE-liikenne suurimmalla mahdollisella pistemäärällä;
6.Kerro 100:lla saadun tuloksen muuntamiseksi prosentteihin;
7.Kerrotaan 1000:lla paremman näyttämisen vuoksi.

Tässä on kaava:

Formula

Mikä on kaavan mukainen CTR-aste?

Klikkausprosentti (CTR, click-through rate) on klikkausten ja näyttöjen suhde. Jokaisella SERP-asemalla on oma CTR: mitä korkeampi asema, sitä parempi CTR.

PPC:ssä CTR:ää hyödynnetään tyypillisimmin. Sitä käytetään joskus myös arvioimaan, kuinka paljon liikennettä voidaan saada orgaanisen haun kautta.

Sijainnin suhde CTR:ään on esitetty alla.

The position's proportion to the CTRThe position's proportion to the CTR

Sen ymmärtäminen, että SEO-liikenne mittaa klikkauksia ja verkkosivuston näkyvyyspisteet mittaavat avainsanaluokitusta, auttaa asettamaan näissä kahdessa luvussa havaitsemasi muutokset kontekstiin ja tekemään niistä johtopäätöksiä.

Haluaisitko käyttää Serpstatia tulostesi parantamiseen?

Aktivoi kokeiluversio ja testaa alustaa ilmaiseksi 7 päivän ajan!

Rekisteröidy

Miten olisi esimerkki?

Otetaan vaikka domain.com ja sanotaan, että siinä on vain 2 avainsanaa, joilla se sijoittuu top-20:een.

Oletetaan, että kaikkien avainsanojen kokonaishakuvolyymi Serpstat-tietokannassa on seuraava 100 000 000.

Seuraavassa on seuraava tulos:

Formula

FAQ

Tähän kysymykseen ei ole suoraviivaista ratkaisua, koska näkyvyyspisteiden laskentamenetelmät vaihtelevat. Vaikka algoritmit vaihtelevat hieman ja SERP-listat vaihtelevat säännöllisesti, sivuston on vaikea saada millään näistä näkyvyysasteikoista muita kuin brändin hakusanoja varten yli 40 pisteen keskiarvoa korkeampia pisteitä. Tämän pistemäärän avulla voidaan seurata hakukonenäkyvyyttäsi kokonaisuudessaan, verrata sivustosi näkyvyyttä kilpailijoihin ja vertailla näkyvyyttäsi useiden hakukoneiden ja alueiden välillä.

Suorita sivuston tarkastus. SEO-sivustotarkastus paljastaa piilotetut esteet sinun ja tuotetta tai palvelua etsivien potentiaalisten asiakkaiden välillä. Käytä Long Tails -avainsanoja. Long-tail-avainsanat antavat sinulle paremmat mahdollisuudet tulla löydetyksi hakutuloksissa. Keskittymällä pitkiin avainsanoihin voit hyödyntää vähemmän kilpaillut hakualueet ja parantaa mahdollisuutta, että ihmiset, jotka etsivät juuri sitä, mitä sinulla on, löytävät sinut. Varmista, että sinulla on sivustokartta. XML-sitemapin luominen ja sen lataaminen Google Search Consoleen kertoo hakukoneille, mitkä sivut ne voivat indeksoida, mikä on tärkeää, jotta ne ymmärtävät ja indeksoivat sivustosi.

Read original article “What Is Google Visibility score And How Is It Calculated In SEO” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm