Miten kerätä avainsanalista verkkosivustolle?

Miten kerätä avainsanalista verkkosivustolle?

Jos haluat menestyksekkäästi edistää minkä tahansa verkkosivuston toimintaa ja saada sen orgaanisten hakutulosten kärkeen, sinun on aina tehtävä asianmukainen avainsanatutkimus ja koottava kattava luettelo avainsanoista, jotka ovat temaattisesti relevantteja verkkosivustosi toimialan, markkinarajan ja aiheen kannalta.

Se ei ole hyödyllistä vain verkkosivuston luomista ja optimointia varten, vaan myös mainoskampanjoiden käynnistämistä varten. Se on myös perimmäinen tapa saada verkkosivustosi hakutulosten kärkeen.

Miten kerätä avainsanoja verkkosivustollesi?

Voit tehdä sen manuaalisesti ja automaattisesti. Jälkimmäiseen kuuluvat erikoistuneet avainsanatutkimuspalvelut. Puhumme niistä myöhemmin.

Avainsanatutkimuksen aikana avainsanat valitaan ja kerätään verkkosivustosi tavaroiden ja palveluiden sekä kilpailijoiden avainsanojen analyysin perusteella. Lisäksi kiinnitetään huomiota avainsanojen tilastoihin: hakuvolyymiin, kausiluonteisuuteen jne.

Perimmäisenä tarkoituksena on luoda verkkosivuston sivut kaikkiin hakupyyntöihin, jotka vastaavat kohdeyleisön tarpeita.

Prosessiin kuuluu aina:

  • Kerätään avainsanoja, jotka kuvaavat yksityiskohtaisesti verkkosivuston sisältöä ottaen huomioon sen aihe ja tarkoitus.
  • Kerättyjen avainsanojen klusterointi merkityksen mukaan osioihin ja alaosioihin.
  • Kaikkien verkkosivuston sivujen optimointi kerättyjen avainsanojen ryhmiä varten.

Verkkokaupan verkkosivuston avainsanatutkimuksen aikana hakupyynnöt on jaettava kaupallisiin ja ei-kaupallisiin kyselyihin.

Kaupallisiin kyselyihin kuuluvat kaikki avainsanat, joita hakijat käyttävät ostoaikeissa. Ne sisältävät usein sanoja kuten "ostaa", "ostaa", "hinta", "hinta" jne.

Ei-kaupalliset kyselyt ovat hakijoiden käyttämiä hakuja, joilla he haluavat saada tiettyä tietoa. Ne eivät aina johda kohderyhmää verkkosivustolle. Tällaisten kävijöiden joukossa voi kuitenkin olla potentiaalisia asiakkaita.

Toinen tärkeä kriteeri on hakusanojen hakuvolyymi.

Suuri hakuvolyymi tarkoittaa, että tiettyä avainsanaa haetaan useimmin. Tällaiset avainsanat kuvaavat yleensä tarkasti toimialaa, ja tärkeimmät kilpailijasi käyttävät niitä useimmiten. Näin ollen niiden sijoittuminen hakutulosten kärkeen on vaikeinta. Hakusanoja, joiden hakuvolyymi on alhainen, käytetään harvemmin kuin muita. Useimmiten ne ovat pitkähäntäisiä avainsanoja, jotka koostuvat useista sanoista. Niiden tärkein etu on vähäisempi kilpailu sijoittumisesta SERP-listan kärkeen. Lisäksi ne ovat yleensä hyvin spesifisiä ja houkuttelevat lämpimän kohderyhmän, joka tietää tarkalleen, mitä tarvitsee.

Miten löytää semanttisia avainsanoja?

On olemassa tällaisia tapoja kerätä avainsanaluettelo verkossa:

1.Kerää semantiikkaa hakukoneiden palveluissa.
2.Käytä kilpailijan semanttisia avainsanoja.
3.Kerää useiden kilpailijoiden avainsanojen risteymiä.
4.Käytä avainsanoja, joita kilpailijat käyttävät kontekstimainonnassa.
5.Kerää samankaltaisia avainsanoja.
6.Käytä hakuehdotuksia.

Tärkeimmät semanttiset avainsanatyökalut ovat:

1.Google Keyword Planner
2.Serpstat
3.KWFinder
4.Keyword Tool
5.Wordtracker
6.Key Collector
7. WordStream

Kilpailijoiden avainsanojen löytäminen

Kilpailijoiden avainsanojen käyttö on välttämätöntä avainsanalistan luomiseksi. Voit löytää ne automaattisesti käyttämällä seuraavia SEO-palveluja:

Serpstat

Siirry kohtaan Domain analysis, syötä kilpailijasi domain → siirry kohtaan SEO Research → Keywords report:

Organic keywords

Voit lajitella ja suodattaa saadun luettelon samassa raportissa. Sitten voit viedä tiedoston mihin tahansa sopivaan muotoon.

Varmista, että jätät pois kaikki epäolennaiset kyselyt, esimerkiksi hakupyynnöt, joissa on kilpailijan tuotemerkki.

Samalla menetelmällä voit kerätä useiden kilpailijoiden avainsanat.

Haluatko saada Serpstat Keyword Research -työkalulle enemmän kuin Freemium-tilan?

Aloita ilmainen kokeiluversio ;)

Hanki 7 päivän käyttöoikeus

Googlen avainsanalaskuri

Valitse palvelussa "Etsi uusia avainsanoja" -vaihtoehto:

Discover new keywords

Määritä tarvittava verkkosivusto ja napsauta "Hae tulokset":

Get Results

Nyt sinulla on luettelo avainsanavaihtoehdoista, joissa on keskimääräinen hakuvolyymi kuukaudessa. Ne ovat ladattavissa:

Download keywords ideas

Avainsanatyökalu

Palvelusta on ilmainen ja maksullinen versio. Ilmaisessa versiossa voit ladata rajoitetun määrän avainsanoja:

Keyword Tool

Jos haluat käyttää kaikkia tietoja, sinun on ostettava tilaus. Voit kuitenkin myös viedä tulokset ja käyttää niitä Serpstatissa saadaksesi lisätietoa.

Miten kerätä semanttisia avainsanoja käyttämällä liittyviä avainsanoja ja hakuehdotuksia?

Kun käyttäjät syöttävät hakupalkkiin hakupyynnön, hakukoneet näyttävät heille samankaltaisia avainsanoja ja ehdotuksia. Myös nämä avainsanat tulisi sisällyttää avainsanalistallesi. Voit kerätä samankaltaisia hakupyyntöjä käyttämällä seuraavia vaihtoehtoja:

Google

Samankaltaiset hakusanat näkyvät sivun alareunassa (SERP):

Google

Hakuehdotukset näkyvät hakupalkin alla:

Google

Serpstat

Löytääksesi avainsanoja, joilla on samankaltaisia merkityksiä, siirry Serpstatin avainsanatutkimukseen, syötä avainsanasi ja valitse hakualue → SEO-tutkimus → Related keywods.

Related keywords for

Saat luettelon hakuehdotuksista vastaavassa raportissa:

Search suggestions

Avainsanaluettelon laatiminen KWFinderissä

Jotta ymmärtäisimme avainsanojen keräämisen periaatteet, otetaan esimerkkinä verkkokenkäkauppa. Ensinnäkin sinun on mietittävä hakupyyntöjä, joilla kävijät voivat etsiä samanlaista verkkokauppaa. Ilmeisin pyyntö, jota potentiaaliset asiakkaat käyttäisivät, on sana "kengät".

Aja se KWFinder-palvelun läpi saadaksesi tietoa siitä ja muista lisäpyynnöistä:

KWFinder footwear

Kun avainsanat on lisätty, ne voidaan viedä tai tallentaa palveluun jatkotyöskentelyn helpottamiseksi.

Jos haluat arvioida, kuinka usein käyttäjät etsivät tiettyä avainsanaa, voit käyttää Search Volume -mittaria:

KWFinder footwear Search Volume metric

Nämä tiedot auttavat selvittämään, mitkä pyynnöt ovat todella suosituimpia, ja löytämään harvoin käytettyjä avaimia, joiden yleinen esiintymistiheys on korkea. Näiden tietojen ansiosta sivuston rakenne muodostuu.

Tässä esimerkissä pääsivun myynninedistämiseen sopivat korkean frekvenssin pyynnöt "kengät", "kenkäsivusto", "kenkäkauppa", "kenkien verkkokauppa" ja "osta kengät". Osioihin sopivat parhaiten avaimet "vauvojen kengät", "miesten kengät", "naisten kengät" ja "kesäkengät". Matalataajuisia pyyntöjä, esimerkiksi "italialaisten kenkien myynti Lontoossa", mainostetaan erillisillä sivuilla.

Samanlaista työtä olisi tehtävä kaikkien verkkokaupassa olevien kenkätyyppien kanssa, esimerkiksi tilastojen saamiseksi ja avainten valitsemiseksi sanojen "saappaat", "lenkkarit", "kengät", "sandaalit" jne. mukaan.

Avainsanojen kerääminen kilpailijoiden PPC-mainoksista.

Avainsanat, joita kilpailijat käyttävät kontekstimainonnassaan, ovat erittäin relevantteja, ja voit lisätä ne avainsanalistallesi. Voit etsiä avainsanoja kilpailijan PPC-mainoskampanjasta Serpstat PPC Research -raportin avulla.

Siirry kohtaan Avainsanatutkimus → PPC-tutkimus → Avainsanat:

Paid keywords

Jokaista numeroa voi myös napsauttaa, ja se siirtää sinut kyseisen avainsanan mainosten tai laskeutumissivujen luetteloon.

Avainsanojen klusterointi

Kun avainsanalista on koottu, siirry klusterointiin. Klusteroinnin avulla voit välttää virheet, jotka liittyvät informatiivisten ja kaupallisten hakujen virheelliseen yhdistämiseen, millä on taipumus vaikuttaa haitallisesti minkä tahansa verkkosivuston sijoitukseen hakutuloksissa.

Klusterointia varten siirry Serpstatin "Työkalut"-osioon ja valitse Keyword Clustering and Text Analysis -osio.

Avainsanojen tuonnin jälkeen ne jaetaan klustereihin:

Project page
Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm