Как да измерите бюджета за реклами на конкурента си и да оцените разходите за транзакции

Как да измерите бюджета за реклами на конкурента си и да оцените разходите за транзакции
Igor Gorbenko
Igor Gorbenko
Digital Marketing Expert

Този метод може да ви помогне само да оцените конкурентите, които имат същия запас от стоки, и ви дава само приблизителни резултати. Ако това е така, вероятно си мислите, каква е ползата от този метод изобщо? Е, предполагам, че няма да имате нищо против да научите някои данни за приходите и разходите на вашите конкуренти без никакви усилия.

Стъпка 1: Преброяване на трафика

Първото нещо, което трябва да направите, е да оцените трафика, който получават вашите конкуренти в Google Ads. За този случай използвах произволен уебсайт, който се оказа sunglasshut.com. Обикновено използвам Подобен уебсайт, за да проверя трафика.

Estimate competitors traffic

Разбира се, говорейки за онлайн магазин, който продава основно очила и аксесоари, трябва да вземем предвид сезонността. Броят на посещенията варира и аз ще се придържам към него в името на експеримента.

Стъпка 2: Пребройте броя на продажбите и коефициента на транзакциите

Анализирайте уебсайтовете на конкурентите и техния брой продажби. Повечето уебсайтове за електронна търговия имат последователни номера на поръчките.

1.Направете поръчка № 1. Ако номерът на поръчката ви е 003149, това ще бъде 3149-та продажба на този уебсайт.
2.Направете поръчка №2 седмица по-късно. Да кажем, че този път номерът на поръчката е (003281).
3.пребройте колко поръчки обработва уебсайтът всеки месец. Простата математика е всичко, което ви е необходимо: 3281-3149=132, т.е. 132 поръчки на седмица, умножете по 4, за да получите месечните поръчки (132*4) ~528 поръчки на месец.

Понякога хората правят поръчка и не продължават с плащането или връщат стоката. Броят на тези случаи, разбира се, зависи от конкретния магазин, но рядко надхвърля 10 %. Ще взема 12 поръчки на седмица (това е около 9%), за да отчета неплатените, отказаните и върнатите поръчки и, което е по-важно - за да получа друго кръгло число. Сега, след като знаем, че уебсайтът има 480 месечни поръчки и месечен трафик от 3 млн. посещения през август.

Стъпка 3: Оценка на приходите

Това е частта в стратегията ви за шпионски реклами в Google, в която се проявява вашият опит. Ако анализирате прекия си конкурент, средните ви продажби не би трябвало да се различават твърде много. Аз не продавам слънчеви очила, така че мога само да предположа, че средната продажба за този уебсайт е 174 USD. 480*174 = 83 520, така че нашият конкурент продава стоки на стойност ≈83 000 USD всеки месец.

Искате ли да научите повече за инструментите за анализ на конкурентите в Serpstat?

Изпратете заявка за безплатна лична демонстрация на услугата и наш експерт ще се свърже с вас ;)

Заявка за демонстрация

Стъпка 4: Изчислете рекламния бюджет на конкурента в %.

Време е да открием месечния бюджет на този уебсайт за реклама в Google. Това ще отнеме известно време, но няма нищо страшно.

Competitive PPC keywords

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm