Slik måler du konkurrentens annonsebudsjett og estimerer transaksjonskostnader

Slik måler du konkurrentens annonsebudsjett og estimerer transaksjonskostnader
Igor Gorbenko
Igor Gorbenko
Digital Marketing Expert

Denne metoden kan bare hjelpe deg med å estimere konkurrenter som har samme varelager, og den gir deg bare grove resultater. I så fall tenker du sikkert: Hva skal du i det hele tatt med denne metoden? Vel, jeg antar at du ikke har noe imot å finne ut litt data om konkurrentenes inntekter og utgifter uten noen som helst anstrengelse.

Trinn 1: Tell trafikken

Det første du må gjøre er å estimere Google Ads-trafikken konkurrentene dine får. I dette tilfellet brukte jeg en tilfeldig nettside, som tilfeldigvis var sunglasshut.com. Jeg bruker vanligvis Similar Web for å sjekke trafikken.

Estimate competitors traffic

Når vi snakker om en nettbutikk som hovedsakelig selger briller og tilbehør, bør vi selvfølgelig ta hensyn til sesongvariasjoner. Antall besøk varierer, og jeg holder meg til det for eksperimentets skyld.

Trinn 2: Telle antall salg og transaksjonskoeffisient

Analyser konkurrentenes nettsteder og antall salg. De fleste e-handelsnettsteder har fortløpende ordrenummer.

1.Legg inn bestilling nr. 1. Hvis ordrenummeret ditt er 003149, vil det være det 3149. salget på dette nettstedet.
2.Legg inn bestilling nr. 2 en uke senere. La oss si at ordrenummeret denne gangen er (003281).
3.Tell hvor mange bestillinger nettstedet behandler hver måned. Enkel matematikk er alt du trenger: 3281-3149=132, altså 132 bestillinger per uke, multipliser med 4 for å få det månedlige antallet bestillinger (132*4) ~528 bestillinger per måned.

Noen ganger hender det at folk legger inn en bestilling, men ikke betaler eller returnerer varen. Antallet slike tilfeller avhenger selvfølgelig av den enkelte butikk, men overstiger sjelden 10 %. Jeg tar 12 bestillinger per uke (det er ca. 9 %) for å ta høyde for ubetalte, avviste og returnerte bestillinger, og - enda viktigere - for å få et annet rundt tall. Nå som vi vet at nettstedet har 480 månedlige bestillinger og en månedlig trafikk på 3 millioner besøk i august.

Trinn 3: Estimere inntektene

Dette er den delen av din Google-annonsestrategi hvor din erfaring kommer til sin rett. Hvis du analyserer din direkte konkurrent, bør det gjennomsnittlige salget ikke være for forskjellig. Jeg selger ikke solbriller, så jeg kan bare anta at det gjennomsnittlige salget for dette nettstedet er 174 dollar. 480*174 = 83 520, så konkurrenten vår selger varer for 83 000 dollar hver måned.

Vil du vite mer om Serpstats verktøy for konkurrentanalyse?

Send en forespørsel om en gratis personlig demo av tjenesten, så kontakter eksperten vår deg ;)

Be om en demo

Steg 4: Estimer konkurrentens reklamebudsjett i %.

Nå er det på tide å finne ut hvor stort det månedlige Google Ads-budsjettet til dette nettstedet er. Det vil ta litt tid, men det er ikke noe problem.

Competitive PPC keywords

Read original article “How To Measure Your Competitor's Ads Budget And Estimate Transaction Costs” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm