Πώς να μετρήσετε τον προϋπολογισμό διαφημίσεων του ανταγωνιστή σας και να υπολογίσετε το κόστος συναλλαγών

Πώς να μετρήσετε τον προϋπολογισμό διαφημίσεων του ανταγωνιστή σας και να υπολογίσετε το κόστος συναλλαγών
Igor Gorbenko
Igor Gorbenko
Digital Marketing Expert

Αυτή η μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει μόνο να εκτιμήσετε τους ανταγωνιστές που έχουν το ίδιο απόθεμα αγαθών και σας δίνει μόνο πρόχειρα αποτελέσματα. Αν είναι έτσι, πιθανότατα σκέφτεστε, ποια είναι η χρησιμότητα αυτής της μεθόδου; Λοιπόν, υποθέτω ότι δεν θα σας πείραζε να μάθετε κάποια στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες των ανταγωνιστών σας χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια.

Βήμα 1: Καταμέτρηση της επισκεψιμότητας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να υπολογίσετε την επισκεψιμότητα των Google Ads που έχουν οι ανταγωνιστές σας. Χρησιμοποίησα έναν τυχαίο ιστότοπο για την περίπτωση αυτή, ο οποίος έτυχε να είναι το sunglasshut.com. Συνήθως χρησιμοποιώ το Similar Web για να ελέγξω την επισκεψιμότητα.

Estimate competitors traffic

Φυσικά, μιλώντας για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλάει κυρίως γυαλιά και αξεσουάρ, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την εποχικότητα. Ο αριθμός των επισκέψεων ποικίλλει και θα παραμείνω σε αυτόν για χάρη του πειράματος.

Βήμα 2: Μετρήστε τον αριθμό των πωλήσεων και τον συντελεστή συναλλαγών

Αναλύστε τις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών και τον αριθμό των πωλήσεών τους. Οι περισσότερες ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν διαδοχικούς αριθμούς παραγγελιών.

1.Τοποθετήστε μια παραγγελία #1. Εάν ο αριθμός παραγγελίας σας είναι 003149, αυτή θα ήταν η 3149η πώληση σε αυτόν τον ιστότοπο.
2.Τοποθετήστε την παραγγελία #2 μια εβδομάδα αργότερα. Πείτε ότι αυτή τη φορά ο αριθμός παραγγελίας είναι (003281).
3.Μετρήστε πόσες παραγγελίες διεκπεραιώνει ο ιστότοπος κάθε μήνα. Τα απλά μαθηματικά είναι το μόνο που χρειάζεστε: 3281-3149=132, άρα 132 παραγγελίες ανά εβδομάδα, πολλαπλασιάστε επί 4 για να λάβετε τις μηνιαίες παραγγελίες (132*4) ~528 παραγγελίες ανά μήνα.

Μερικές φορές, οι άνθρωποι κάνουν μια παραγγελία και δεν προχωρούν στην πληρωμή ή επιστρέφουν το προϊόν. Ένας αριθμός τέτοιων περιπτώσεων εξαρτάται από το συγκεκριμένο κατάστημα, φυσικά, αλλά σπάνια ξεπερνά το 10%. Θα πάρω 12 παραγγελίες ανά εβδομάδα (είναι περίπου 9%) για να υπολογίσω τις απλήρωτες, τις απορριφθείσες και τις επιστραφείσες παραγγελίες και, το πιο σημαντικό - για να πάρω έναν άλλο στρογγυλό αριθμό. Τώρα που ξέρουμε ότι η ιστοσελίδα έχει 480 μηνιαίες παραγγελίες και μηνιαία επισκεψιμότητα 3 εκατ. επισκέψεις τον Αύγουστο.

Βήμα 3: Εκτίμηση των εσόδων

Αυτό είναι το σημείο στη στρατηγική σας για τις διαφημίσεις κατασκοπείας στο Google, στο οποίο μπαίνει σε λειτουργία η εμπειρία σας. Αν αναλύετε τον άμεσο ανταγωνιστή σας, ο μέσος όρος των πωλήσεών σας δεν θα πρέπει να διαφέρει πολύ. Εγώ δεν πουλάω γυαλιά ηλίου, οπότε μπορώ μόνο να υποθέσω ότι η μέση πώληση για αυτόν τον ιστότοπο είναι 174 δολάρια. 480*174 = 83 520, οπότε ο ανταγωνιστής μας πουλάει ≈ 83.000 δολάρια αξίας κάθε μήνα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα εργαλεία ανάλυσης ανταγωνιστών της Serpstat;

Στείλτε ένα αίτημα για μια δωρεάν προσωπική επίδειξη της υπηρεσίας και ο ειδικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας ;)

Αίτηση επίδειξης

Βήμα 4: Υπολογίστε τον προϋπολογισμό διαφήμισης του ανταγωνιστή σε %.

Ήρθε η ώρα να βρούμε τον μηνιαίο προϋπολογισμό του διαφημιστικού μηνύματος αυτού του ιστότοπου στο Google Ads. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό.

Competitive PPC keywords

Read original article “How To Measure Your Competitor's Ads Budget And Estimate Transaction Costs” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm