Hur man mäter din konkurrents annonsbudget och uppskattar transaktionskostnader

Hur man mäter din konkurrents annonsbudget och uppskattar transaktionskostnader
Igor Gorbenko
Igor Gorbenko
Digital Marketing Expert

Denna metod kan bara hjälpa dig att uppskatta konkurrenter som har samma lager av varor, och det ger dig bara grova resultat. Om det är så tänker du förmodligen, vilken användning har den här metoden i första hand? Tja, jag antar att du inte har något emot att ta reda på några uppgifter om dina konkurrenters inkomster och utgifter utan någon ansträngning alls.

Steg 1: Räkna trafiken

Det första du behöver göra är att uppskatta Google Ads-trafiken som dina konkurrenter får. Jag använde en slumpmässig webbplats för detta fall, som råkade vara sunglasshut.com. Jag brukar använda Similar Web för att kontrollera trafiken.

Estimate competitors traffic

När vi talar om en onlinebutik som huvudsakligen säljer glasögon och tillbehör bör vi naturligtvis ta hänsyn till säsongsvariationer. Antalet besök varierar, och jag kommer att hålla fast vid det för experimentets skull.

Steg 2: Räkna antalet försäljningar och transaktionskoefficienten

Analysera konkurrenternas webbplatser och deras antal försäljningar. De flesta e-handelswebbplatser har sekventiella ordningsnummer.

1.Gör en beställning #1. Om ditt ordernummer är 003149, skulle det vara den 3149:e försäljningen på denna webbplats.
2.Lägg order nr 2 en vecka senare. Säg att ordernumret den här gången är (003281).
3.Räkna hur många beställningar webbplatsen hanterar varje månad. Enkel matematik är allt du behöver: 3281-3149=132, alltså 132 beställningar per vecka, multiplicera med 4 för att få månadens beställningar (132*4) ~528 beställningar per månad.

Ibland gör folk en beställning men betalar inte eller returnerar inte varan. Antalet sådana fall beror naturligtvis på en viss butik, men går sällan över 10%. Jag tar 12 order per vecka (det är ungefär 9%) för att ta hänsyn till obetalda, nekade och returnerade order och, vilket är viktigare - för att få ett annat runt tal. Nu när vi vet att webbplatsen har 480 månatliga order och en månatlig trafik på 3 miljoner besök i augusti.

Steg 3: Uppskatta inkomst

Det här är den del i din strategi för Google-annonser där din erfarenhet spelar in. Om du analyserar din direkta konkurrent bör din genomsnittliga försäljning inte vara för annorlunda. Jag säljer inte solglasögon, så jag kan bara anta att den genomsnittliga försäljningen för denna webbplats är $174. 480*174 = 83 520, så vår konkurrent säljer varor för ≈$ 83 000 varje månad.

Vill du lära dig mer om Serpstats verktyg för konkurrentanalys?

Skicka en förfrågan om en kostnadsfri personlig demo av tjänsten, så kommer vår expert att kontakta dig ;)

Begär en demo

Steg 4: Uppskatta konkurrentens annonsbudget i %

Dags att ta reda på den här webbplatsens månatliga Google Ads-budget. Det kommer att ta lite tid, men det är inget problem.

Competitive PPC keywords

Read original article “How To Measure Your Competitor's Ads Budget And Estimate Transaction Costs” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm