Τι είναι η βαθμολογία ορατότητας Google και πώς υπολογίζεται στο SEO

Τι είναι η βαθμολογία ορατότητας Google και πώς υπολογίζεται στο SEO
Elena K.
Elena K.
Chief Editor at Serpstat

Λαμβάνουμε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το σκορ ορατότητας SEO και το σκορ ορατότητας Google. Γι' αυτό, σε αυτή τη δημοσίευση, θα απαντήσουμε στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις και θα καλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Domain Visibility. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς την υπολογίζουμε και τι σημαίνει το σήμα "ενημέρωση αλγορίθμου".

Τι είναι το σκορ ορατότητας SEO και για ποιο λόγο χρησιμοποιείται;

Η Serpstat ανέπτυξε έναν σχετικό δείκτη που ονομάζεται σκορ ορατότητας μηχανών αναζήτησης - το μερίδιο της επισκεψιμότητας που λαμβάνει ένας ιστότοπος από τις κατατάξεις του. Με απλά λόγια, η ορατότητα δείχνει πόσο ορατός είναι ο ιστότοπός σας σε σχέση με τον όγκο των αναζητήσεων με λέξεις-κλειδιά. Όσο υψηλότερη είναι η ορατότητα τομέα, τόσο περισσότερους επισκέπτες είναι πιθανό να προσελκύσει.

"Τι είναι η καλή ορατότητα;" μπορεί να αναρωτιέστε. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η τέλεια βαθμολογία στον κόσμο. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση και το μέγεθος του ιστότοπου.

Serpstat Overview

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέτρηση είναι να παρακολουθείτε πώς μεταβάλλεται η Ορατότητα του ιστότοπού σας με την πάροδο του χρόνου. Ή να συγκρίνετε την Ορατότητα ιστότοπων στην ίδια θέση για να δείτε ποιος έχει υψηλότερη βαθμολογία. Η Ορατότητα χρησιμοποιείται συχνότερα ως μια γενική αναλογία που δείχνει την αποτελεσματικότητα των εργασιών SEO.

Η θέση κατάταξης των λέξεων-κλειδιών κατάταξης και ο υψηλός όγκος αναζήτησης χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του σκορ ορατότητας. Για κάθε μηχανή αναζήτησης που παρακολουθείται στην καμπάνια, υπολογίζεται ανά λέξη-κλειδί για τις λέξεις-κλειδιά που κατατάσσονται στα 30 πρώτα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Υπολογίζουμε τη Βαθμολογία Ορατότητας Αναζήτησης για τις λέξεις-κλειδιά που κατατάσσονται στις 30 πρώτες θέσεις, επομένως εάν μια λέξη-κλειδί κατατάσσεται στη θέση 31 ή 99, θα της χορηγηθεί Βαθμολογία Ορατότητας 0. Ως αποτέλεσμα, η τιμή Ορατότητας μιας λέξης-κλειδιού καθορίζεται από την κατάταξή της- για παράδειγμα, μια λέξη-κλειδί που κατατάσσεται στο Νο 1 θα έχει υψηλότερη τιμή από μια λέξη-κλειδί που κατατάσσεται στο Νο 4. Όσο μεγαλύτερη είναι η ημερήσια βαθμολογία, τόσο πιο ορατός είναι ο ιστότοπος.

Τι σημαίνει ορατότητα στο SEO;

Σας βοηθά να δείτε με μια ματιά μια ακριβή εκτίμηση της συνολικής ορατότητας μιας συλλογής λέξεων-κλειδιών στη Google.

Δίνεται ως ποσοστό και αντιπροσωπεύει το μερίδιο εντύπωσής σας στα οργανικά αποτελέσματα: πόσες φορές είδε ένας χρήστης τον ιστότοπό σας στη σελίδα αποτελεσμάτων από τον συνολικό αριθμό των αναζητήσεων για τις λέξεις-κλειδιά.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την ορατότητα μεμονωμένων λέξεων-κλειδιών και ομάδων λέξεων-κλειδιών εκτός από την ορατότητα αναζήτησης ιστότοπου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να υπολογίσετε ποιο είναι το ποσοστό των εντυπώσεων που λαμβάνουν ορισμένες λέξεις-κλειδιά στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορείτε να παρακολουθείτε την ορατότητα λέξεων-κλειδιών σε όλες τις μηχανές αναζήτησης που έχετε προσθέσει στο έργο με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να παρακολουθείτε την ορατότητα του ιστότοπου.

Η ορατότητα αναζήτησης θα είναι ορατή στην κορυφή κάθε καρτέλας της κατάταξης της καμπάνιας σας: Κατατάξεις, Μηχανές και Ανταγωνισμός, εκτός από τις Ευκαιρίες. Θα αλλάζει επίσης ανάλογα με το τι εξετάζετε. Η καρτέλα Μηχανές, για παράδειγμα, θα αναλύει τη βαθμολογία ορατότητας αναζήτησης ανάλογα με τις μηχανές που παρακολουθείτε. Ο ανταγωνισμός θα κάνει το ίδιο πράγμα, αλλά μόνο για εσάς σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας.

Πώς υπολογίζεται η βαθμολογία ορατότητας τομέα;

Όταν πρόκειται για SEO, η ορατότητα οργανικής αναζήτησης στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για την επίτευξη των στόχων της διαδικτυακής επιχείρησής σας. Η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της επιχείρησής σας τίθεται σε κίνδυνο αν οι δυνητικοί πελάτες δεν μπορούν να σας ανακαλύψουν στη Google, ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το προϊόν σας, πόσο χρήσιμο είναι το περιεχόμενό σας ή πόσο καταπληκτική είναι η εξυπηρέτηση πελατών σας.

Η ορατότητα τομέα SEO είναι μια μετρική που σας λέει ποιο είναι το ποσοστό όλων των πιθανών οργανικών κλικ.

0.Ο προηγούμενος αλγόριθμος βασιζόταν σε όλες τις λέξεις-κλειδιά στη βάση δεδομένων μας, ενώ ο σημερινός λαμβάνει υπόψη του μόλις 1 εκατομμύριο επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά από διάφορες εξειδικευμένες περιοχές.
1.Συλλέγουμε τις λέξεις-κλειδιά για τις οποίες ένας τομέας κατατάσσεται στα κορυφαία 20 αποτελέσματα αναζήτησης,
2.Παίρνουμε τον όγκο αναζήτησης για κάθε λέξη-κλειδί από το top-20,
3.Μετράμε την κίνηση SE πολλαπλασιάζοντας τον όγκο αναζήτησης κάθε λέξης-κλειδιού με το CTR με βάση τη θέση του τομέα,
4.Προσδιορισμός της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας SE traffic με άθροιση των όγκων αναζήτησης όλων των λέξεων-κλειδιών στη βάση δεδομένων της Serpstat,
5.Διαιρέστε την κίνηση SE του τομέα με τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία,
6.Πολλαπλασιάστε με το 100 για να μετατρέψετε το αποτέλεσμα σε ποσοστό επί τοις εκατό,
7.Πολλαπλασιάστε επί 1000 για καλύτερη απεικόνιση.

Ακολουθεί ο τύπος:

Formula

Ποιο είναι το ποσοστό CTR από τον τύπο;

Το ποσοστό κλικ (CTR) είναι η αναλογία των κλικ προς τις εμφανίσεις. Κάθε θέση SERP έχει ένα μοναδικό CTR: όσο υψηλότερη είναι η θέση, τόσο καλύτερο είναι το CTR.

Στη ΔΕΗ, το CTR χρησιμοποιείται πιο τυπικά. Χρησιμοποιείται επίσης μερικές φορές για να εκτιμηθεί πόση επισκεψιμότητα μπορεί να επιτευχθεί μέσω της οργανικής αναζήτησης.

Η αναλογία της θέσης με το CTR φαίνεται παρακάτω.

The position's proportion to the CTRThe position's proportion to the CTR

Η κατανόηση του γεγονότος ότι η επισκεψιμότητα SEO μετράει τα κλικ και η βαθμολογία ορατότητας ιστότοπου μετράει την κατάταξη λέξεων-κλειδιών μπορεί να σας βοηθήσει να τοποθετήσετε τις αλλαγές που παρατηρείτε σε αυτά τα δύο στοιχεία σε ένα πλαίσιο και να σας βοηθήσει να βγάλετε συμπεράσματα από αυτά.

Θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε το Serpstat για να ενισχύσετε τα αποτελέσματά σας;

Ενεργοποιήστε τη δοκιμαστική έκδοση και δοκιμάστε την πλατφόρμα δωρεάν για 7 ημέρες!

Εγγραφή

Τι θα λέγατε για ένα παράδειγμα;

Ας πάρουμε ένα domain.com και ας πούμε ότι υπάρχουν μόνο 2 λέξεις-κλειδιά για τις οποίες κατατάσσεται στο top-20.

Ας υποθέσουμε ότι ο συνολικός όγκος αναζήτησης όλων των λέξεων-κλειδιών στη βάση της Serpstat είναι 100 000 000.

Και ιδού τι έχουμε:

Formula

ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ

Δεν υπάρχει απλή λύση σε αυτό το ερώτημα, επειδή οι μέθοδοι υπολογισμού των σκορ ορατότητας ποικίλλουν. Ακόμη και με ελαφρώς διαφοροποιημένους αλγόριθμους και τακτική μεταβλητότητα των SERP, είναι δύσκολο για έναν ιστότοπο να σημειώσει βαθμολογία υψηλότερη από τα μέσα της δεκαετίας του 40 σε οποιαδήποτε από αυτές τις κλίμακες ορατότητας για μη επώνυμες λέξεις-κλειδιά. Αυτή η βαθμολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της συνολικής σας ορατότητας στις μηχανές αναζήτησης, τη σύγκριση της ορατότητας του ιστότοπού σας με εκείνη των ανταγωνιστών σας και τη σύγκριση της ορατότητάς σας σε πολλές μηχανές αναζήτησης και περιοχές.

Πραγματοποιήστε έλεγχο του ιστότοπου. Ένας έλεγχος ιστότοπου SEO θα ανακαλύψει κρυφά εμπόδια ανάμεσα σε εσάς και τους δυνητικούς πελάτες που αναζητούν το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς. Οι λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς σας δίνουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης. Εστιάζοντας σε λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς, μπορείτε να επωφεληθείτε από λιγότερο ανταγωνιστικούς χώρους αναζήτησης και να αυξήσετε την πιθανότητα να σας βρουν οι άνθρωποι που αναζητούν ακριβώς αυτό που έχετε. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε χάρτη τοποθεσίας. Η δημιουργία ενός XML sitemap και η μεταφόρτωσή του στο Google Search Console λέει στις μηχανές αναζήτησης ποιες σελίδες πρέπει να ανιχνεύσουν, πράγμα σημαντικό για να κατανοήσουν και να ευρετηριάσουν τον ιστότοπό σας.

Read original article “What Is Google Visibility score And How Is It Calculated In SEO” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm