Πώς να πραγματοποιήσετε μια έρευνα λέξεων-κλειδιών σε 10 λεπτά

Πώς να πραγματοποιήσετε μια έρευνα λέξεων-κλειδιών σε 10 λεπτά
Kateryna Hordiienko
Kateryna Hordiienko
Research Editor at Serpstat

Οι ειδικοί του SEO χρειάζονται εργαλεία για εργασίες όπως η έρευνα λέξεων-κλειδιών, η εγκατάσταση εσωτερικής σύνδεσης και η ανάλυση δεικτών SEO. Σήμερα, θα μιλήσουμε για το API, το οποίο μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικός βοηθός SEO για την αυτοματοποίηση εργασιών ρουτίνας. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, το API εξοικονομεί 23 ώρες ανά μήνα. Υπολογίστε τώρα πόσο κοστίζει η ώρα του ειδικού σας και πόσα θα εξοικονομήσετε. Ας δούμε πώς να το χρησιμοποιήσετε στην έρευνα λέξεων-κλειδιών :)

Το API και τα πλεονεκτήματά του

Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη ανάλυση ενός μεγάλου όγκου δεδομένων SEO, τότε το Serpstat API είναι η τέλεια λύση. Η λέξη API σημαίνει διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (Application Programming Interface). Είναι ένα σύνολο κανόνων που επιτρέπει σε διαφορετικές εφαρμογές λογισμικού να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Source: Geeksforgeeks

API

Στα πλεονεκτήματα του API περιλαμβάνονται ο έλεγχος των αποτελεσμάτων σε δευτερόλεπτα, η γρήγορη ανάλυση και η εύρεση ασυνήθιστων λύσεων. Όλες οι λειτουργίες βρίσκονται στα χέρια σας, από την ανάλυση μιας μόνο τοποθεσίας έως τη σάρωση που περιλαμβάνει πολύπλοκες εκτιμήσεις. 

Τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης του API για την έρευνα λέξεων-κλειδιών

Η έρευνα λέξεων-κλειδιών, ακρογωνιαίος λίθος του αποτελεσματικού SEO και του μάρκετινγκ περιεχομένου, συνεπάγεται την εξόρυξη και την παρατήρηση συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων κατά την αναζήτηση πληροφοριών μέσω των μηχανών αναζήτησης. Αυτή η περίπλοκη διαδικασία εμβαθύνει στην κατανόηση βασικών πτυχών όπως ο όγκος αναζήτησης, τα επίπεδα ανταγωνισμού και η συνάφεια αυτών των λέξεων-κλειδιών με την επιχειρηματική σας γραμμή.

Η επιδίωξη των τέλειων λέξεων-κλειδιών δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν το περιεχόμενο του ιστοτόπου τους και καθοδηγεί τη στρατηγική ψηφιακού περιεχομένου σας προς τη βέλτιστη ορατότητα και συνάφεια στο διαδικτυακό τοπίο.

Αυτά τα οφέλη καθιστούν το API ένα ισχυρό εργαλείο για το SEO και την έρευνα λέξεων-κλειδιών:

 • Μπορείτε να λάβετε δεδομένα παρτίδας για πολλούς τομείς, διευθύνσεις URL και λέξεις-κλειδιά.
 • Το API μπορεί να αυξήσει την ποσότητα και το εύρος των δεδομένων για ανάλυση.
 • Υπάρχουν βολικά φίλτρα για την ταξινόμηση των δεδομένων που λαμβάνετε, ώστε η ανάλυση να γίνεται ταχύτερα και ευκολότερα.
 • Οι συγκεκριμένες μέθοδοι API της Serpstat μπορούν να συνδέσουν σημασιολογικά τις λέξεις-κλειδιά με τις καταχωρίσεις SERP.
 • Το Serpstat API έχει πρόσβαση σε μια τεράστια και συνεχώς ενημερωμένη βάση δεδομένων λέξεων-κλειδιών.
 •  Ένα μόνο αίτημα API μπορεί να επιστρέψει δεδομένα για 1.000 λέξεις-κλειδιά, επιτρέποντάς σας να λάβετε δεδομένα για έναν μεγάλο κατάλογο λέξεων-κλειδιών γρήγορα.
 • Το API μπορεί να ενσωματωθεί με άλλα εργαλεία για πιο ολοκληρωμένη ανάλυση δεδομένων.
 • Υπάρχει πολύ εκπαιδευτικό υλικό για την εργασία με τις λειτουργίες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το API της Serpstat στο Postman

Ας ξεκινήσουμε με μια απλή περίπτωση - την επισκόπηση της λέξης-κλειδί που δείχνει τον όγκο, το CPC και το επίπεδο ανταγωνισμού της. Αυτό θα είναι χρήσιμο, για παράδειγμα, για τον έλεγχο μερικών λέξεων-κλειδιών σπόρων με μία κίνηση.

1.Μεταβείτε στην πλατφόρμα Postman API Platform (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο το cloud όσο και το εγκατεστημένο λογισμικό) και ακολουθήστε τις οδηγίες για τη δημιουργία λογαριασμού και την εγκατάσταση.
2.Μεταβείτε στην ενότητα "Χώροι εργασίας".
“Workplaces” section
3.Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για να καθορίσετε το τελικό σημείο και τις παραμέτρους αίτησης. 
4.Προσθέστε το μυστικό κλειδί API από το προφίλ Serpstat στο τελικό σημείο.
Add your secret API key
5.Αντιγράψτε τις παραμέτρους αίτησης από τη σελίδα περιγραφή μεθόδου.
Keyword overview
6.Επικολλήστε στο τμήμα Body του Postman και καθορίστε τις προσαρμοσμένες παραμέτρους σας.

Μπορείτε να παρέχετε τη λίστα με τις λέξεις-κλειδιά εκκίνησης, να ορίσετε τις θέσεις σε 20 και να καθορίσετε πρόσθετες επιλογές φιλτραρίσματος, ταξινόμησης και αρνητικών λέξεων-κλειδιών για να εξοικονομήσετε τις πιστώσεις σας και να λάβετε μόνο σχετικά αποτελέσματα.

Specify additional filtering, sorting, and negative keyword options

Αυτό είναι ένα παράδειγμα του αιτήματός μου:

{
  "id": "1",
  "method": "SerpstatKeywordProcedure.getKeywordsInfo",
  "params": {
    "keywords": [
      "steve madden sneakers",
      "steve madden sneakers for women",
      "steve madden shoes",
      "steve madden USA",
      "steve madden buy online"
    ],
    "se": "g_us",
    "filters": {
      "cost_from": 0.2,
      "region_queries_count_from": 20,
      "minus_keywords": ["store","high heels", "men"]
    }
  }
}
7.Ορίστε το POST και κάντε κλικ στο κουμπί "Αποστολή".
Set POST, and click “Send”

Σε περίπτωση που το αίτημά σας ήταν επιτυχές, θα λάβετε παρόμοια αποτελέσματα. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες των σφαλμάτων είναι οι εξής:

1.Κωδικός σφάλματος σύνταξης -32700. Ελέγξτε την αίτηση JSON στο Body και δοκιμάστε ξανά.
"{
  ""id"": null,
  ""error"": {
    ""code"": -32700,
    ""message"": ""Parse error"",
    ""data"": {}
  }
}"
2.Σφάλμα με λέξεις-κλειδιά, 32009, ακολουθήστε τις οδηγίες στο μήνυμα σφάλματος. Αυτές οι οδηγίες αποτελούν τον οδηγό σας, βοηθώντας σας να πλοηγηθείτε αποτελεσματικά στη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων.
"{""id"": ""1"",
  ""error"": {
    ""code"": 32009,
    ""message"": ""Not valid parameter \\'keywords\\'. 
There must be a minimum of 1 items in the array"",
    ""data"": {}
  }
}"

Η μέθοδος .getKeywordsInfo θα σας βοηθήσει να αναλύσετε το επίπεδο δυσκολίας και ανταγωνισμού, καθώς και τον αριθμό των αποτελεσμάτων για να επιλέξετε τις πιο αποτελεσματικές λέξεις-κλειδιά σποράς.

Είστε έτοιμοι να εκτελέσετε την πρώτη σας ανάλυση με το Serpstat;

Δοκιμάστε την πλατφόρμα με δωρεάν δοκιμή 7 ημερών!

Ξεκινήστε τη δοκιμή

Πώς να συγκεντρώσετε μια λίστα λέξεων-κλειδιών σε 10 λεπτά;

Ενώ η έρευνα λέξεων-κλειδιών συχνά θεωρείται χρονοβόρα, υπάρχουν βελτιωμένες προσεγγίσεις. Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για την αποτελεσματική έρευνα λέξεων-κλειδιών:

 • Καθορίστε το βασικό σας θέμα
 • Δημιουργήστε σχετικές ιδέες για λέξεις-κλειδιά
 • Αξιολογήστε τον όγκο αναζήτησης και τον ανταγωνισμό
 • Επικεντρωθείτε σε λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς
 • Συνεχής παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της στρατηγικής σας για τις λέξεις-κλειδιά.

Μόλις ολοκληρωθεί το βήμα #1, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες μέθοδοι για τη δημιουργία ιδεών λέξεων-κλειδιών.

 • Ανάλυση του ιστότοπου των άμεσων ανταγωνιστών
 • Καταιγισμός ιδεών, σκεπτόμενοι το κοινό-στόχο σας ή ακόμη και χρησιμοποιώντας ChatGPT
 • Χρήση εργαλείων έρευνας λέξεων-κλειδιών, όπως το Google Keyword Planner ή το Serpstat.

Όλες αυτές οι μέθοδοι είναι ευρέως εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές- ωστόσο, απαιτούν πολύ χρόνο. Ως εκ τούτου, δημιουργήσαμε έναν ταχύτερο τρόπο, χρησιμοποιώντας το πρόσθετο για το Google Spread Sheets

1.Συλλέξτε τις λέξεις-κλειδιά των ανταγωνιστών. Μπορείτε να το κάνετε με διάφορους τρόπους:
 • χρησιμοποιώντας τη μέθοδο domain_keywords
 • χρησιμοποιώντας τη μέθοδο domain_intersection
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο .getUrlKeywords για να επιστρέψετε λέξεις-κλειδιά για τη λίστα των URL που βρίσκονται στα 100 πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

  Θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο Domain_keywords στο πρόσθετο Spread Sheet, που καθοδηγείται από το Serpstat API v4. Ακολουθεί ένα λεπτομερές screencast:

  Detailed screencast
2.Οι αναφορές Related Keywords και Search Suggestions (Προτάσεις αναζήτησης) μπορεί να αποτελέσουν πολύτιμες πηγές για περαιτέρω ιδέες για λέξεις-κλειδιά. Χρησιμοποιήστε αυτή την επιλογή χρησιμοποιώντας ερωτήματα υψηλού όγκου ακριβώς στη "γραμμή C":
The reports Related Keywords and Search Suggestions
3.Αφού λάβετε τη λίστα προτάσεων, ελέγξτε τον όγκο αναζήτησης των προτεινόμενων λέξεων-κλειδιών. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε τη συνάφεια της με την τελική δεξαμενή λέξεων-κλειδιών. Χρησιμοποιήστε την αναφορά Keyword info, επιλέγοντας εκ των προτέρων 100 λέξεις-κλειδιά (ο πίνακας δεν μπορεί να διαχειριστεί μεγαλύτερο όγκο αποτελεσμάτων.).
Keyword info report
4.Τώρα, ήρθε η ώρα να αξιολογήσετε τον όγκο αναζήτησης και τον ανταγωνισμό. Όσον αφορά εμένα, ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνω αυτό είναι η ταξινόμηση και η μετακίνηση των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών σε ξεχωριστό πίνακα.
Separate table

Ο δείκτης ανταγωνιστικότητας υποδεικνύει το βαθμό πρόκλησης που θα αντιμετωπίσει κανείς όταν προσπαθεί να προοδεύσει με μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί, με μέγιστη βαθμολογία το 100%. Καθώς περισσότεροι τομείς ενσωματώνουν τη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί στις διαφημιστικές τους εκστρατείες, το επίπεδο ανταγωνισμού κλιμακώνεται ανάλογα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η μέτρηση υφίσταται μηνιαίες ενημερώσεις.

Είναι ένας πολύτιμος δείκτης, ιδιαίτερα σχετικός με τις προσπάθειες ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς φωτίζει την ένταση του ανταγωνισμού που περιβάλλει συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

The competitiveness gauge
5. Ένα ακόμη κριτήριο για την καλή έρευνα λέξεων-κλειδιών είναι η εστίαση σε λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς. Χρησιμοποιήστε την ενότητα "Αριθμός λέξεων-κλειδιών" για να εντοπίσετε ερωτήματα "χαμηλού ανταγωνισμού".
Number of keywords

Ενώ η αναγνώριση λέξεων-κλειδιών με μεγάλο όγκο και χαμηλό ανταγωνισμό είναι ζωτικής σημασίας, η έμφαση στη συνάφεια είναι εξίσου ζωτικής σημασίας. Βεβαιωθείτε ότι οι λέξεις-κλειδιά που επιλέγετε ευθυγραμμίζονται με την επιχείρησή σας και έχουν απήχηση στο κοινό-στόχο σας. Αν δεν το κάνετε αυτό, μπορεί να προσελκύσετε επισκέπτες που δεν ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Η τελική πινελιά είναι η ομαδοποίηση, η οποία βοηθά στη διανομή των θεματικών ομάδων που μπορεί να χρησιμοποιήσουμε σε έναν ιστότοπο. Αυτή η λειτουργία θα σας υποστηρίξει επίσης στην περαιτέρω βελτιστοποίηση της στρατηγικής σας για τις λέξεις-κλειδιά.

Clustering

Λάβετε υπόψη ότι η αυτοματοποιημένη ομαδοποίηση μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, επειδή οι ανιχνευτές της Serpstat πρέπει να ελέγξουν τα 30 κορυφαία αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης για κάθε λέξη-κλειδί και να ομαδοποιήσουν τις φράσεις σας αναλόγως.

Πώς δαπανώνται οι πιστώσεις;

Κάθε μήνα, οι χρήστες της Serpstat λαμβάνουν έναν ορισμένο αριθμό αποτελεσμάτων API, σύμφωνα με το σχέδιο τιμολόγησης το:

Οι αχρησιμοποίητες μονάδες εξαντλούνται στο τέλος του μήνα. Θα ξοδέψετε γραμμές αποτελεσμάτων API για τη χρήση των υπηρεσιών που οδηγούνται από το API. Εάν έχετε μια έκθεση με 1000 γραμμές, θα δαπανηθούν 1000 γραμμές API. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες προηγμένες λειτουργίες μπορεί να ξοδέψουν περισσότερες γραμμές. Χρησιμοποιήστε αυτό το σεμινάριο για να μάθετε τις δαπάνες πίστωσης για κάθε μέθοδο API.

Μπορείτε να ελέγξετε τις μονάδες που απομένουν χρησιμοποιώντας αυτό το αίτημα στο σώμα:

{
 "id": 1,
 "method": "SerpstatLimitsProcedure.getStats"
}
The credits left

Συμπέρασμα

Η ταχεία έρευνα λέξεων-κλειδιών επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εξοικονομούν χρόνο, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα της ενδελεχούς ανάλυσης λέξεων-κλειδιών. Ορισμένα πλεονεκτήματα της ταχείας έρευνας λέξεων-κλειδιών περιλαμβάνουν:

Το Serpstat API είναι μια βολική λύση για την επεξεργασία τεράστιου όγκου δεδομένων σε δευτερόλεπτα, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για γρήγορη έρευνα λέξεων-κλειδιών. Ελπίζω αυτή η περίπτωση χρήσης να ήταν διορατική και εύκολη στην εφαρμογή. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο στις προσπάθειές σας για SEO.

Read original article “How to Accomplish a Keyword Research in 10 Minutes” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm