Πώς να ανακαλύψετε τον προϋπολογισμό ενός ανταγωνιστή για διαφήμιση με βάση το πλαίσιο: 3 ασυνήθιστες μέθοδοι

Πώς να ανακαλύψετε τον προϋπολογισμό ενός ανταγωνιστή για διαφήμιση με βάση το πλαίσιο: 3 ασυνήθιστες μέθοδοι
Andrey Belousov
Andrey Belousov
Growth Hacker at Serpstat

Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί το εκτιμώμενο κόστος της διαφήμισης στο πλαίσιο, καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το κάνετε αυτό εάν δεν έχετε ξεκινήσει προηγουμένως διαφημιστικές εκστρατείες. Ωστόσο, έχουμε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα!

Αν θέλετε να υπολογίσετε το κόστος διαφήμισης - δείτε πόσα ξοδεύει ένας ανταγωνιστής σας! Αυτά τα δεδομένα θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τις δυνατότητες μιας θέσης και να υπολογίσετε πόσα χρειάζεστε για τη διαφημιστική σας εκστρατεία.

Πώς να βρείτε τους ανταγωνιστές στη διαφήμιση με βάση το πλαίσιο

Πριν αρχίσετε να υπολογίζετε τον προϋπολογισμό ενός ανταγωνιστή για διαφήμιση, πρέπει να βρείτε ποιον να αναλύσετε. Ως εκ τούτου, το πρώτο βήμα είναι να βρείτε τους άμεσους ανταγωνιστές στη ΔΕΗ, ιδίως επειδή μπορεί να διαφέρουν από τους ανταγωνιστές στην οργανική αναζήτηση.

Μπορείτε να δείτε τους ανταγωνιστές στο περιβάλλον εργασίας της Serpstat. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε την αναφορά Website Analysis → Domain Analysis → PPC Analysis → Competitors, εισαγάγετε τη διεύθυνση του τομέα σας στη γραμμή αναζήτησης, επιλέξτε τη βάση αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί Search.

Competitors sephora.com

Αυτή η έκθεση διαθέτει τους ακόλουθους δείκτες:

Έχουμε μια λίστα με τους ανταγωνιστές και τους βασικούς δείκτες- τώρα, μπορείτε να εξετάσετε τον προϋπολογισμό. Σημείωση: θα χρησιμοποιήσουμε διάφορες μεθόδους. Κάθε μία από αυτές έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Άμεση μέθοδος μέτρησης: 4 απλά βήματα

Πληκτρολογήστε το domain του ανταγωνιστή στη γραμμή αναζήτησης του Serpstat και μεταβείτε στην αναφορά Website Analysis → Domain Analysis → PPC Analysis → Keyword Selection. Αυτή η καρτέλα παραθέτει όλες τις λέξεις-κλειδιά για τις οποίες ο τομέας αναζήτησης ξεκινάει διαφήμιση με βάση το πλαίσιο.

Keywords Selection

Αυτή η έκθεση διαθέτει τους ακόλουθους δείκτες:

Τώρα εξάγετε αυτή τη λίστα σε μορφή κατάλληλη για υπολογισμούς. Επιλέξτε τις ακόλουθες στήλες (θέση, όγκος, CPC, τύπος διαφήμισης):

Columns (Position, Volume, CPC, Ad type)

Για την εκτίμηση του προϋπολογισμού, θα χρειαστούμε έναν πρόσθετο δείκτη - CTR. Όσο υψηλότερη είναι η θέση, τόσο καλύτερο είναι το CTR. Υπάρχουν επίσης 2 μπλοκ στα αποτελέσματα αναζήτησης:

1.Πάνω από την οργανική αναζήτηση. Βρίσκεται στην κορυφή της σελίδας και ονομάζεται Premium στο AdWords. Στο Serpstat, αυτός είναι ο πρώτος τύπος διαφήμισης.
2.Κάτω από την οργανική αναζήτηση. Βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης και ονομάζεται Bottom (ή Side). Στο Serpstat, αυτός είναι ο τρίτος τύπος διαφήμισης. Στο κάτω μπλοκ, το CTR είναι 5 φορές χαμηλότερο από ό,τι στο πάνω μπλοκ.

Θα χρησιμοποιήσουμε τις ακόλουθες τιμές:

Following values

Ο προϋπολογισμός της λέξης-κλειδί υπολογίζεται σύμφωνα με τον τύπο:

Προϋπολογισμός = κόστος ανά κλικ * αριθμός αιτήσεων * CTR της θέσης

Έχουμε ήδη ανεβάσει τα δεδομένα και έχουμε αποφασίσει για τον τύπο υπολογισμού. Τώρα θα πρέπει να:

1.Να ανοίξετε την έκθεση που ανεβάσατε στο Google Sheets.
2.Ανοίξτε το παράδειγμα.
3.Αντιγράψτε τις στήλες F - J από το παράδειγμα στο αρχείο σας.

Γρήγορος τρόπος

Ακολουθεί ένας πολύ απλός τρόπος για να αναλύσετε τον προϋπολογισμό ενός ανταγωνιστή:

1.Μεταβείτε στην αναφορά Website Analysis → Domain Analysis → PPC Analysis → Keywords και εισαγάγετε το domain του ανταγωνιστή σας. 
2.Εξάγετε την έκθεση. Αφήστε μόνο τις στήλες Θέση, Όγκος, CPC και Τύπος διαφήμισης.
3.Εισάγετε το αρχείο στο Google Sheets.
4.Αντιγράψτε τις στήλες F - J από το παράδειγμα στο αρχείο σας.

Πώς να κάνετε το ίδιο μέσω της κονσόλας API

Μπορείτε να λάβετε παρόμοια αποτελέσματα μέσω της κονσόλας API της Serpstat. Ανοίξτε την κονσόλα API και πληκτρολογήστε:

Serpstat API Console AlphaSerpstat API Console Alpha

Λήψη των συνολικών δεδομένων για τομείς. Στη στήλη traff_cost θα δείτε τον προϋπολογισμό του ανταγωνιστή.

Serpstat API Console Alpha

Ωστόσο, για τη διευκόλυνση των χρηστών του Serpstat, το CTR της πρώτης θέσης έχει οριστεί ως 100%. Είναι πιο εύκολο να εκτιμήσετε το μερίδιο της επισκεψιμότητας που λαμβάνεται από το SEO. Ως εκ τούτου, η κονσόλα χρησιμοποιεί ακριβώς 4 φορές μεγαλύτερο CTR από ό,τι στην προηγούμενη μέθοδο. Έτσι, ο τελικός προϋπολογισμός πρέπει να διαιρεθεί με το 4.

Θα θέλατε να εξοικονομήσετε χρόνο με την αυτόματη συλλογή και ομαδοποίηση λέξεων-κλειδιών με τα εργαλεία Serpstat;

Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί, εγγραφείτε και λάβετε μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών!

Αποκτήστε τη δοκιμαστική έκδοση του Serpstat

Πλεονεκτήματα της κονσόλας

Μειονεκτήματα της κονσόλας

Αντίστροφη μέθοδος

Υποθέτουμε ότι ο ανταγωνιστής σας ενεργεί ορθολογικά και ο διαφημιστικός του προϋπολογισμός εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Η διαφήμιση συνήθως δαπανά περίπου το ένα τρίτο των οφελών που αποφέρει. Ως εκ τούτου, πρέπει να αξιολογήσετε τον προϋπολογισμό ως εξής:

Προϋπολογισμός ≈ (Έσοδα - Μεταβλητό κόστος) ÷ 3 = (Έσοδα * Περιθώριο κέρδους) ÷ 3

Τα μεταβλητά κόστη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι οι τιμές αγοράς των αγαθών εάν δεν υπάρχει δωρεάν αποστολή και εγκατάσταση. Το επίπεδο του περιθωρίου κέρδους είναι περίπου το ίδιο στην ίδια θέση. Μένει μόνο να υπολογιστούν τα έσοδα που φέρνει στην επιχείρηση η διαφήμιση στο πλαίσιο.

Μπορείτε να υπολογίσετε το μερίδιο των εσόδων από τη διαφήμιση πλαισίου αναζήτησης χρησιμοποιώντας το μερίδιο της επισκεψιμότητας που φέρνει. Ανοίξτε το SimiliarWeb και πολλαπλασιάστε το μερίδιο αναζήτησης με το μερίδιο πληρωμένης αναζήτησης.

Traffic Sources

Οι απόλυτοι αριθμοί στο SimilarWeb δεν πρέπει να είναι αξιόπιστοι, αλλά οι σχετικοί αριθμοί είναι αρκετά ακριβείς.

SimilarWeb

Στην περίπτωσή μας, το μερίδιο της διαφήμισης αναζήτησης = 47,27% * 37,59% = 18%

Τώρα απομένει να αξιολογήσουμε τα έσοδα. Αυτό μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

1.Πολλαπλασιάστε τα έσοδά σας με την αναλογία της επισκεψιμότητας του ιστότοπου του ανταγωνιστή προς τη δική σας επισκεψιμότητα. Για παράδειγμα, τα έσοδά σας είναι 100 χιλ. ανά μήνα, το SimilarWeb δείχνει ότι έχετε 1 εκατομμύριο επισκεψιμότητα ανά μήνα και ο ανταγωνιστής σας έχει 3 εκατομμύρια. Άρα, τα έσοδα του ανταγωνιστή είναι κάπου γύρω στις 300 χιλ.
2.Μέσω του αναγνωριστικού αγοράς: πραγματοποιήστε μια παραγγελία στον ιστότοπο του ανταγωνιστή σας- αν ο αριθμός της είναι 003139, πρόκειται για την 3139η πώληση στον ιστότοπο. Κάντε μια δεύτερη παραγγελία σε μια εβδομάδα. Ας πούμε ότι θα είναι ο αριθμός παραγγελίας 003212. Υπολογίστε πόσα διεκπεραιώνει ο ιστότοπος κάθε μήνα (αφαιρέστε τη μικρότερη τιμή από τη μεγαλύτερη). Ο αριθμός που λαμβάνεται είναι ο αριθμός των παραγγελιών ανά εβδομάδα. Δεν πληρώνονται όλες οι παραγγελίες που έχουν τοποθετηθεί. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το ποσοστό μη αγοράς είναι περίπου 20%.

Παίρνουμε: (3212 - 3139) * 0,8 = 59 παραγγελίες ανά εβδομάδα = 234 παραγγελίες ανά μήνα. Γνωρίζετε για το μέσο όρο του λογαριασμού. Ας πούμε ότι είναι 300 δολάρια. $ 300 * 234 = $ 70.000 εισόδημα το μήνα.

Με βάση αυτό το δεδομένο, υπολογίζουμε κατά προσέγγιση τον προϋπολογισμό:

Τα έσοδα του ανταγωνιστή είναι κάπου γύρω στα 70.000 δολάρια. Το μερίδιο της διαφήμισης αναζήτησης είναι 18%. Συνεπώς, 70.000 $ * 18% / 3 = 4.200 $.

Με βάση το γεγονός ότι η τιμή της διαφήμισης είναι περίπου τρεις φορές μικρότερη από τα έσοδα, έχουμε το εξής αποτέλεσμα.

Μέθοδος σύγκρισης

Λειτουργεί μόνο αν έχετε ήδη ξεκινήσει τη διαφήμιση με βάση το πλαίσιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προβάλλουμε τα αποτελέσματά μας στα αποτελέσματα των ανταγωνιστών.

Για να το κάνουμε αυτό, θεωρούμε τον προϋπολογισμό του ανταγωνιστή ως άμεση μέθοδο, στη συνέχεια θεωρούμε τον προϋπολογισμό μας με την ίδια μέθοδο και πολλαπλασιάζουμε με τον πραγματικό μας προϋπολογισμό.

Για παράδειγμα:

Ο πραγματικός σας προϋπολογισμός είναι 10.000 δολάρια. Η άμεση μέθοδος έδειξε ότι ο προϋπολογισμός σας είναι 5.000 δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι η άμεση μέθοδος είναι υποεκτιμημένη κατά το ήμισυ. Εάν η άμεση μέθοδος ενός ανταγωνιστή έδειξε προϋπολογισμό 3.000 $, τότε ο πραγματικός του προϋπολογισμός είναι περίπου διπλάσιος.

Έτσι, απαλλασσόμαστε από το συστηματικό σφάλμα της άμεσης μεθόδου. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να το κάνετε αυτό εάν έχετε αλλάξει δραστικά τον προϋπολογισμό για τη διαφήμιση αναζήτησης κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Στην άμεση μέθοδο, χρησιμοποιούμε το CPC που λάβαμε από τη Google. Δεν εξαρτάται από τη θέση που καταλαμβάνουν οι διαφημίσεις. Αλλά από το γεγονός ότι οι δικές σας διαφημίσεις και οι διαφημίσεις του ανταγωνιστή μπορεί να καταλαμβάνουν διαφορετικές θέσεις και να έχουν διαφορετικά CPC.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το ποσοστό κλικ (CTR) δεν επηρεάζει άμεσα το κόστος. Εάν οι θέσεις παραμένουν οι ίδιες, η αύξηση του CTR θα μειώσει το CPC, αλλά θα αυξήσει επίσης τον αριθμό των κλικ και, κατά συνέπεια, το κόστος θα παραμείνει το ίδιο.

Πώς να το κάνετε με την κονσόλα

Serpstat API Console AlphaSerpstat API Console Alpha

Συμπέρασμα

Εξετάσαμε διάφορες μεθόδους για την αξιολόγηση του προϋπολογισμού ενός ανταγωνιστή στη διαφήμιση στο πλαίσιο. Στα επόμενα άρθρα, θα μιλήσουμε περισσότερο για την ανταγωνιστική ανάλυση στη ΔΕΗ. Εγγραφείτε στο ιστολόγιό μας, ώστε να μη χάσετε τίποτα!

Read original article “How To Discover A Competitor's Budget For Contextual Advertising: 3 Unusual Methods” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm