Добавка за пакетни анализи на Serpstat API за Google Sheets: Анализ на данни с едно кликване

Добавка за пакетни анализи на Serpstat API за Google Sheets: Анализ на данни с едно кликване
Stacy Mine
Stacy Mine
Editor at Serpstat

Престанете да експортирате данни от интерфейса в Google Sheets - извлечете ги в насипно състояние директно във файл на Google Sheets. Добавката SEO API Batch Analysis Add-on автоматизира и ускорява анализа на данни.

Независимо дали трябва да анализирате партида от ключови думи, домейни или URL адреси, добавката може да направи всичко! Нека да научим повече за добавката и как да обработваме големи масиви от данни с нея.

Анализ на партиди в API на Serpstat

Добавката API Batch Analysis (Партиден анализ на API) за Google Sheets (Таблици на Google) е уникален инструмент, който ви позволява бързо и лесно да извършвате пакетни анализи на данни. В комбинация с API на Serpstat добавката предлага разширени възможности за анализ на конкуренти и извършване на проучване на ключови думи. 

Разширението помага за групово изследване на данни по домейни, URL адреси или ключови думи в реално време, без да е необходимо да се осъществява достъп до интерфейса на Serpstat. Можете да използвате опцията, след като инсталирате разширението Serpstat към електронните таблици на Google.

Настройване на добавката

Стъпка 1. Отидете на пазара на Chrome и натиснете бутона Инсталиране.

Стъпка 1

Стъпка 2. Преминете през кратка оторизация с вашия акаунт в Google:

Стъпка 2.Стъпка 2.

Стъпка 3. Отидете в раздела Разширения и изберете Serpstat Batch Analysis (Партиден анализ на Serpstat). В менюто има два бутона: Създаване на отчет и Настройки.

Стъпка 3.

Открийте всички предимства на SEO платформата!

Активирайте безплатна 7-дневна пробна версия и изпробвайте инструментите за пакетни анализи. Ще ви предоставим обучителни метриали и уроци за бързо овладяване на инструментите.

Започнете моето пътуване

Създаване на отчет

За да използвате добавката и да генерирате необходимите данни, трябва да копирате API ключа (токена) в Моят акаунт и да го въведете в съответното поле.

По-късно можете да промените свързания токен в Настройки.

Токен в Настройки

След това ще видите странична лента.

Странична лента

Забележка: страничната лента няма да се отвори, докато не въведете валиден токен.

В менюто вдясно трябва да:

1.Изберете регион за търсене. Изберете регионална база данни, за която искате да получите отчет.
2.Изберете диапазон от клетки. Показва се стойността на клетката, в която курсорът е бил поставен по подразбиране. Тя трябва да бъде зададена ръчно.

Забележка: данните трябва да бъдат въведени, като се използва нотацията А1.

За да промените обхвата, изберете желаните клетки в таблицата. Щракнете върху иконата в близост до съответното поле, за да запазите промените.

Ако трябва да изберете няколко диапазона, щракнете върху "Добавяне на друг диапазон". Можете да разделите диапазоните със запетаи в дясното меню.

Добавяне на друг диапазон
3.Изберете отчет. Изберете метода на API за извличане на данни. След това ще се отворят филтрите (ако са предвидени за този метод). Настройте филтрите и щракнете върху Създаване на отчет.
Изберете отчет

Отчетът се появява в нов лист с таблица:

Лист с таблица

Можете да споделите отчета с вашия екип или клиент.

Как се начисляват кредитите?

За да получите данни с помощта на добавката Serpstat Batch Analysis (Партиден анализ на Serpstat за Google Sheets), трябва да:

1.акаунт в Serpstat
2.достъп до API
3.API токен

Добавката Serpstat API Batch Analysis харчи API кредити:

API кредити

Кредитите на API се изразходват по следната формула: 1 домейн / 1 URL / 1 ключова дума = 1 заявка.

Опитайте пълните възможности на нашата SEO платформа с безплатната пробна версия.

 Изпробвайте платформата безплатно в продължение на 7 дни и се убедете сами в предимствата й!

Откажете се по всяко време.

Регистрирайте се

Случаи на употреба

Инструментът се използва предимно от екипи от специалисти, които се нуждаят от масов анализ: SEO специалисти, PPC специалисти, копирайтъри, редактори на блогове, SMM специалисти, маркетолози.

1.Провеждане на групов анализ на конкуренти: списък със страници или домейни за анализ на ключовите думи и позиции на конкурентите. 
2.Потърсете липсващи ключови думи - ключови думи, за които конкурентите ви се класират в топ 10, но вашите страници не се класират дори в топ 100.
3.Получете данни за PPC анализа на конкурентите: примери за реклами на конкурентите, целеви страници, ключови думи, които конкурентите използват за пускане на реклами, и приблизителен бюджет за техните PPC кампании.
4.Съберете списък с ключови думи за дадена страница или уебсайт: проучете вариантите на ключовите думи и свързаните с тях ключови думи. Съставете списък на ключовите думи и ги разширете с нови варианти.
5.Получете предложения за търсене и въпроси, за да изберете тенденциозна тема за ново съдържание.

Read original article “Serpstat API Batch Analysis Add-on For Google Sheets Data Analysis In One Click” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm