Hva er Google Visibility Score og hvordan beregnes den i SEO?

Hva er Google Visibility Score og hvordan beregnes den i SEO?
Elena K.
Elena K.
Chief Editor at Serpstat

Vi får mange spørsmål om SEO Visibility Score og Google Visibility Score. Derfor vil vi i dette innlegget svare på de vanligste spørsmålene og fortelle deg alt du trenger å vite om domenesynlighet. Les videre for å finne ut hvordan vi beregner den, og hva merket "algoritmeoppdatering" betyr.

Hva er SEO Visibility score og hva brukes den til?

Serpstat har utviklet en relativ indeks som kalles search engine visibility score - andelen trafikk som et nettsted mottar fra sine rangeringer. Enkelt sagt indikerer synlighet hvor synlig nettstedet ditt er i forhold til volumet av søkeordssøk. Jo høyere domenets synlighet er, desto flere besøkende vil det sannsynligvis tiltrekke seg.

"Hva er god synlighet?", lurer du kanskje på. Det finnes ingen perfekt score i verden. Det avhenger i stor grad av nettstedets nisje og størrelse.

Serpstat Overview

Den beste måten å bruke dette målet på er å følge med på hvordan synligheten til nettstedet ditt endrer seg over tid. Eller å sammenligne synligheten til nettsteder i samme nisje for å se hvilket som har høyest poengsum. Synlighet brukes oftest som et generelt forholdstall som viser effektiviteten av SEO-arbeidet.

Søkeordenes rangeringsposisjon og det høye søkevolumet brukes til å beregne Visibility Score. For hver søkemotor som spores i kampanjen, beregnes den per søkeord for søkeord som rangeres blant de 30 beste søkeresultatene.

Vi beregner Search Visibility Score for søkeord som er listet i topp 30. Hvis et søkeord er rangert på plass 31 eller 99, får det en Visibility Score på 0. Et søkeords Visibility-verdi bestemmes derfor av plasseringen; for eksempel vil et søkeord som er rangert som nummer 1, ha en høyere verdi enn et søkeord som er rangert som nummer 4. Jo høyere daglig poengsum, desto mer synlig er nettstedet.

Hva betyr synlighet i SEO?

Den hjelper deg med å se en nøyaktig vurdering av den samlede synligheten til en samling søkeord i Google på et øyeblikk.

Den angis i prosent og representerer andelen visninger i organiske resultater: hvor mange ganger en bruker har sett nettstedet ditt på resultatsiden av det totale antallet søk på søkeordene.

Du kan spore synligheten for enkeltstående søkeord og søkeordsgrupper i tillegg til synligheten på nettstedet. Det betyr at du kan finne ut hvor mange prosent av visningene enkelte søkeord får i de organiske søkeresultatene. Du kan spore søkeordets synlighet i alle søkemotorene du har lagt til i prosjektet, på samme måte som du kan spore nettstedets synlighet.

Søkesynlighet vil være synlig øverst i hver fane i kampanjerangeringen: Rankings, Engines og Competition, med unntak av Opportunities. Den vil også endre seg avhengig av hva du ser på. Fanen Engines viser for eksempel poengsummen for søkesynlighet fordelt på motorene du overvåker. Konkurranse gjør det samme, men bare for deg kontra konkurrentene dine.

Hvordan beregnes Domain Visibility Score?

Når det gjelder SEO, er organisk søkesynlighet i søkemotorresultatene den viktigste komponenten for å nå målene dine på nettet. Virksomhetens langsiktige levedyktighet er i fare hvis potensielle kunder ikke finner deg på Google, uansett hvor godt produktet ditt er, hvor nyttig innholdet ditt er eller hvor fantastisk kundeservicen din er.

SEO-domenesynlighet er et mål som forteller deg hvor stor prosentandel av alle mulige organiske klikk.

0.Den tidligere algoritmen var basert på alle søkeordene i databasen vår, mens den nåværende algoritmen bare tar hensyn til 1 million utvalgte søkeord fra ulike nisjer.
1.Vi samler inn søkeord som et domene rangerer for i topp-20-søkeresultatene;
2.Henter søkevolumet for hvert søkeord fra topp-20;
3.Tell SE-trafikken ved å multiplisere søkevolumet for hvert søkeord med CTR basert på domenets posisjon;
4.Bestem maksimal mulig SE-trafikkscore ved å summere søkevolumene for alle søkeordene i Serpstats database;
5.Divider domenets SE-trafikk med den maksimale mulige poengsummen;
6.Multipliser med 100 for å konvertere resultatet til prosent;
7.Multipliser med 1000 for bedre visning.

Her er formelen:

Formula

Hva er CTR-raten ut fra formelen?

Klikkfrekvensen (CTR) er forholdet mellom klikk og visninger. Hver SERP-posisjon har en unik CTR: jo høyere posisjon, desto bedre CTR.

I PPC brukes CTR som oftest. Noen ganger brukes den også til å estimere hvor mye trafikk som kan oppnås gjennom organiske søk.

Posisjonens forhold til CTR er vist nedenfor.

The position's proportion to the CTRThe position's proportion to the CTR

Hvis du forstår at SEO-trafikk er et mål på antall klikk, og at nettstedets synlighetspoeng er et mål på rangering av søkeord, kan du se endringer i disse to tallene i sammenheng og trekke slutninger ut fra dem.

Vil du bruke Serpstat til å forbedre resultatene dine?

Aktiver prøveperioden og test plattformen gratis i 7 dager!

Registrer deg

Hva med et eksempel?

La oss ta et domene.com, og la oss si at det bare er 2 søkeord det rangerer for i topp-20.

La oss si at det totale søkevolumet for alle søkeordene i Serpstat-basen er
100 000 000.

Og her er hva vi får:

Formula

VANLIGE SPØRSMÅL

Det finnes ingen enkel løsning på dette spørsmålet, fordi metodene for å beregne synlighetspoeng varierer. Selv med litt varierende algoritmer og jevnlige svingninger i SERP, er det vanskelig for et nettsted å oppnå høyere enn midten av 40-tallet på noen av disse synlighetsskalaene for søkeord som ikke er merkevarer. Denne poengsummen kan brukes til å spore den totale synligheten i søkemotorer, sammenligne nettstedets synlighet med konkurrentenes og sammenligne synligheten på tvers av flere søkemotorer og regioner.

Gjennomfør en revisjon av nettstedet. En SEO-revisjon av nettstedet vil avdekke skjulte hindringer mellom deg og potensielle kunder som leter etter produktet eller tjenesten din. Bruk nøkkelord med lange haler. Langhalede søkeord gir deg større sjanse for å bli funnet i søkeresultatene. Ved å fokusere på nøkkelord med lange haler kan du dra nytte av mindre konkurranseutsatte søkeområder og øke muligheten for at folk som leter etter akkurat det du har, finner deg. Sørg for at du har et nettstedskart. Når du oppretter et XML-nettstedskart og laster det opp til Google Search Console, forteller du søkemotorene hvilke sider de skal gjennomsøke, noe som er viktig for at de skal forstå og indeksere nettstedet ditt.

Read original article “What Is Google Visibility score And How Is It Calculated In SEO” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm