Slik gjør du en rask analyse av konkurrentenes kontekstuelle annonsering (PPC)

Slik gjør du en rask analyse av konkurrentenes kontekstuelle annonsering (PPC)
Stacy Mine
Stacy Mine
Editor at Serpstat

Å spore konkurrenter er en av de grunnleggende oppgavene i arbeidet med kontekstuell annonsering, og det tar ofte mye tid for internettmarkedsførere. Denne artikkelen handler om hvordan du kan gjennomføre en rask og god konkurranseanalyse av kontekstuell annonsering ved hjelp av ulike verktøy.

Jeg vil vise deg hvordan du identifiserer konkurrentene dine i SERP, hvordan du finner ut hvilke triks de bruker, og hvordan du analyserer søkeord, annonser, destinasjonssider og konkurrenters displayannonser. Du vil også lære om tjenester som hjelper deg med å finne ut de omtrentlige annonseringskostnadene og gå nærmere inn på en detaljert analyse av konkurrentenes reklamekampanje. Du kommer aldri mer til å spørre deg selv "hvordan du kan se hvilke søkeord konkurrentene bruker".

Hvordan identifisere konkurrenter i PPC?

En viktig ting å forstå er å undersøke hva som skjer i den nisjen som interesserer oss. Basert på disse dataene kan vi bygge en optimaliseringsstrategi og finne ut hvordan konkurrentene tiltrekker seg kunder.

Men først må du finne ut hvem konkurrentene våre er. Det gjør du ved å gå til Googles søkeresultater og analysere betalte og organiske søkeresultater. La oss gjøre dette ved hjelp av eksemplet med nettstedet til en engelskspråklig skole.

Skjermbildet til venstre viser konkurrenter i betalte søkeresultater på Google, og til høyre - i organiske søkeresultater:

GoogleGoogle

Den første betalte søkeannonsen fører til destinasjonssiden til nettstedet preply.com:

The landing page of preply.com

For ikke å gå meg vill i informasjonen, oppretter jeg et regneark der jeg legger inn data om alle konkurrentene jeg finner:

  • domene;
  • URL til destinasjonssiden;
  • kostnad;
  • annonsetittel;
  • annonsetekst;
  • nøkkelord;
  • tilleggselementer;
  • oppfordring til handling;
  • Google-annonser;
  • Google organisk.

Det er praktisk å bruke annonsediagnostikkverktøyet i AdWords (Google Ads) for å søke og analysere konkurrenter i organisk på andre enheter:

Google Ads

Deretter må du finne ut om remarketing fungerer, om det er en Facebook Pixel som lar deg ta igjen annonsering på sosiale nettverk. For å finne ut om det er en piksel på nettstedet, bruk Google Chrome-utvidelsen Facebook Pixel Helper; for å sjekke Google-koder - Tag Assistant (av Google):

Facebook Pixel Helper

Gjennom vanlig Google SERP-analyse sporer vi ting som:

1.Utvidelser i annonser:
Extensions in advertisements
2.Separate landingssider for annonsering:
Separate landing sites for advertising

Du kan også bruke søkeordplanleggeren og auksjonsstatistikken i Google AdWords (Google Ads). Planleggeren viser og laster ned varianter av søkeord for nettadressen, statistikken viser gjennomsnittlig antall forespørsler per måned og lar deg dele opp etter geografi og plattformer.

Informasjon om konkurransenivået på forespørselen vil være nyttig når det gjelder minimums- og maksimumspriser for visning øverst på siden.

Det er viktig å huske at planleggeren viser noe i mellom, ikke alltid sannheten. Den viser også hvilke ord som krysser det analyserte nettstedet. Ved hjelp av auksjonsinnsikt vil vi forstå nøyaktig hvem vi konkurrerer med i annonsering. Vi kan finne nye nettsteder i denne listen. Vi lagrer listen for videre bruk når vi analyserer konkurrenter via Serpstat:

Analyzing competitors via Serpstat

Vi har nå en grunnleggende forståelse av hvem konkurrentene våre er og hvilke verktøy de bruker. Dette er imidlertid ikke alt, så vi vil fortsette analysen ved hjelp av spesialverktøy.

Hva er poenget med konkurrentanalyse?

Konkurrentanalyse brukes til å kartlegge konkurrentenes styrker og svakheter i forhold til dine egne, samt til å identifisere markedshull.

Konkurrentanalyse gir innsikt i:

1.Hva og hvordan konkurrentene selger, om det jobbes med kontekstuell annonsering, eller om det bare er satt opp én gang.
2.Hvilke budskap og oppfordringer bruker konkurrentene, hva fokuserer de på i annonseringen? Hva vektlegges i annonsetekstene, hvordan skiller de seg fra hverandre?
3.Bruker konkurrentene utvidelser og tilleggsprogrammer i Google Adwords (Google Ads) for å jobbe med kontekstuell annonsering?
4.Hvilke ideer du kan låne og gjenskape for deg selv.
5.Hva er de omtrentlige kostnadene til konkurrentene for annonsering.

En konkurransestudie er kritisk siden:

Dybdegående konkurrentanalyse

Med våre spesialtjenester kan du finne ut hvilke tips som brukes av de beste konkurrentene i din nisje og hvordan de kan brukes i din PPC-kampanje. Ved hjelp av dem kan du gjennomføre en konkurransedyktig PPC-analyse, lage en PPC-strategi, finne de mest egnede søkeordene, merkevaresøkeord, sammenligne deres beregninger, finne populære søkeord for ulike land og steder osv.

Hvordan finne konkurrentenes PPC-søkeord? Søkeordsanalyse

Serpstat analyserer domeneannonser for søkeord, identifiserer konkurrenter for et domene og et søkeord, viser volum og visninger, samt PPC-konkurranse i prosent. Det er mulig å bruke og lagre filtre for fremtidig bruk.

Gå til fanen Keyword research → PPC research → Keywords, skriv inn søkeordet og se resultatet:

Serpstat Keywords

Tabellen viser følgende data:

Du kan bruke filtre i tabellen:

Serpstat,filters

Du kan bruke flere filtre samtidig, tilpasse dem og lagre dem for senere bruk.

Konkurrentanalyse

I fanen Søkeordsanalyse → PPC-analyse → Konkurrenter ser vi en sammenligning av konkurrenter i henhold til følgende data:

Listen over konkurrerende nettsteder kan endres, eller du kan bruke nettsteder foreslått av tjenesten:

Serpstat Competitors

I denne rapporten kan du se vanlige søkeord og lagre vellykkede alternativer for deg selv.

Hvordan se konkurrentenes annonser? Analyse av annonser

Serpstat har et verktøy for analyse av annonser, som gir informasjon om søkeord som utløser annonser i søkeresultatene. Gå til fanen Søkeordsanalyse → PPC-analyse → Annonseeksempler og se på grupperingen av søkeord som konkurrentene har:

Serpstat Ads examples

Det er mulig å laste ned data med søkeord eller med alle data fra tabellen. Resultatene filtreres og spores på tvers av ulike søkemotorer. I den samme rapporten noterer vi oss nye ideer til annonseringen vår.

Hvis vi trenger annonser for et bestemt domene, går vi til Website Analysis → Domain Analysis → PPC research → Ads examples. I resultatene ser vi annonsen for det ønskede domenet, søkeordet som utløste den og kostnaden:

Serpstat Ads examples

Analyse av destinasjonssider

La oss gå videre til å analysere destinasjonssider. I rapporten Keyword research → PPC research → Ads landing pages viser Serpstat hvilke sider som mottar trafikk fra konteksten og hvor mange annonser som er konfigurert for en bestemt side. Samle inn vellykkede varianter:

Serpstat Ads landing pages

For regelmessig å sjekke antall betalte søkeord for et domene kan vi bruke fanen Mine prosjekter i Serpstat, der vi ser data om veksten eller fallet i PPC-nøkler for nettstedet vårt og konkurrerende nettsteder:

Paid keywords

Vil du vite mer om Serpstats verktøy for konkurrentanalyse?

Send en forespørsel om en gratis personlig demo av tjenesten, så kontakter eksperten vår deg ;)

Be om en demo

Analyse av konkurrentenes annonseringskostnader

Det er umulig å finne ut det nøyaktige budsjettet til konkurrentene. Spesielle tjenester lar deg imidlertid i det minste estimere kostnadene deres.

SimilarWeb viser omtrentlige utgifter etter gjennomsnittlig bud og trafikk i betalt søk. Estimert trafikk på nettstedet vises i generell informasjon om nettstedet, og betalt trafikk i Søk er betalt:

Serpstat Ads landing pages

Totalt er nesten 22 % betalt trafikk.

Serpstat bestemmer den gjennomsnittlige kostnaden per klikk i annonsering: Søkeordsanalyse → SEO-analyse → Valg av søkeord:

Serpstat Keyword Selection

På denne måten fikk vi omfattende informasjon om hva og hvordan konkurrentene annonserer, hvilke budskap og oppfordringer de bruker i annonseringen, og hva de fokuserer på. I tillegg fikk vi vite omtrentlige kostnader for kontekstuell annonsering.

Andrey Belousov
Andrey Belousov
Growth Hacker

Det finnes en sammenligningsmetode som bare fungerer hvis du allerede har drevet med kontekstuell annonsering i lang tid. Vi projiserer resultatene våre på konkurrentenes resultater.

For å gjøre dette vurderer vi konkurrentens budsjett som den direkte metoden, deretter vurderer vi budsjettet vårt etter samme metode og multipliserer med vårt reelle budsjett.

For eksempel:

Det reelle budsjettet ditt er 10 000 dollar. Den direkte metoden viser et budsjett på 5 000 dollar, noe som betyr at den direkte metoden er undervurdert med halvparten. Hvis konkurrentens direkte metode viser et budsjett på 3 000 dollar, er det reelle budsjettet omtrent dobbelt så høyt.

Dermed blir vi kvitt den systematiske feilen i den direkte metoden. Du bør imidlertid ikke gjøre dette hvis du har endret budsjettet for søkeannonsering drastisk det siste året.

I den direkte metoden bruker vi CPC som vi mottok fra Google. Det avhenger ikke av posisjonen som annonsene tar. Men det faktum at annonsene dine og konkurrentens annonser kan innta forskjellige posisjoner, og de kan ha forskjellige CPC-er.

Det mest interessante er at klikkfrekvensen (CTR) ikke påvirker kostnadene direkte. Hvis posisjonene forblir de samme, vil en økning i CTR redusere CPC, men det vil også øke antall klikk, og dermed vil kostnadene forbli de samme.

Bokdesign er kunsten å inkorporere innholdet, stilen, formatet, designet og rekkefølgen på de ulike komponentene i en bok til en sammenhengende helhet. Som Jan Tschichold sier: "Metoder og regler som det er umulig å forbedre, er utviklet gjennom århundrer. For å skape perfekte bøker må disse reglene vekkes til live og anvendes."

Forsiden, eller innledningen, er den første delen av en bok og er vanligvis den minste delen målt i antall sider. Hver side telles, men det skrives ikke ut noe folio- eller sidetall, verken på visningssider eller blanke sider.

Sjekkliste for PPC-konkurrentanalyse

1.Vi bestemmer listen over konkurrenter. Vi bruker informasjon fra søkeresultater, auksjonsinnsikt, Serpstat. Mens vi er på nettstedet, overvåker vi bruken av Facebook Pixel og remarketing-taggen. Vi sporer tilstedeværelsen av remarketing.
2.Vi sammenligner konkurrenter med hverandre, ser på vanlige og manglende søkeord. Vi legger til nødvendige data i planen vår.
3.Vi sjekker de viktigste søkeordene.
4.Vi analyserer annonsetekster, markerer CTA-er og nyttige triks som brukes av konkurrentene.
5.Vi ser på ordgrupperingene og legger til de nødvendige ordene i planen.
6.Vi sjekker destinasjonssidene.
7.Vi forbedrer våre egne kampanjer og husker på konkurrentenes feil.

Spor konkurrentenes PPC-posisjoner med Serpstat Rank Tracker

Serpstat tilbyr å spore konkurrentenes posisjoner uten å bruke ekstra kreditter! Denne funksjonen er tilgjengelig for SEO og PPC, for mobil- og desktop-regioner. I Rank Tracker-prosjektinnstillingene er det bare å legge til konkurrenters domener, eller markere dem med stjerneknappen i konkurrentrapporten. Som et resultat vil du kunne se hvor mange av PPC-søkeordene dine konkurrentene bruker i sine kampanjer, deres posisjoner og antall annonser. Hvis du velger daglig sporing, kan du få daglige resultater og gjøre endringer i PPC-kampanjen din i henhold til dine og konkurrentenes resultater.

Serpstat Competitors

Hvor ofte bør du gjennomføre PPC-undersøkelser av konkurrenter?

For å holde tritt med konkurrentene må du følge med på markedsendringene og samtidig forsøke å forstå kundenes behov.

Dette varierer fra nisje til nisje, men vi anbefaler at du gjennomfører en analyse av konkurrentannonsene minst én gang i kvartalet eller én gang i året. På den måten kan du reagere på resultatene og følge med på utviklingen.

VANLIGE SPØRSMÅL

Det er ikke vanskelig å finne konkurrentenes annonser. Du kan finne konkurrentenes annonser når du søker etter noe som har med produktet eller tjenestene dine å gjøre. Du kan bruke Serpstat til å utføre en PPC-konkurrentanalyse og finne ut hva konkurrentene dine driver med.

Konkurrentens PPC-analyse er en smart måte å oppdage de vinnende strategiene som konkurrentene i nisjen har tatt i bruk. Når du kjenner detaljene, vil du kunne finne ut hvilke annonser som gir best resultater hos konkurrentene dine.

Read original article “How To Carry Out A Quick Analysis Of Competitors' Contextual Advertising (PPC)” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm