Vad är Google Visibility Score och hur beräknas det i SEO

Vad är Google Visibility Score och hur beräknas det i SEO
Elena K.
Elena K.
Chief Editor at Serpstat

Vi får många frågor om vår SEO Visibility Score och Google Visibility Score. Därför kommer vi i det här inlägget att svara på de vanligaste frågorna och täcka allt du behöver veta om domänvisibilitet. Fortsätt läsa för att ta reda på hur vi beräknar det och vad markeringen "algoritmuppdatering" betyder.

Vad är SEO Visibility score och vad används det till?

Serpstat har utvecklat ett relativt index som kallas search engine visibility score - den andel trafik som en webbplats får från sina placeringar. Enkelt uttryckt anger synligheten hur synlig din webbplats är i förhållande till volymen av sökordssökningar. Ju högre domänens synlighet är, desto fler besökare kommer den sannolikt att locka.

"Vad är bra synlighet?" kanske du undrar. Det finns inget sådant som ett perfekt resultat i världen. Det är starkt beroende av webbplatsens nisch och storlek.

Serpstat Overview

Det bästa sättet att använda detta mått är att spåra hur synligheten för din webbplats förändras över tiden. Eller att jämföra synligheten för webbplatser i samma nisch för att se vilken som har en högre poäng. Synlighet används oftast som ett allmänt mått som visar hur effektivt SEO-arbetet har varit.

För att beräkna Visibility Score används rankningspositionen för rankade sökord och den höga sökvolymen. För varje sökmotor som spåras i kampanjen beräknas det per nyckelord för nyckelord som rankas bland de 30 bästa sökmotorresultaten.

Vi beräknar Search Visibility Score för nyckelord som är listade i Top 30, så om ett nyckelord är rankat på position 31 eller 99 kommer det att få ett Visibility Score på 0. Som ett resultat bestäms ett nyckelords Visibility-värde av dess rankning; till exempel kommer ett nyckelord som är rankat som #1 att ha ett högre värde än ett nyckelord som är rankat som #4. Ju högre dagspoäng, desto mer synlig är webbplatsen.

Vad betyder synlighet inom SEO?

Det hjälper dig att se en exakt uppskattning av en samling sökords övergripande synlighet i Google på ett ögonblick.

Den anges i procent och representerar din impressionsandel i organiska resultat: hur många gånger en användare såg din webbplats på resultatsidan av det totala antalet sökningar efter nyckelorden.

Du kan spåra synligheten för enskilda nyckelord och nyckelordsgrupper utöver synligheten för webbplatsens sökningar. Det innebär att du kan ta reda på hur många procent av visningarna vissa sökord får i organiska sökresultat. Du kan spåra sökordets synlighet i alla de sökmotorer som du har lagt till i projektet på samma sätt som du kan spåra webbplatsens synlighet.

Sök synlighet kommer att synas högst upp på varje flik i din Kampanjranking: Rankningar, Motorer och Konkurrens utom för Möjligheter. Den kommer också att ändras beroende på vad du tittar på. Fliken Motorer, till exempel, kommer att dela upp sökbarhetsresultatet enligt de motorer du övervakar. Konkurrens kommer att göra samma sak, men bara för dig kontra dina konkurrenter.

Hur beräknas domänens synlighetspoäng?

När det gäller SEO är organisk synlighet i sökmotorresultaten den viktigaste komponenten för att uppnå dina affärsmål online. Ditt företags långsiktiga lönsamhet äventyras om potentiella kunder inte kan hitta dig på Google, oavsett hur bra din produkt är, hur användbart ditt innehåll är eller hur fantastisk din kundservice är.

SEO-domänens synlighet är ett mått som visar hur stor andel av alla möjliga organiska klick.

0.Den tidigare algoritmen baserades på alla nyckelord i vår databas, medan den nuvarande endast tar hänsyn till 1 miljon utvalda nyckelord från olika nischer.
1.Vi samlar in nyckelord som en domän rankas för i topp-20 sökresultat;
2.Vi tar fram sökvolymen för varje nyckelord från topp-20;
3.Räkna SE-trafiken genom att multiplicera sökvolymen för varje nyckelord med CTR baserat på domänens position;
4.Bestäm den högsta möjliga SE-trafikpoängen genom att summera sökvolymerna för alla nyckelord i Serpstats databas;
5.Dividera domänens SE-trafik med den maximala möjliga poängen;
6.Multiplicera med 100 för att omvandla det erhållna resultatet till procent;
7.Multiplicera med 1000 för bättre visning.

Här är formeln:

Formula

Vad är CTR-frekvensen enligt formeln?

Klickfrekvensen (CTR) är förhållandet mellan klick och visningar. Varje SERP-position har en unik CTR: ju högre position, desto bättre CTR.

I PPC är det vanligast att CTR används. Ibland används den också för att uppskatta hur mycket trafik som kan erhållas genom organisk sökning.

Positionens förhållande till CTR visas nedan.

The position's proportion to the CTRThe position's proportion to the CTR

Att förstå att SEO-trafik mäter klickfrekvenser och att webbplatsens synlighetspoäng mäter sökordsranking kan hjälpa dig att sätta förändringar som du märker i dessa två siffror i sitt sammanhang och hjälpa dig att dra slutsatser från dem.

Vill du använda Serpstat för att öka dina resultat?

Aktivera testversionen och testa plattformen gratis i 7 dagar!

Registrera dig

Vad sägs om ett exempel?

Låt oss ta en domän.com och låt oss säga att det bara finns 2 sökord som den rankas för i topp-20.

Låt oss säga att den totala sökvolymen för alla nyckelord i Serpstat-basen är
100 000 000.

Och här är vad vi får:

Formula

VANLIGA FRÅGOR

Det finns ingen enkel lösning på denna fråga eftersom metoderna för att beräkna synlighetspoäng varierar. Även med något varierande algoritmer och regelbunden volatilitet i SERP är det svårt för en webbplats att få högre poäng än mitten av 40-talet på någon av dessa synlighetsskalor för icke-brandade sökord. Detta resultat kan användas för att spåra din totala synlighet i sökmotorer, jämföra din webbplats synlighet med dina konkurrenters synlighet och jämföra din synlighet i flera sökmotorer och regioner.

Genomför en webbplatsrevision. En SEO-webbplatsrevision kommer att upptäcka dolda hinder mellan dig och potentiella kunder som letar efter din produkt eller tjänst. Använd Long Tails-nyckelord. Långsvansade nyckelord ger dig en bättre chans att hittas i sökresultaten. Genom att fokusera på långa sökord kan du dra nytta av mindre konkurrenskraftiga sökutrymmen och förbättra möjligheten att människor som letar efter exakt vad du har kommer att hitta dig. Se till att du har en webbplatskarta. Genom att skapa en XML-webbplatskarta och ladda upp den till Google Search Console talar du om för sökmotorerna vilka sidor de ska genomsöka, vilket är viktigt för att de ska förstå och indexera din webbplats.

Read original article “What Is Google Visibility score And How Is It Calculated In SEO” in English.

Open support chat

Introducing Serpstat

Find out about the main features of the service in a convenient way for you!

Please send a request, and our specialist will offer you education options: a personal demonstration, a trial period, or materials for self-study and increasing expertise — everything for a comfortable start to work with Serpstat.

Name

Email

Phone

We are glad of your comment
I agree to Serpstat`s Privacy Policy.

Thank you, we have saved your new mailing settings.

mail pocket flipboard Messenger telegramm