3254
SEO Читати 8 хвилин 1 серпня 2023

Крауд, вічні, автоматичні: яку біржу зворотніх посилань обрати?

Крауд, вічні, автоматичні: яку біржу зворотніх посилань обрати?
Гордієнко Катерина
Гордієнко Катерина
Редакторка блогу Serpstat

Нарощування посилальної маси — неодмінна частина SEO. Беклінки — важливі сигнали, які повідомляють пошуковим системам, що сайт є надійним джерелом інформації. Вебсайти з високоякісним посилальним профілем від релевантних доменів отримують кращі позиції.

Що ще більш важливо, посилання з ресурсів з високим авторитетом приносять більше користі вашим вебсторінкам. У статті розглянемо популярні в Україні та за її межами біржі посилань, які допоможуть дістати якісні беклінки.

У ті часи, коли SEO було відносно новим, багато вебмайстрів закуповували зворотні посилання тоннами, щоб дешево і швидко підвищити позиції сайту в пошуковій видачі. Після кількох серйозних оновлень алгоритмів Google ця сумнівна стратегія не тільки не працює, а й призводить до санкцій, які можуть значно зашкодити ресурсу, що просувається. Ось чому будь-яка побудова беклінків має бути зосереджена на їхній якості.

Незалежно від того, дотримуєтеся ви суворо білих методів чи відкриті для сірих і чорних тактик пошукової оптимізації, вам потрібен постачальник, який надає якісні посилання. Для цього ми й склали цей рейтинг.

Що таке біржі посилань?

Біржі посилань ― це комплексні платформи, які дають змогу збільшити кількість посилань на ваш сайт шляхом їхньої закупівлі у власників інших сайтів через біржу-посередник, що працює за принципом товарної біржі. Подібні платформи об'єднують оптимізаторів з власниками сайтів, які бажають заробити на зворотніх посиланнях.

Біржі дають змогу закуповувати різні види посилань, що підтримують ваші SEO-стратегії:

  • крауд-посилання;
  • орендні посилання;
  • вічні посилання.
  • Ви можете вибирати ресурси для вручну або ж зупинитися на автоматичній закупівлі посилань. Вартість беклінків може значно варіюватися залежно від таких факторів:

  • вік домену;
  • тематика інтернет-ресурсу;
  • місце розміщення;
  • вид посилань;
  • рівень вкладеності (головна сторінка, 2-го або 3-го рівня);
  • загальна якість сайту;
  • рівень і зона домену;
  • інші. 
  • Звучить просто, але проблема в тому, що важко знайти дійсно якісних постачальників посилань, оскільки багато провайдерів використовують спам-стратегії. Саме тому важливо вибирати найкращі біржі, які не зашкодять сайту.

    У цій статті ми зробили огляд тільки перевірених сервісів для нарощування посилальної маси, які допоможуть отримати найкращі результати з дотриманням норм і вимог пошукових систем.

    Біржі крауд-посилань

    Крауд-посилання ― це беклінки, що розміщуються на форумах, блогах, у соціальних мережах, сервісах запитань і відповідей, тобто там, де мешкає цільова аудиторія. Такі посилання публікують у форматі коментарів, думок, рекомендацій. 

    За правильного підходу ця стратегія дає змогу позитивно вплинути на репутацію бренду, підвищити обізнаність про компанію, її товари або послуги, підвищити лояльність користувачів, а також рейтинги сайту в пошукових системах.

    # 1 Referr

    Біржа посилань Referr

    Ця біржа посилань існує з 2013 року і працює в Україні та на Західних ринках, охоплюючи понад 40 країн. Сервіс вирізняється своєю клієнтоорієнтованістю та безпекою. Усі крауд-посилання розміщуються вручну досвідченими маркетологами, що виключає ймовірність спаму й отримання неякісних беклінків. Особистий кабінет інтуїтивно зрозумілий, що робить процес оформлення замовлення, а також контроль його виконання максимально простим.

    Ключові дані

    Додаткові переваги: сервіс надає гарантію 1 місяць на розміщені беклінки, забезпечує компенсацію при їхньому видаленні, а також надає безкоштовну заміну невідповідних посилань на нові. Кожен клієнт отримує персонального менеджера для вирішення всіх питань. 20% від витраченої суми йде партнерам за залучення користувачів за реферальною програмою.

    Біржі вічних посилань

    Вічні посилання оплачуються один раз і розміщуються на весь термін існування сайту. Купівля цих беклінків має низку переваг, порівнюючи з тимчасовими посиланнями, таких як:

    1.Відсутність санкцій з боку пошукових систем.
    2.Природність посилального профілю.
    3.Висока ефективність. 

    Саме тому біржі вічних посилань користуються популярністю серед фахівців з пошукового просування.

    #2 Collaborator

    Біржа посилань Collaborator

    Collaborator — це українська біржа, яка дозволяє розмістити вічні посилання в статтях на якісних майданчиках. Сервіс дозволяє отримати всі необхідні дані про аудиторію сайтів-донорів: кількість відвідувачів, джерела, динаміку за 6 місяців, додатково зможете ознайомитися з відгуками рекламодавців, перевірити більш ніж 40 SEO-параметрів для оцінки донора. 

    Collaborator має зручний, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, який буде зрозумілим навіть початківцям. Для розміщення посилання треба зареєструватися, вибрати майданчики, що підходять та поставити завдання. Після отримання відповіді від власників сайтів необхідно перевірити розміщення публікації та схвалити його. 

    Ключові дані

    Додаткові переваги

    Хотіли б працювати над посилальним профілем самостійно? Протестуйте звіти для аналізу донорів, пошуку шкідливих посилань та пакетного аналізу сайтів з Serpstat!

    Зареєструйтесь в сервісі Serpstat та оберіть план тріалу, що відповідає вашим потребам.
    Вкажіть необхідні дані, ви побачите термін тестування платформи. Відмінити тріал можна в будь-який момент тестового періоду.
    Користуйтесь перевагами сервісу: інструментами для збору семантики, аналізу посилань, мониторінгу позицій, AI-інструментами протягом 7 днів.
    Отримайте повідомлення про закінчення тріалу та прийміть рішення з приводу покупки.
    Почати тестовий період!

    #3 Seoware

    Біржа посилань Seoware

    Seoware — ще одна українська біржа посилань, на якій можна вибрати місце для розміщення вічних статей та посилань. На платформі можна знайти пропозиції щодо розміщення посилань від 30 грн. Окрім посилань, на сайті також є широкий вибір фріланс-послуг, можна замовити логотип, редагування тексту, анімацію та ін. Сервіс пропонує розміщувати посилання та статті на майданчиках українською або російською мовами.

    Ключові дані

    Додаткові переваги

    Біржі автоматичної купівлі посилань

    Ці біржі дають змогу оптимізатору отримати беклінки з мінімальними трудовитратами: додати посилання на сайти, які потрібно просувати, вказати ключові слова і поповнити рахунок сервісу. Всю іншу роботу платформа зробить самостійно.

    #4 Links Management

    Біржа посилань Links Management

    Англомовний сервіс Links Management дозволяє автоматично розміщувати посилання по вартості від $6,72 за клік. На біржі розміщено десятки тисяч трастових сайтів практично в кожній ніші. Представники біржі гарантують великий трафік та надійний профіль зворотних посилань, що покращить репутацію бренду.

    Ключові дані

    Додаткові переваги

    Підбиваючи підсумки...

    Зворотні посилання є невід'ємною частиною будь-якої хорошої стратегії SEO. Однак їхня якість має бути пріоритетом для отримання ефективних результатів від зусиль із пошукового просування. Ось чому так важливо проявити пильність і обережність, коли справа доходить до інвестицій у побудову профілю посилань, і переконатися, що ви обрали біржу, що забезпечить вам довгострокові переваги.

    Важливо пам’ятати, що закупівля посилань має бути плавною та планомірною, а біржа має якнайкраще відповідати вашим потребам та стратегії просування сайту.

    Оцініть статтю за п’ятибальною шкалою

    Ця стаття вже була оцінена 7 людьми середньою оцінкою 3.71 із 5 можливих
    Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити нам.

    Використовуйте кращі SEO інструменти

    Перевірка зворотніх посилань

    Швидка перевірка зворотніх посилань вашого сайту та конкурентів

    API для SEO

    Отримайте швидко великі обсяги даних за допомогою функціонального SЕО API

    Аналіз конкурентів

    Зробіть повний аналіз сайтів конкурентів для SEO та PPC

    Моніторинг позицій

    Відстежуйте зміну ранжування цільових запитів використовуючи моніторинг позицій ключів

    Поділіться статтею з вашими друзями

    Ви впевнені?

    Знайомство з сервісом

    Serpstat економить час, як і ми готові заощадити ваш, на знайомстві з ключовими можливостями сервісу.

    Наш фахівець зв'яжеться з вами і за підсумком запропонує відповідний варіант, який може включати персональну демонстрацію, пробний період, навчальні статті та записи вебінарів, консультацію фахівця, а також комфортні умови для старту використання Serpstat.

    Ім’я

    Введіть адресу електронної пошти

    Телефон

    Будемо раді вашому коментарю

    Дякуємо, ми зберегли ваші нові налаштування розсилок.

    Повідомити про помилку

    Скасувати
    Відкрити чат технічної підтримки
    mail pocket flipboard Messenger telegramm